beach to pyszny drink z dodatkiem soku pomarańczowego i żurawinowego. Jest on hitem każdej imprezy! Gorąco polecam! Składniki: 80 ml wódki 40 ml likieru brzoskwiniowego 80 ml soku żurawinowego lub grenadyny 80 ml soku pomarańczowego 8-10 k The post Sex on the beach drink appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŁatwe ciasto marchewkowe z dodatkiem mielonych migdałów i likieru owocowego polane lukrem. CIASTO MARCHEWKOWE SKŁADNIKI 400 gramów marchewki; 6 wiejskich jajek; 100 gramów mąki pszennej; 300 gramów mielonych migdałów; 250 gramów cukru; 200 gramów cukru pudru; proszek do pieczenia; 1-2 cytryny; mielony cynamon; mielone goździki; likier owocowy; bułka tarta; ciasteczka maślane; sól; przepis na ciasto... Artykuł Ciasto marchewkowe
Kuchnia Tomkajeden dzień w lodówce, choć przyznam szczerze, że trudno się jest mu się oprzeć i go nie zjeść. W oryginalnym przepisie jest dodawane amaretto, ja nie przepadam za tym likierem, więc dodałam likier kawowy i moim zdaniem bardzo godnie go tutaj zastąpił. Jajka przed rozbiciem warto sparzyć wrzątkiem, jeśli obawiasz się salmonelli. Pamiętaj, aby składniki na krem były w temperaturze
Kulinarne przygody Gatitykażde oko efektownym wyglądem. Wbrew pozorom nie jest trudny w przygotowaniu, dlatego można przygotować w domu. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 ml rumu 15 ml grenadyny 30 ml likieru Blue Curacao sok pomarańczowy kostki lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Do szklanicy wkładamy lód. Do kostek lodu dolewamy grenadynę. Następnie bardzo delikatnie wlewamy sok pomarańczowy. (po ściance). Alkohole(...)likier Blue curacao dość mocno mieszamy w shakerze. Wymieszane alkohole pomału, po łyżeczce wlewamy do szklanicy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drink Barbados Sunrise pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!orzechów włoskich (drobno posiekane) 60 g rodzynek (sparzonych wrzątkiem) 50 g masła (1/4 kostki) 2 łyżki startej skórki z pomarańczy opcjonalnie: pół łyżeczki cynamonu, 30 ml ekstraktu migdałowego lub likieru Amaretto (zobacz nalewka z pestek pigwy)!!! Sposób wykonania klusek z makiem – makiełki z makaronem Do przygotowania nakiełek potrzebować będziemy przede wszystkim: garnka, miski, sita lub durszlaka. Potrzebna będzie także(...)cukrem. Gdy się rozpuści, zdejmuje z ognia. Wrzucam starowaną skórkę pomarańczy, orzechy i rodzynki oraz odcedzony i zmielony mak. Opcjonalnie dodaję cynamon i wlewam też ekstrakt migdałowy lub likier Amaretto. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą. Aby ułatwić mieszanie, możesz dodatkowo całość podgrzać na małym ogniu. Masa makowa powinna być wilgotna. Całość próbuję i ewentualnie dodaję ulubionego smaku. Masę makową
Ania gotujepowinien trafić w wasz gust. Robi się szybko i praktycznie jest gotowy do degustacji zaraz po przygotowaniu. Choć oczywiście najlepiej jak postoi w lodówce i smaki się przegryzą. Mój likier został zrobiony na bimbrze. Składniki: 2/3 szklanki śmietanki 30% 80-100 ml mocnego naparu z kawy 3 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao skórka otarta z 1 pomarańczy(...)wystudzonego płynu dodać bimber (lub whiskey) i 1/3 szklanki śmietanki. Całość dokładnie wymieszać, przecedzić przez sitko i wlać do butelki. 3. Z podanej porcji wychodzi 500 ml likieru ( + 1-2 kieliszki ). Na zdrowie! Źródło: tiktok, caputagrzegorz, z moimi zmianami
Kuchnia domowa Anibieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI Świąteczny likier orzechowy! PRZEPIS na domowy likier korzenny z miodem Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże Narodzenie Herbatka z dedykacją – wyjątkowe podziękowanie dla gości Korzenny sernik
Via Gustodania na Boże Narodzenie – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI Świąteczny likier orzechowy! PRZEPIS na domowy likier korzenny z miodem Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże Narodzenie Herbatka z dedykacją – wyjątkowe podziękowanie dla gości Korzenny sernik
Via GustoPomysłów na zimową rozgrzewkę ciąg dalszy. Na białe święta biały likier. Słodki, rozgrzewający i bardzo przyjemny w smaku. DOMOWY LIKIER KOKOSOWY /MALIBU/ Składniki: 200 g wiórków kokosowych 500 ml wódki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego Przygotowanie: Wiórki wsypujemy do słoja i zalewamy wódką. Słój zakręcamy i odstawiamy na co najmniej
