likier - 5379 przepisów (strona:115/359)

LIMONCELLO 87

Limoncello, czyli celebracja po włosku! Łatwy w przygotowaniu, choć wymagający nieco cierpliwości. Daj się ponieść cytrusowemu szaleństwu! Artykuł LIMONCELLO pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Babka migdałowa 100

cukru – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – cukier wanilinowy – 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów polewa – 80 ml śmietanki 30% – łyżka soku pomarańczowego lib likieru pomarańczowego – 150 g białej czekolady – do posypania płatki migdałów Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło przełożyć do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i zmiksować(...)nagrzanego do 180 stopni (grzanie górai dół) i piec ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczoną babkę wyjąć z piekarnika i przestudzić. Śmietankę zagotować z sokiem pomarańczowym lub likierem . Odstawić z ognia i dodać posiekaną czekoladę. Wszystko wymieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Ostudzić i polać upieczoną babkę. Udekorować płatkami migdałowymi. .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Babka migdałowa pochodzi

I LOVE LIFE
Babka kawowa po irlandzku 76

deser, który będzie już pachniał świętami Jednocześnie miałam wielką ochotę na kawowe smaki. Przygotowałam więc ciasto, które smaku i pachnie kawą oraz syropem Irish Cream (jeśli chcecie możecie użyć likieru i mieć wersję procentową). Deser wychodzi pyszny!. Ciasto wilgotne, słodkie, rozpływające się w ustach. Polecam! PRZEPIS BABKA KAWOWA PO IRLANDZKU Składniki: 3 duże jajka 2 szkl mąki 0,5 szkl(...)cukru 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka 1 szkl zaparzonej mocne kawy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 łyżeczka przyprawy do kawy 6 łyżek likieru lub syropu o smaku Irish Cream do dekoracji polewa czekoladowa lub cukier puder Jak zrobić babkę kawową irish cream: Najpierw białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy ze szczyptą soli

Dorota Smakuje
Makaroniki z kremem porzeczkowym 55

czarnej porzeczki, świeżej lub mrożonej lub 180 gr konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis Porzeczki umyć, obrać, umieścić w garnuszku, zasypać cukrem. Podgotować parę minut tak aby owoce się porozpadały. Przecedzić przez sitko, przestudzić. Znów przełożyć do garnuszka, dodać jajka, żółtka, masło i likier

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 64

czarnej porzeczki, świeżej lub mrożonej lub 180 gr konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis Porzeczki umyć, obrać, umieścić w garnuszku, zasypać cukrem. Podgotować parę minut tak aby owoce się porozpadały. Przecedzić przez sitko, przestudzić. Znów przełożyć do garnuszka, dodać jajka, żółtka, masło i likier

moj przepis na
Sernik rafaello 94

RAFAELLO  Składniki: spód: 200 g ciastek 100 g masła masa serowa: 500 g mascarpone 100 g białej czekolady 150 ml śmietany 30% 200 ml śmietanki kokosowej 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżeczki żelatyny 75 ml wody wiórki kokosowe do posypania    Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Masę z mokrych ciastek przekładamy(...)najpierw ją namaczam, a potem podgrzewam przez 15 sek. w mikrofali i mieszamy do rozpuszczenia), studzimy. Śmietankę kokosową ubijamy lekko mikserem, a następnie dodajemy do niej serek mascarpone, likier kokosowy i masę z białej czekolady. (jeśli nie macie śmietanki kokosowej można z mleka kokosowego z puszki zebrać gęstą "warstwę" a wodę, która się oddziela wykorzystać np. do koktajlu

Bon appetit mon amie
Pączki z budyniem 130

cukru waniliowego otarta skórka z 1 cytryny 1/4 łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 waniliowy budyń bez cukru 3 łyżki cukru 350 ml mleka 60 g masła 3-4 łyżki likieru słony karmel lub adwokat Dodatkowo: smalec do smażenia cukier puder  Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku z dodatkiem 1 łyżki cukru i połową szklanki(...)przepisem na opakowaniu, ale z zmniejszą ilością mleka i dodatkiem cukru. Po zdjęciu z kuchenki odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i dodajemy masło. Mieszamy, aż się rozpuści, wtedy dodajemy likier. Dokładnie mieszamy. Blat kuchenny posypujemy lekko mąką i wykładamy ciasto. Po lekkim odgazowaniu wałkujemy je na placek o grubości około 2 cm i szklanką wykrawamy kółka

