likier - 5379 przepisów (strona:110/359)

Sex on the beach drink 116

beach to pyszny drink z dodatkiem soku pomarańczowego i żurawinowego. Jest on hitem każdej imprezy! Gorąco polecam! Składniki: 80 ml wódki 40 ml likieru brzoskwiniowego 80 ml soku żurawinowego lub grenadyny 80 ml soku pomarańczowego 8-10 k The post Sex on the beach drink appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto marchewkowe z migdałami 44

Łatwe ciasto marchewkowe z dodatkiem mielonych migdałów i likieru owocowego polane lukrem. CIASTO MARCHEWKOWE SKŁADNIKI 400 gramów marchewki; 6 wiejskich jajek; 100 gramów mąki pszennej; 300 gramów mielonych migdałów; 250 gramów cukru; 200 gramów cukru pudru; proszek do pieczenia; 1-2 cytryny; mielony cynamon; mielone goździki; likier owocowy; bułka tarta; ciasteczka maślane; sól; przepis na ciasto... Artykuł Ciasto marchewkowe

Kuchnia Tomka
Tiramisu w pucharkach 49

jeden dzień w lodówce, choć przyznam szczerze, że trudno się jest mu się oprzeć i go nie zjeść. W oryginalnym przepisie jest dodawane amaretto, ja nie przepadam za tym likierem, więc dodałam likier kawowy i moim zdaniem bardzo godnie go tutaj zastąpił. Jajka przed rozbiciem warto sparzyć wrzątkiem, jeśli obawiasz się salmonelli. Pamiętaj, aby składniki na krem były w temperaturze

Kulinarne przygody Gatity
Drink Barbados Sunrise 141

każde oko efektownym wyglądem. Wbrew pozorom nie jest trudny w przygotowaniu, dlatego można przygotować w domu. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 20 ml rumu 15 ml grenadyny 30 ml likieru Blue Curacao sok pomarańczowy kostki lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Do szklanicy wkładamy lód. Do kostek lodu dolewamy grenadynę. Następnie bardzo delikatnie wlewamy sok pomarańczowy. (po ściance). Alkohole(...)likier Blue curacao dość mocno mieszamy w shakerze. Wymieszane alkohole pomału, po łyżeczce wlewamy do szklanicy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drink Barbados Sunrise pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kluski z makiem – makiełki z makaronem 63

orzechów włoskich (drobno posiekane) 60 g rodzynek (sparzonych wrzątkiem) 50 g masła (1/4 kostki) 2 łyżki startej skórki z pomarańczy opcjonalnie: pół łyżeczki cynamonu, 30 ml ekstraktu migdałowego lub likieru Amaretto (zobacz nalewka z pestek pigwy)!!! Sposób wykonania klusek z makiem – makiełki z makaronem Do przygotowania nakiełek potrzebować będziemy przede wszystkim: garnka, miski, sita lub durszlaka. Potrzebna będzie także(...)cukrem. Gdy się rozpuści, zdejmuje z ognia. Wrzucam starowaną skórkę pomarańczy, orzechy i rodzynki oraz odcedzony i zmielony mak. Opcjonalnie dodaję cynamon i wlewam też ekstrakt migdałowy lub likier Amaretto. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą. Aby ułatwić mieszanie, możesz dodatkowo całość podgrzać na małym ogniu. Masa makowa powinna być wilgotna. Całość próbuję i ewentualnie dodaję ulubionego smaku. Masę makową

Ania gotuje
Likier kawowo-pomarańczowy 43

powinien trafić w wasz gust. Robi się szybko i praktycznie jest gotowy do degustacji zaraz po przygotowaniu. Choć oczywiście najlepiej jak postoi w lodówce i smaki się przegryzą. Mój likier został zrobiony na bimbrze. Składniki: 2/3 szklanki śmietanki 30% 80-100 ml mocnego naparu z kawy 3 łyżki cukru 1 łyżka ciemnego kakao skórka otarta z 1 pomarańczy(...)wystudzonego płynu dodać bimber (lub whiskey) i 1/3 szklanki śmietanki. Całość dokładnie wymieszać, przecedzić przez sitko i wlać do butelki.  3. Z podanej porcji wychodzi 500 ml likieru ( + 1-2 kieliszki ). Na zdrowie! Źródło: tiktok, caputagrzegorz, z moimi zmianami

Kuchnia domowa Ani
WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu 49

bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI Świąteczny likier orzechowy! PRZEPIS na domowy likier korzenny z miodem Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże Narodzenie Herbatka z dedykacją – wyjątkowe podziękowanie dla gości Korzenny sernik

Via Gusto
Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI 48

dania na Boże Narodzenie – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI Świąteczny likier orzechowy! PRZEPIS na domowy likier korzenny z miodem Sałatki na Święta! 10 przepisów na sałatki i przystawki na Boże Narodzenie Herbatka z dedykacją – wyjątkowe podziękowanie dla gości Korzenny sernik

Via Gusto
Domowy likier kokosowy 50

Pomysłów na zimową rozgrzewkę ciąg dalszy. Na białe święta biały likier. Słodki, rozgrzewający i bardzo przyjemny w smaku.   DOMOWY LIKIER KOKOSOWY /MALIBU/   Składniki: 200 g wiórków kokosowych 500 ml wódki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego   Przygotowanie: Wiórki wsypujemy do słoja i zalewamy wódką. Słój zakręcamy i odstawiamy na co najmniej

