lody - 12901 przepisów (strona:384/861)

Odwrócone ciasto bananowe z karmelem 227

talerz lub paterę. Trzymając ciasto i talerz razem obrócić. Pozostawić na 5 minut, a następnie delikatnie zdjąć dno tortownicy. Odstawić do całkowitego ostygnięcia ciasta. M ożna podać z lodami, bo ciasto jest wyjątkowo słodkie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Feta marynowana w pomidorach i ziołach 223

Pewnie gdyby nie rodzina zjadłabym cały słoiczek na raz. Dlatego polecam na każdą okazje, na piknik, grilla, spotkanie ze znajomymi a także samotne popołudnie. To jest lepsze niż lody. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl - napój bananowo-ananasowy 145

Kolejny orzeźwiający koktajl - napój na upały. Nie za słodki dzięki wodzie mineralnej.Kostki lodu sprawiają,że idealnie chłodzi i smakuje. Ktoś chętny na wypróbowanie? Składniki : * kostki lodu * zmiksowany banan * sok ananasowy * woda mineralna lekkogazowana * cytryna Przygotowanie : Do szklanki wrzucamy kostki lodu , wyciskamy sok z ćwiartki cytryny.Wlewamy sok ananasowy oraz zmiksowanego banana.Uzupełniamy zimną wodą

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie V 141

tutaj z limonką i cytryną * tutaj drinki z ananasem  * obowiązkowo sałatka Gyros  * pizza w Torino - fajne miejsce , choć w środku 4 stoliki - miejsce ma swój klimat * lody Frugo Tak w skrócie wyglądał cały mój tydzień. Zapraszam do śledzenia mojego bloga! Cieszę się z każdego kolejnego wyświetlenia. To mi daje moc by pisać i działać

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXII 150

barszcz biały i drobiowe galaretki Czekolada zawsze dobra na wszystkie smutki   Będą pyszne czekoladowe łyżeczki do deserów   Kilka miseczek i łyżeczka z promocji Tesco Szał na lody, te z migdałami uwielbiam <3 A to nowa podkładka na stół, która bardziej się sprawdza jako tło do zdjęć    Małe gęśliki :)   I u mnie sezon

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXIII 118

następująco. * kwitną kasztany  * poniedziałkowe wizyty u lekarza / niestety nie wiem dlaczego telefon mi tak wykręcił zdjęcia    * ciocia spędza czas na placu zabaw  * i je lody  * taka piękna pogoda była na początku tygodnia * mini żelki <3  * współpraca z firmą Prymat * przygotowania do grilla   * i oczywiście grillowanie    * piękne tulipany

Magiczne Życie Marty
Truskawkowe slushy 179

upały to coś o czym chyba marzy każdy. W zeszłym roku zrobiłam wersję z arbuzem i sokiem jabłkowym a dzisiaj wykorzystałam sezonowe truskawki oraz sok ananasowy. Nie miałam kruszonego lodu, więc dodałam całe mnóstwo kostek. Mrozi idealnie!  Składniki : * szklanka zamrożonych truskawek * szklanka soku ananasowego  * dużo kostek lodu Przygotowanie : Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gęstego(...)mrożonego musu. Ja niestety nie miałam kruszonego lodu, a i mój blender by go tez nie skruszył i dodałam kilka kostek

Magiczne Życie Marty
Kokosowe muffinki "lodowe" 167

koleżanki z pracy Męża też byli nimi zafascynowani. Mówili, że muszą spróbować tego przepisu.Haczyk tkwi w tym, że muffinek nie pieczemy w foremce, papilotkach, a w... ...kubeczkach na lody! :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zaproszenie na Małopolski Festiwal Smaku! 168

się do Miechowa . To właśnie tutaj dojrzewa kapusta charsznicka – podstawa regionalnych potraw.  Kolejny będzie Nowy Targ . Letnią porą warto nieco się ochłodzić, co z pewnością ułatwią pyszne lody nowotarskie. Czy ktoś zatrzymał się na Podhalu i nie spróbował tutejszych serów? Lubiany oscypek i miękka bryndza podhalańska to jedynie początek obszernego menu serowych smakołyków.  Na koniec Małopolski

Pora coś zjeść
Żegnamy truskawki. Podsumowanie sezonu. 198

już pełnej zamrażarce zmieściłam ledwie dwa woreczki, pozostałymi natomiast, zawaliłam zapleczową lodówkę sklepu rodziców, przez co przeklinają mnie pod niebiosa. Nieźle się muszą namęczyć, aby wszystkie lody zapasowe z dostawy tam wpakować. - To przez te Twoje truskawki! Trzeba było pomyśleć, ile kilogramów zamawiasz! A jak tu nie zamawiać od zaprzyjaźnionego staruszka, stałego klienta, u którego kilo kosztowało połowę

W kuchni Karmel-itki
Innowacyjna kuchnia molekularna - warsztaty, Łódź, 30.11.2012 195

smakowałam mięsa z kwiatami i pomarańczą oraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 425

Nóż deserowy,  8. Widelec deserowy,  9. Łyżka deserowa,  10. Łyżeczka do herbaty,  11. Łyżeczka do kawy,  12. Łyżeczka do mokki,  13. Łyżeczka do lodów,  14. Widelczyk do ciast,  15. Widelczyk półmiskowy,  16. Widelec półmiskowy,  17. Nóż do masła,  18. Widelczyk do owoców,  19. Nóż do owoców(...)Łyżka do sosu,  34. Nóż do steków, 35. Nóż do pizzy (ząbkowany), 36. Nóż do tortu, 37. Łopatka do tortu, 38. Szczypce do ciast,  39. Szczypce do lodu, 40. Nóż serwingowy do ryb, 41. Widelec serwingowy do ryb, 42. Nóż do ryb, 43. Widelec do ryb. Jak sami widzicie, tych sztućców jest co nie miara! Na co dzień

W kuchni Karmel-itki
VII OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL SMAKU - wspomnienia. 226

końcu ze spokojem mogłam się obkupić, skosztować tych smakołyków i rozkoszować się zapachami unąszącymi nad budkami wystawców. Piękne słońce, które paliło niesamowicie, zmusiło mnie do ochłodzenia się, kupiłam lody. Kremowe, nie za słodkie, z kawałkami ciasteczek z jednej wrocławskiej kawiarenki. O mój Panie, jakie one były rozkoszne! Musiałam je uwiecznić. fot.: Karmel-itka. Na Jarmarku Dobrego Smaku

W kuchni Karmel-itki
JABŁKA Z KOZIM SEREM, RODZYNKAMI I CYNAMONEM. 232

wierzchu wciskam jeszcze kilka rodzynek, posypuję całość obficie cynamonem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut. Podaję na ciepło. Świetnie tez pasowałyby lody waniliowe lub bakaliowe. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
RISOTTO Z SZAFRANEM NA CYDRZE. 196

coś się dzieje nie tak. Już od samego początku... Podnosisz głowę. Patrzysz na mnie tymi swoimi czarnymi oczami. Zatapiam się w nich niczym wiśnia kandyzowana w roztopionych lodach. Mówisz tak słodko,a słowa lepią się do moich uszu jak oblepiony miodem słoik do rąk. Ale tym razem inaczej podnosisz głowę. Zerkasz zachmurzonym wzrokiem koloru kawioru. Głos ostry

W kuchni Karmel-itki