lody - 12901 przepisów (strona:381/861)

Frappe jagodowe 185

moje kubki smakowe tego nie polubiły. Może waszym się uda? Składniki   1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej zwykłej (lub zbożowej - dla odważnych) 1 łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego 3 kostki lodu woda mineralna niegazowana lub mleko roślinne 4 garście jagód 2 łyżeczki syropu z agawy Przygotowanie      Potrzebujemy shakera lub słoika średniej wielkości. Wrzucamy do niego kostki lodu, wsypujemy kawę(...)cukier, wlewamy dwie łyżki wody mineralnej lub mleka. Szejkujemy, szejkujemy, szejkujemy. Dopóki kostki lodu nie przestaną obijać się o ścianki. W nagrodę otrzymamy piękną, puszystą piankę, którą wlewamy do wysokiej szklanki. Jagody po umyciu zgniatamy tak mocno, aż wycisną sok. Możemy zrobić to dość prymitywnie, ale całkiem skutecznie, używając łyżeczki. Sok oddzielamy od rozciapcianych jagódek. Mieszamy go z syropem

Weganizm infantylny
Mrożony krem czekoladowo-kokosowy 237

zamrażalnika. Gdzie i na jak długo - to zależy od nas i od tego, czy chcemy by było baaaardzo zimne, czy tylko troszkę i czy ma być bardziej jak lody, czy bardziej jak krem (ja schowałam na trzydzieści minut do lodówki). Po wyjęciu możemy danie polać sosem czekoladowym, przystroić pozostałymi kawałkami gorzkiej czekolady czy co tam sobie wymyślimy. Smacznego

Weganizm infantylny
Sorbet brzoskwiniowy z miętą 180

brązowego cukru (jeśli brzoskwinie są kwaśne) garść świeżej mięty Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę i zmiksować blenderem razem z garścią mięty. Następnie wlać do pojemników na lody. Włożyć do zamrażarki na ok. 4 godziny

Gorący kąsek
LIEBSTER BLOG AWARD 171

Dwie podstawowe rzeczy w kuchni dla Ciebie to?Garnek do gotowania na parze, silikonowe foremki do pieczenia muffin'ów. Gdzie najczęściej jesz śniadania?W domu - owsianka rządzi ;-) Jeżeli lody to jaki smak?Bakaliowe oczywiście! Często jadasz w restauracjach?Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad?Indyjską

Kulinarny Pamiętnik
Czekoladowy sernik 232

smaku połączyłam sernik z białą i gorzką czekoladą i tak powstał delikatny i puszysty serniczek na zimno .... Masy mają konsystencję ptasiego mleczka, a prosto z lodówki smakuje jak lody :) ***Sernik czekoladowy ***   Biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

ciemna strona patelni
Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów 167

wysmarowanej masłem blachy wlewamy ciasto, wygładzamy, na wierzchu układamy kawałki śliwek. Ciasto pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 st. Gotowe posypujemy płatkami migdałów, możemy podać z lodami waniliowymi

Moja smaczna kuchnia
Ani wódka, ani wino nie zastąpi Ci "Bambino" 256

Dzisiejsze święto pizzy uczciliśmy deserem lodowym. Jagodowym semifreddo. Ten rodzaj deseru powstaje poprzez zamrożenie kremu o konsystencji musu. Jak dla mnie to coś pomiędzy klasycznymi lodami śmietankowymi, a sorbetem. Warto spróbować!    Jagodowe semifreddo 300 ml jogurtu naturalnego 1 Śnieżka 1,5 szklanki mrożonych jagód herbatniki z czekoladą łódeczki z ciasta francuskiego (do podania) Jagody rozmroziłam

bastalena
PUT(IN) jabłko do koszyka! czyli gdzie dwóch się bije, tam Tesco korzysta 201

Składniki ciasta połączyłam i zagniotłam. Palcami uformowałam cienki placek na wielkość naczynia. Przykryłam nim owoce, posmarowałam śmietaną i posypałam cukrem. Całość zapiekłam przez 1h w 150st. Z lodami genialne

bastalena
1506.Chwalę się... 157

się chwalić...to się chwalić...kolejnymi wygranymi ...Dziękuję bardzo.. Kasiu .. Forma do tartinek za  czekoladowe parozzo z lodami Forma do pieczenia Wilton za  brioszki paryskie-nadziewane

Moje domowe kucharzenie
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 230

czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawowe Brownie kawowe Delikatnie kawowe ciasto z gruszkami Mirabelkowy blog Ciasteczka czekoladowo-kawowe z migdałami Moje domowe kucharzenie Ciasto kawowo-migdałowe Kawowe muffinki z cynamonem i orzechami Murzynek

Moje domowe kucharzenie
Mufinki waniliowe 225

zapachu. Dopiero po procesie fermentacji pojawia się charakterystyczny, dla wanilii zapach. Zastosowanie w kuchni: •    Wanilia jest powszechnie używana w kuchni. Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń; •    Jest dodawana do potraw z białego sera; •    Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao i Galliano

Moje domowe kucharzenie
Pralinki marcepanowe :) 206

chrupania) i wszystko dokładnie mieszamy tak aby powstała masa (na początku może wydawać się zbyt sucha - nic bardziej mylnego) i wszystko upychamy dokładnie do jakiegoś pudełka (np. po lodach, masełku itp.). Masę zostawiamy w lodówce na noc. Następnego dnia wyciągamy masę i kształtujemy je w kuleczki (lub inne ciekawe kształty). Gdyby jednak okazało się, że masa nie klei

Emcia Pichci
Kawa mrożona odsłona 3 ;) 193

mleko oraz kawę umieszczamy w shakerze i mieszamy. Kawę przelewamy do plastikowego pojemnika i wsadzamy do zamrażalnika na ok. godzinę. Po upływie tego czasu wyjmujemy pojemnik i powstałe "lody" umieszczamy w melakserze i rozdrabniamy. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy bitą śmietaną i posypką

Emcia Pichci
Brzoskwiniowe smoothie bez cukru 255

naturalnie bardzo słodki, a dzięki płatkom owsianym dostarczy nam energii i błonnika. Dodatkowo zawiera borówki zbawiennie wpływające na nasze oczy. Przygotowywałam go na śniadanie już kilka razy – dodatek lodu sprawia, że brzoskwiniowe smoothie przyjemnie orzeźwia w upalne dni. Można też z powodzeniem wlać go do termosu i zabrać ze sobą w drogę – na wycieczkę, do szkoły, do pracy(...)uczelnię. Składniki: 3 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżki borówek amerykańskich 1 łyżka płatków owsianych (lub otrąb) 5-6 kostek lodu opcjonalnie: kilka łyżek zimnej wody listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Brzoskwinie obieramy ze skórki, a borówki dokładnie myjemy. Do blendera wrzucamy płatki owsiane i miksujemy (gdy dajemy otręby owsiane pomijamy miksowanie). Dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze

Poezja smaku
Letnie taboule 183

orzeźwiającym daniem. Doskonale się sprawdza w te dni gdy żar leje się z nieba i zupełnie nic się nie chce, a jeść trzeba. Można co prawda posilać się lodami czy owocami, ale nadmiar cukru nie jest wskazany. Za to porcja świeżych i zdrowych warzyw jak najbardziej. Zapraszam zatem na taboule, w 100% warzywne. Korzystajmy z tego

Przysmaki Karolki