Bon appetit mon amie
Ciasto „Michałek” 208

pokojowa) 140 g cukru 40 g kakao szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g cukierków Michałków 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki likieru czekoladowego Dodatkowo 100 g czekolady gorzkiej 1 słoiczek dżemu porzeczkowego Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Kiedy(...)puder wymieszany z śmietan-fixem i krótko miksujemy tylko do połączenia. 1/3 masy przekładamy do osobnego naczynia. Do pozostałej części masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki cukierki Michałki oraz likier czekoladowy. Całość mieszamy delikatnie do połączenia. Składanie ciasta 1 blat biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym. Następnie wykładamy masę z Michałkami i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na biszkopcie rozprowadzamy pozostałą masę śmietankową

Alle Dobre!
Ciasto Śnieżka 200

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 80 g wiórek kokosowych 50 g białej czekolady 1 śmietan-fix 2 łyżki likieru kokosowego (opcjonalnie) 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo 400 g draży śmietankowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Pamiętajcie, by jajka były w temperaturze pokojowej. Białka przekładamy do misy(...)masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kasy lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Czekoladę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do masy dodajemy kokos, czekoladę oraz śmietan fix, oraz likier kokosowy, mieszamy do połączenia składników. Gotową masę dzielimy na dwie części. Biszkopt smarujemy sokiem z cytryny, następnie wykładamy na niego połowę przygotowanej masy. Przykrywamy drugim, nasączamy go sokiem z cytryny

Przepiski.pl
Czym nasączyć biszkopt do tortu? 89

nasączone sokami typu Kubuś. Natomiast użycie soku ananasowego sprawi, że biszkopt nabierze smaku pina colady. Alkohole Alkohole doskonale nadają się do nasączania tortów dla dorosłych. Mogą to być: nalewki, likiery, ajerkoniaki whisky, rum, szampan. Alkohol trzeba koniecznie rozcieńczyć z wodą, aby nie zdominował smaku tortu. Torty nasączone alkoholem idealnie sprawdzą się na takie imprezy jak: 18 urodziny, wieczory kawalerskie(...)tort owocowy np truskawkowy lub malinowy? Torty owocowe warto nasączyć sokami oraz kompotami owocowymi. Smak dobieramy do rodzaju owoców użytych w torcie. Do tortów owocowych idealnie sprawdzą się też likiery i nalewki owocowe. Owocowe herbata to także świetny pomysł na nasączenie biszkoptu Krem malinowy do tortu Czym nasączyć tort z bitą śmietaną? Bita śmietana jest specyficznym rodzajem kremu wypełniającego warstwy

Ania gotuje
Ciasto Michałek 124

mąki pszennej 40 g kakao 140 g cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 250 g cukierków Michałków + kilka dodatkowych sztuk do posypki 3 łyżki likieru czekoladowego 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo 1/2 słoika dżemu porzeczkowego 50 g czekolady gorzkiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)koniec ubijania dodać śmietan-fix. 1/3 masy przełożyć do osobnego naczynia, dodać 1 łyżkę cukru pudru i wymieszać. Do większej części masy dodać 250 g posiekanych cukierków Michałków oraz likier czekoladowy. Całość wymieszać do połączenia składników. Na połowę biszkopta rozsmarować dżem porzeczkowy. Następnie wyłożyć masę z Michałkami i przykryć drugim blatem ciasta. Następnie na biszkopcie rozprowadzić pozostałą masę śmietankową. Wierzch

Przepiski.pl
Kawowo czekoladowy tort 53

łyżka soku z cytryny galaretka kawowa: 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżka cukru 300 ml wody 2 łyżeczki żelatyny nasączenie: 1 łyżka kawy mielonej 200 ml wody 100 ml likieru kawowego Obręcz czekoladowa: 200 g czekolady deserowej 50 g czekolady białej Filiżanka czekoladowa : 100 g czekolady deserowej 2 łyżki miodu sztucznego Dekoracje: kulki czekoladowe z herbatnikami Biszkopt czekoladowy: Białka oddzielam(...)żelatyny dodaję dwie łyżki śmietany w ten sposób ją hartuję. Cienkim strumieniem wlewam do śmietany i mieszam mikserem.  Nasączenie: Kawę zaparzam w 200 ml wody, do ostudzonej dodaję likier.  Galaretka kawowa: Kawę zaparzam w 300 ml wody, dodaję cukier. Żelatynę namaczam w 50 ml zimnej wody i rozpuszczam w mikrofalówce albo kąpieli wodnej. Dodaję do kawy. Garnek

wesoła kuchnia
Makowiec Japoński z jabłkami 53

Makowe : jajka (4 szt.) cukier  mak (200 g) rodzynki ( 100 g) masło (130 g) jabłka starte na grubych oczkach tarki (2 duże = 360 g) aromat migdałowy (10 ml.) likier amaretto (2 łyżki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) grysik (8 łyżek) mąka ziemniaczana (2 łyżki) woda wrząca do zalania maku i rodzynek  Mus Jabłkowy : jabłka prażone ze słoika(...)czasie odcedzamy. Do dużej misy przekładamy odciśnięty z wody mak, wlewamy roztopione i ostudzone masło. Mieszamy.  Dodajemy rodzynki, jabłka starte na grubych oczkach tarki, aromat migdałowy, likier amaretto i wszystko razem mieszamy. Masę odstawiamy na chwilę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Odstawiamy na chwilę. Żółtka i cukier miksujemy do powstania jasnej masy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy

RITA food channel