Kulinarne przygody Gatity
Nalewka na soku z brzozy ( na miodzie ). 77

wzmacnia odporność organizmu, pomaga złagodzić bóle reumatyczne, działa przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, przeciwdziała anemii, odtruwa organizm z toksyn, to tylko niektóre z jego zdrowotnych właściwości.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić. Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie.   PAMIĘTAJ ! Nigdy nie siadaj

Przepisy i porady kulinarne
BEZA Z KREMEM KOKOSOWYM, MANGO I MARAKUJĄ 98

pieczenia. _______________________________________________________ SKŁADNIKI BEZA 3 białka (M) mała szczypta soli 150 g białego cukru (najlepiej drobnego) KREM 250 ml śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 250 g mascarpone 50 ml likieru malibu (lub mleko kokosowe i rum) 1 płaska łyżka cukru pudru DODATKOWO: 1 dojrzałe mango, 1-2 marakuje ________________________________________________________ WYKONANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni C , bez termoobiegu(...)minut, jeśli w środku ma pozostać piankowa. Pozostawiamy w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia.  KREM: Śmietankę, mascarpone i cukier puder ubijamy 2 minuty, aż powstanie gęsty krem. Dodajemy likier i ubijamy jeszcze 30 sekund. Gotowy krem wykładamy na blat bezowy. Przed samym podaniem dekorujemy pokrojonym w kostkę mango i polewamy miąższem marakui. Przechowujemy do 2 dni w lodówce

cool and minty
Czekoladowe trufle 77

piękne dekoracyjne pudełko i podarować komuś bliskiemu pod choinkę Ot taki prezent od serca !  Składniki: – 125 g gorzkiej czekolady min. 80% – 125 g serka mascarpone – 50 ml likieru baileys – kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpielo wodnej i ostudzić. Dodać likier i serek mascarpone . Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 4 h aż masa stężeje. Formować trufle

I LOVE LIFE
Keto tarta Egg nog (Paleo, LowCarb) 132

Pachnąca cynamonem i kremowa od żółtek. Nutka rumu nadaje jej szczególnego smaku. No to Wesołych Świąt! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Angielska , Tropikalna Keyword ciasto kokosowe , jajka , likier , tarta Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Kruchy spód cynamonowy 2 jajka 1 łyżka oliwy 0,25 szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu

Modern Cave Girl
Blue Kamikaze 54

najwyższych lotów, ponieważ wczoraj coś przekombinowałam z obiektywem. Przepis natomiast jest jak najbardziej ok. Jeden z najulubieńszych naszych ekipowych shotów. Można spotkać różne rodzaje kamikaze, wszystko zależy od użytego likieru. My lubimy najbardziej niebieskie, z Blue Curacao. Problem jest jedynie z ilością kieliszków. Jest nas chętnych, przynajmniej piątka, a na każdą osobę przypadają 4 kieliszki. Jakoś jednak dajemy radę(...)Ostatnio również, mieliśmy okazję spróbować kamikaze z whiskey Jack Daniel’s. Było genialne. Może kiedyś uda mi się je wyczarować. Moi drodzy, na zdrowie. Składniki: 50 ml schłodzonego likieru Blue Curacao  50 ml schłodzonej wódki  50 ml soku z cytryny (przepis na mniej więcej 4 kieliszki)   Wszystkie składniki mieszamy w shakerze, rozlewam do kieliszków

Kardamonovy
Likier z nutelli wg Iwony Przekop 599

Przepis na likier z nutelli z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Iwony Przekop . Składniki 300 ml mleka 150 ml śmietany 30% 200 ml wódki 200 g nutelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko że śmietaną podgrzać, tylko pilnować aby się nie zagotowało i wykipiało, dodać Nutella mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Wlać wódki, wymieszać(...)przelać do butelki i schować do lodówki. Artykuł Likier z nutelli wg Iwony Przekop pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 78

gotuj, ponieważ wtedy straci intensywnie czerwony kolor. Podawaj z uszkami lub krokietami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Sernik wiedeński Likier bożonarodzeniowy Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy : Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Artykuł Barszcz czerwony z pieczonych buraków pochodzi

okolicepalnika.pl