pączki - 10939 przepisów (strona:359/730)

Ogrody ziołowe i muffiny jajeczno-ziołowe 135

zamówić u Nich sadzonki, które zawsze były okazałe, świeże i pachnące, Każde z ziół się przyjęło i pięknie rośnie po dziś dzień. Tym razem również mnie nie zawiedli. W paczce znalazły się piękne, duże i pachnące sadzonki. Co najważniejsze roślinki zawsze są dobrze zabezpieczone (co niestety w przypadku innych firm nie zawsze ma miejsce). Żadna z nich nie została uszkodzona

PatiGotuje
Bułeczki drożdżowe z marmoladą + filmik 196

jest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na ok. 10 bułeczek): 500 g mąki pszennej 200 ml mleka + 1 łyżka 3 jajka 30 g drożdży 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru 80 g masła szczypta soli marmolada Wykonanie: 1. Mleko - jeżeli jest bardzo zimne, to podgrzewamy, a następnie odlewamy większość do innego kubka, ponieważ ta niewielka

Kawa z mlekiem
Farbowanie jajek wielkanocnych 146

dlatego chcąc uzyskać inne kolory również szukałam naturalnych barwników tylko w innych kolorach. Do farbowania moich jajek wybrałam kurkumę i czerwoną kapustę i oczywiście łupiny z cebuli. Potrzebne materiały: paczka kurkumy 1/2 małej główki czerwonej kapusty dwie garści łupin z cebuli wybrana ilość jajek garnki do farbowania Najpierw przygotowuję sobie barwniki. Łupiny cebuli wrzucam do garnka, zalewam wodą i gotuję

Figa S-makiem
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ 498

obiad każdego dnia. Przyznam, że uwielbiam kiszoną kapustę i mogłabym ją jeść codziennie, dlatego takie dania jak łazanki z kapustą kiszoną chyba nigdy mi się nie znudzą ;) Składniki: * 1 paczka makaronu łazanki * 500 g kiszonej kapusty (użyłam  Orzech ) * 500 g kiełbasy typu śląska * 100 g wędzonego boczku * 1 cebula * odrobina oleju * sól do smaku  * pół łyżeczki ostrej papryki

Zrób to smacznie
Serowe cudo 122

puder. 2 Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody. 3 Do ubitej smietamy dodajemy ser i żelatyne i mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Górę ciasta pokryłam dodatkowo 2 paczkami herbatników i połową puszki masy kajmakowej. Do nasączenia biszkoptu użyłam około 100ml wody z połówką cytryny. Wierzch polałam przezroczystą galaretką. Składanie ciasta – Krok po Kroku 1 Biszkopt nasączamy ponczem

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
CIASTO KAPITAŃSKIE 148

miękkiego masła           bita śmietana :  500 ml śmietany  2 łyżki cukru 1 łyżka rozpuszczonej żelatyny  kakao do posypania  1 paczka delicji

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto „miętusek” 137

galaretkowa: -2 galaretki o smaku agrestowym -2 łyżki cukru -500 ml słodkiej śmietanki kremówki 30% lub 36% Przydadzą się także: -listki świeżej mięty do dekoracji -tabliczka gorzkiej czekolady -duża paczka herbatników Wykonanie – krok po kroku: Ciasto: Jajka należy ubić z cukrem do białości. Następnie należy dodawać po jednej łyżce mąki ciągle powoli mieszając. Na końcu wsypać proszek do pieczenia

Arbuziaki
Wyjątkowe produkty ze Schroniska Smaków Magdy Gessler 157

początku sama wysyłka i oprawa graficzna. Spójrzcie jakie urocze słoiczki, do tego szata graficzna na każdym produkcie jest wyważona, nie przesadzona. Brawo! A sama przesyłka zapakowana przez profesjonalistów. Paczka ze Schroniska do mnie musiała przebyć naprawdę długą drogę, a wszystko dotarło w całości i świeżutkie. Również ten wspaniały chleb… Przyznam Wam szczerze, że rzadko jadam taki chleb

Słodkie okruszki
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 225

szklane były porządnie zapakowane w folię bąbelkową i przyszły do mnie w całości. Wędliny były zapakowane próżniowo, a chleb w papierowej torebce. Nic się nie pogniotło, a zaznaczam, że paczka szła przez całą Polskę - z gór nad morze 😉 Koniecznie zajrzyjcie do sklepu internetowego, bo produkty, które opisałam to kropla w morzu - tam jest więcej takich pyszności

Kuchnia MagdaLeny
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 225

szklane były porządnie zapakowane w folię bąbelkową i przyszły do mnie w całości. Wędliny były zapakowane próżniowo, a chleb w papierowej torebce. Nic się nie pogniotło, a zaznaczam, że paczka szła przez całą Polskę - z gór nad morze 😉 Koniecznie zajrzyjcie do sklepu internetowego, bo produkty, które opisałam to kropla w morzu - tam jest więcej takich pyszności

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Krówka 229

można pominąć) 1 op.cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej na polewę: 200 g krówek 100 g margaryny 2 łyżki wody dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów  1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek

Swojskie jedzonko
Lukier cytrynowy 368

powinien być gładki i spływać z łyżeczki strumieniem. Polej nim ciasto lub ciasteczka i odstaw do zastygnięcia.   do ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników…       Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta   Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy

Kulinarne S.O.S.
Lukier cytrynowy 368

powinien być gładki i spływać z łyżeczki strumieniem. Polej nim ciasto lub ciasteczka i odstaw do zastygnięcia.   do ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników…       Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta   Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy

Kulinarny S.O.S.
Pasta degli avanzi 134

gęsta zupa z 18 rodzajów warzyw na rosole porządny kawałek sera BRIE 1 kotlet mielony z indyka 1 biała kiełbasa z grilla około 150 g świeżego szpinaku (pozostałość po paczce 250 g) bazylia świeża z doniczki duża ilość tartego parmezanu makaron penne oliwa z oliwek Posprzątałam lodówkę. Po prostu. Najpierw ugotowałam makaron al dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego

Z Kuchni Do Kuchni
Z ŁĄKI NA TALERZ: Przecier z fiołków wonnych 173

cytrynowym sokiem...i oto jest! Obłędny przecier z fiołków wonnych, który pozwoli zatrzymać ich cudowny smak i zapach na dłużej ♥ Można go dodać do polewy, kremu lub nadziać nim pączki, czy cienką warstwą ułożyć na serniku. Esencja wiosny w małym słoiczku, po otwarciu którego ma się wrażenie, że człowiek niemal unosi się nad ziemią przy wtórze ptasich treli :) Ogromnie polecam

Kuchnia w Słońcu Skąpana