Prawie w każdy piątek siadam z kartką i mówię: - SŁUCHAM. Słucham waszych propozycji na weekendowe obiady. I słyszę: - pizza - ryż z truskawkami - gulasz! Dla odmiany więc zupa gulaszowa. Takie danie jednogarnkowe, sycące, bez większej roboty. Jedynie potrzeba trochę czasu, żeby mięso zmiękło. Piszę "mięso" i czuję, że używam jednego ze słów bardzo passe. A na zdjęciach obok zupy leży chleb. Kolejne zło naszych czasów. Nasze babcie, zanim ukroiły piętkę, robiły na bochenku znak krzyża. Kiedy chleb upadł n... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...