Bon appetit mon amiepokojowa) 140 g cukru 40 g kakao szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków Michałków 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki likieru czekoladowego Dodatkowo 100 g czekolady gorzkiej 1 słoiczek dżemu porzeczkowego Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Kiedy(...)puder wymieszany z śmietan-fixem i krótko miksujemy tylko do połączenia. 1/3 masy przekładamy do osobnego naczynia. Do pozostałej części masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki cukierki Michałki oraz likier czekoladowy. Całość mieszamy delikatnie do połączenia. Składanie ciasta 1 blat biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie wykładamy masę z Michałkami i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na biszkopcie rozprowadzamy pozostałą masę śmietankową
Alle Dobre!łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 80 g wiórek kokosowych 50 g białej czekolady 1 śmietan-fix 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo 400 g draży śmietankowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Pamiętajcie, by jajka były w temperaturze pokojowej. Białka przekładamy do misy(...)masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kasy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Czekoladę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do masy dodajemy kokos, czekoladę oraz śmietan fix, oraz likier kokosowy, mieszamy do połączenia składników. Gotową masę dzielimy na dwie części. Biszkopt smarujemy sokiem z cytryny, następnie wykładamy na niego połowę przygotowanej masy. Przykrywamy drugim, nasączamy go sokiem z cytryny
Przepiski.plnasączone sokami typu Kubuś. Natomiast użycie soku ananasowego sprawi, że biszkopt nabierze smaku pina colady. Alkohole Alkohole doskonale nadają się do nasączania tortów dla dorosłych. Mogą to być: nalewki, likiery, ajerkoniaki whisky, rum, szampan. Alkohol trzeba koniecznie rozcieńczyć z wodą, aby nie zdominował smaku tortu. Torty nasączone alkoholem idealnie sprawdzą się na takie imprezy jak: 18 urodziny, wieczory kawalerskie(...)tort owocowy np truskawkowy lub malinowy? Torty owocowe warto nasączyć sokami oraz kompotami owocowymi. Smak dobieramy do rodzaju owoców użytych w torcie. Do tortów owocowych idealnie sprawdzą się też likiery i nalewki owocowe. Owocowe herbata to także świetny pomysł na nasączenie biszkoptu Krem malinowy do tortu Czym nasączyć tort z bitą śmietaną? Bita śmietana jest specyficznym rodzajem kremu wypełniającego warstwy
Ania gotujemąki pszennej 40 g kakao 140 g cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 250 g cukierków Michałków + kilka dodatkowych sztuk do posypki 3 łyżki likieru czekoladowego 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 50 g czekolady gorzkiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)koniec ubijania dodać śmietan-fix. 1/3 masy przełożyć do osobnego naczynia, dodać 1 łyżkę cukru pudru i wymieszać. Do większej części masy dodać 250 g posiekanych cukierków Michałków oraz likier czekoladowy. Całość wymieszać do połączenia składników. Na połowę biszkopta rozsmarować dżem porzeczkowy. Następnie wyłożyć masę z Michałkami i przykryć drugim blatem ciasta. Następnie na biszkopcie rozprowadzić pozostałą masę śmietankową. Wierzch
Przepiski.plłyżka soku z cytryny galaretka kawowa: 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżka cukru 300 ml wody 2 łyżeczki żelatyny nasączenie: 1 łyżka kawy mielonej 200 ml wody 100 ml likieru kawowego Obręcz czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 50 g czekolady białej Filiżanka czekoladowa : 100 g czekolady deserowej 2 łyżki miodu sztucznego Dekoracje: kulki czekoladowe z herbatnikami Biszkopt czekoladowy: Białka oddzielam(...)żelatyny dodaję dwie łyżki śmietany w ten sposób ją hartuję. Cienkim strumieniem wlewam do śmietany i mieszam mikserem. Nasączenie: Kawę zaparzam w 200 ml wody, do ostudzonej dodaję likier. Galaretka kawowa: Kawę zaparzam w 300 ml wody, dodaję cukier. Żelatynę namaczam w 50 ml zimnej wody i rozpuszczam w mikrofalówce albo kąpieli wodnej. Dodaję do kawy. Garnek
wesoła kuchniaMakowe : jajka (4 szt.) cukier mak (200 g) rodzynki ( 100 g) masło (130 g) jabłka starte na grubych oczkach tarki (2 duże = 360 g) aromat migdałowy (10 ml.) likier amaretto (2 łyżki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) grysik (8 łyżek) mąka ziemniaczana (2 łyżki) woda wrząca do zalania maku i rodzynek Mus Jabłkowy : jabłka prażone ze słoika(...)czasie odcedzamy. Do dużej misy przekładamy odciśnięty z wody mak, wlewamy roztopione i ostudzone masło. Mieszamy. Dodajemy rodzynki, jabłka starte na grubych oczkach tarki, aromat migdałowy, likier amaretto i wszystko razem mieszamy. Masę odstawiamy na chwilę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Odstawiamy na chwilę. Żółtka i cukier miksujemy do powstania jasnej masy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy
RITA food channel