rozmąconym jajkiem. Oraz posypać je cukrem (kryształ). Pieczemy ok 40 - 45 minut we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Podajemy na zimno. Lub na ciepło :) Wersję na ciepło polecam z lodami waniliowymi, bitą śmietaną i polewą!Mniammm :D Gorrrrąco polecam
Taste Of My Daywiem jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać lata, upałów i beztroskich chwil, w których będę bezkarnie delektować się lodami w mojej ulubionej cukierni, w przerwie podczas wyprawy rowerowej :) Tak się rozmarzyłam i nastroiłam słońcem, które coraz śmielej do nas wychodzi i intensywniej rozdziela promyczki, że postanowiłam zrobić domowy deser - lodowe smoothie truskawkowe. Składniki: paczka mrożonych
Taste Of My DaySmażone szprotki Fot. Estepada, czyli szaszłyk z mięsa wołowego marynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze mnie lody!!! Obok jedzenia, podziwiania przyrody, najprzyjemniejsze w naszym pobycie były bezcelowe, niespieszne spacery (nie)utartymi szlakami i poznawanie tego miejsca. Fot. Widok z restauracji w marinie, Funchal Niestety wszystko
Taste Of My DayPogoda dopisała, odpoczywałam ile się dało. Dzisiaj podsumowanie w zdjęciach. * jedzenie z budki - czy jeszcze dobre? * tytuł zobowiązuje :) * kawa być musi :) i piękny kubek z Pepco * lody wieczorową porą niech Was nie zmylą :p * pyszności drożdżowe - tym razem z mięsem mielonym i pieczarkami * bardzo smutne święto, ale przed nim szał w sklepach - co się
Magiczne Życie MartyUwielbiam zupy i sałatki. Zupy jem również latem, gdy inni ratują się lodami, a temperatura przekracza spokojnie 30'C ;) a sałatki utrzymują mnie w przekonaniu, że tak naprawdę zdrowo się odżywiam :) dodatkowo fakt, że można zaszaleć z kreatywnością podczas ich przygotowywania, czyni je interesującymi :) Dzisiejszym gościem jest tzw. szynka parmeńska, czyli Prosciutto di Parma! Czy często pojawia się
Kitchens AlphabetSałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :) przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka z lodami i bitą smietaną zakładka Ciasta.. Dziekuję za uwagę życzę smacznego i Pozdrawiam Paweł
pichcisztojabłka , lekko po-nakłuwaćPiec w nagrzanym piekarniku od 180 - do 200 stopni przez około 30 - 40 min do zrumienieniaGotowe posypać cukrem pudrem jeszcze ciepłe można podać z lodami śmietankowymi , waniliowymi lub cynamonowymi
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępatelnia inna niż do naleśników, dajemy pół łyżeczki masła) nakładamy łyżką masę. Smażymy przez 2/3 minutki na małym ogniu i przewracamy. Podajemy posypane żurawiną, znakomicie smakują też z lodami waniliowymi!Przepis bierze udział w konkursie Veggieola :) Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej
Czarnawisienkazalać syropem z wina. Marynować przez dzień lub noc w lodówce. Wyjąc goździki i cynamon. Ozdobić listkami mięty. Podawać same, a doskonale smakują z sorbetem pomarańczowym lub lodami waniliowymi. Jeżeli ,ktoś nie może się doczekać ,może skrócić czas marynowania
Kulinarny karnet Christopheraśmietany kremowej 1 papryczka chilli Wykonanie. Ze strączka chilli usunąć nasionka i posiekać bardzo drobno. W łaźni wodnej roztopić czekoladę dodając śmietankę i posiekaną papryczkę. Polać lody
Kulinarny karnet Christopheraprosciutto, pasztety, sałatki... Jedząc zapisywałam na kartce składniki danych sałatek, tak, aby w domu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe... i danie główne stek medium z masłem koperkowym, frytki i bukiet sałat z dressingiem... raz się żyje, spróbowałam niemal wszystkiego, polecam gorąco wizytę w Colmar! Zawsze zostawiam
Moja smaczna kuchniaDrink Bronx SKŁADNIKI:czerwony wermut - 10 mlsok pomarańczowy - 20 mlgin - 20 mlkostki loduwytrawny wermut - 10 mlDEKORACJAplaster pomarańczyplaster kiwiPRZYGOTOWANIE:Do shakera najpierw wrzucić kostki lodu. Następnie wlać wermut wytrawny i wermut czerwony, gin i sok pomarańczowy. Wstrząsnąć wszystkie składniki dobrze z lodem i przecedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego lub wysokiej szklanki. Udekorować plastrem pomarańczy i kiwi
Kuchnia Danusimusem Deser z mascarpone i truskawkami Deser z kaszy manny Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa z galaretką Owoce z grilla Panna cotta z galaretką Panna cotta z mleka sojowego Panna cotta z musem malinowym Pudding waniliowy Rurki z kremem
Aga w kuchniDrożdżówka, wszyscy ją lubią, a drożdżówka z jabłkami podana z zimnymi lodami, to prawdziwe niebo w gębie. Przepis naprawdę warty wypróbowania! Składniki: Nadzienie: 3 duże jabłka 200 g cukru 2 łyżki cynamonu Rozczyn: 200 ml mleka 200 ml wody 7 g drożdży instant 150 g cukru 250 g mąki Ciasto: Rozczyn 500 g mąki 120 g masła
Kuchnia Łukaszaudaje się po prostu rewelacyjne, lekko kruche z warstwą dobrze przepieczonych kawałeczków rabarbaru, podczas pieczenia ciasta zapach cynamonu będzie się udawał na cały dom. Podane na ciepło z lodami smakuje jeszcze lepiej, a więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: 150 g masła 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cynamonu 300 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanka
Kuchnia Łukasza