zamówić u Nich sadzonki, które zawsze były okazałe, świeże i pachnące, Każde z ziół się przyjęło i pięknie rośnie po dziś dzień. Tym razem również mnie nie zawiedli. W paczce znalazły się piękne, duże i pachnące sadzonki. Co najważniejsze roślinki zawsze są dobrze zabezpieczone (co niestety w przypadku innych firm nie zawsze ma miejsce). Żadna z nich nie została uszkodzona
PatiGotujejest filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na ok. 10 bułeczek): 500 g mąki pszennej 200 ml mleka + 1 łyżka 3 jajka 30 g drożdży 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru 80 g masła szczypta soli marmolada Wykonanie: 1. Mleko - jeżeli jest bardzo zimne, to podgrzewamy, a następnie odlewamy większość do innego kubka, ponieważ ta niewielka
Kawa z mlekiemdlatego chcąc uzyskać inne kolory również szukałam naturalnych barwników tylko w innych kolorach. Do farbowania moich jajek wybrałam kurkumę i czerwoną kapustę i oczywiście łupiny z cebuli. Potrzebne materiały: paczka kurkumy 1/2 małej główki czerwonej kapusty dwie garści łupin z cebuli wybrana ilość jajek garnki do farbowania Najpierw przygotowuję sobie barwniki. Łupiny cebuli wrzucam do garnka, zalewam wodą i gotuję
Figa S-makiemobiad każdego dnia. Przyznam, że uwielbiam kiszoną kapustę i mogłabym ją jeść codziennie, dlatego takie dania jak łazanki z kapustą kiszoną chyba nigdy mi się nie znudzą ;) Składniki: * 1 paczka makaronu łazanki * 500 g kiszonej kapusty (użyłam Orzech ) * 500 g kiełbasy typu śląska * 100 g wędzonego boczku * 1 cebula * odrobina oleju * sól do smaku * pół łyżeczki ostrej papryki
Zrób to smaczniepuder. 2 Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody. 3 Do ubitej smietamy dodajemy ser i żelatyne i mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Górę ciasta pokryłam dodatkowo 2 paczkami herbatników i połową puszki masy kajmakowej. Do nasączenia biszkoptu użyłam około 100ml wody z połówką cytryny. Wierzch polałam przezroczystą galaretką. Składanie ciasta – Krok po Kroku 1 Biszkopt nasączamy ponczem
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisymiękkiego masła bita śmietana : 500 ml śmietany 2 łyżki cukru 1 łyżka rozpuszczonej żelatyny kakao do posypania 1 paczka delicji
Kulinarne Fantazje Marioligalaretkowa: -2 galaretki o smaku agrestowym -2 łyżki cukru -500 ml słodkiej śmietanki kremówki 30% lub 36% Przydadzą się także: -listki świeżej mięty do dekoracji -tabliczka gorzkiej czekolady -duża paczka herbatników Wykonanie – krok po kroku: Ciasto: Jajka należy ubić z cukrem do białości. Następnie należy dodawać po jednej łyżce mąki ciągle powoli mieszając. Na końcu wsypać proszek do pieczenia
Arbuziakipoczątku sama wysyłka i oprawa graficzna. Spójrzcie jakie urocze słoiczki, do tego szata graficzna na każdym produkcie jest wyważona, nie przesadzona. Brawo! A sama przesyłka zapakowana przez profesjonalistów. Paczka ze Schroniska do mnie musiała przebyć naprawdę długą drogę, a wszystko dotarło w całości i świeżutkie. Również ten wspaniały chleb… Przyznam Wam szczerze, że rzadko jadam taki chleb
Słodkie okruszkiszklane były porządnie zapakowane w folię bąbelkową i przyszły do mnie w całości. Wędliny były zapakowane próżniowo, a chleb w papierowej torebce. Nic się nie pogniotło, a zaznaczam, że paczka szła przez całą Polskę - z gór nad morze 😉 Koniecznie zajrzyjcie do sklepu internetowego, bo produkty, które opisałam to kropla w morzu - tam jest więcej takich pyszności
Kuchnia MagdaLenyszklane były porządnie zapakowane w folię bąbelkową i przyszły do mnie w całości. Wędliny były zapakowane próżniowo, a chleb w papierowej torebce. Nic się nie pogniotło, a zaznaczam, że paczka szła przez całą Polskę - z gór nad morze 😉 Koniecznie zajrzyjcie do sklepu internetowego, bo produkty, które opisałam to kropla w morzu - tam jest więcej takich pyszności
Kuchnia MagdaLenymożna pominąć) 1 op.cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej na polewę: 200 g krówek 100 g margaryny 2 łyżki wody dodatkowo: 1 paczka okrągłych biszkoptów 1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek
Swojskie jedzonkopowinien być gładki i spływać z łyżeczki strumieniem. Polej nim ciasto lub ciasteczka i odstaw do zastygnięcia. do ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników… Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy
Kulinarne S.O.S.powinien być gładki i spływać z łyżeczki strumieniem. Polej nim ciasto lub ciasteczka i odstaw do zastygnięcia. do ciast… ciasteczek… babek… serników… drożdżówek… pączków… pierników… Sprawdź też pomysł na szybką polewę do ciasta Polecam Wam również słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy
Kulinarny S.O.S.gęsta zupa z 18 rodzajów warzyw na rosole porządny kawałek sera BRIE 1 kotlet mielony z indyka 1 biała kiełbasa z grilla około 150 g świeżego szpinaku (pozostałość po paczce 250 g) bazylia świeża z doniczki duża ilość tartego parmezanu makaron penne oliwa z oliwek Posprzątałam lodówkę. Po prostu. Najpierw ugotowałam makaron al dente. Międzyczasie pokroiłam kiełbasę oraz tego jednego
Z Kuchni Do Kuchnicytrynowym sokiem...i oto jest! Obłędny przecier z fiołków wonnych, który pozwoli zatrzymać ich cudowny smak i zapach na dłużej ♥ Można go dodać do polewy, kremu lub nadziać nim pączki, czy cienką warstwą ułożyć na serniku. Esencja wiosny w małym słoiczku, po otwarciu którego ma się wrażenie, że człowiek niemal unosi się nad ziemią przy wtórze ptasich treli :) Ogromnie polecam
Kuchnia w Słońcu Skąpana