Przepis na : deser
Wróciwszy z Krakowa, po finale konkursu, cały czas po głowie chodziły mi specjały kuchni małopolskiej. Weekend w ichotoczeniu spowodował, że zaraziłam się tamtymi smakami. Jabłka łąckie, ser kozi..Ach, mogłabym zajadać się nimi bez ustanku.Zainspirowana smakami, postanowiłam przyrządzić deser nietypowy, zahaczający jeszcze o te klimaty...Połączenie jabłka, cynamonu i rodzynek wydaje mi się zestawem oczywistym. Jednak dodatek do tego koziego serkakremowego już tak popularne nie jest, ba, nie wiem nawet... czytaj dalej...
zapiekane jabłka o jeden z najlepszych deserów, muszę się przekonać jak smakują takie z kozim serkiem :)
Ja chętnie zjadłabym to jabłko. Takie przełamanie standardowego zastawu jak dla mnie w sam raz :)
No właśnie, dla mnie zestaw jabłko cynamon i rodzynki to sprawa oczywista. Teraz wiem, że warto dołaczyć również kozi ser.Pozdrawiamy serdecznieTapenda
Ciekawe połączenie smaków. Ostatnio w lodziarni we Wrocławiu widziałam lody z serkiem kozim ale nie odważyłam się ich kupić :)
Świetne połączenie Karmel-itko! Chętnie wypróbuję przepis :)Pozdrawiam serdecznie, Malwinna
Oh la la, fantastyczne musiały być ! Gratuluję pomysłowości :)Pozdrawiam serdecznie!
Wspaniale się prezentuje :)Super połączenie smaków - lubię takie!
dziękuję za wszystkie wspaniałe komentarze! nie mam czasu, by odpisać każdemu, więc piszę grupowo.I pozdrawiam gorąco!