surowym. Stąd moja propozycja przygotowania pysznej śmietanki z orzechów nerkowca. Jest gęsta, gładka, kremowa i bardzo orginalna, przyjemna i lekko słodkawa w smaku. Jest świetną bazą do letnich deserów, naleśników, lodów. Świetnie smakuje sama z dodatkiem świeżych owoców. Idealnie nadaje się również do dań wytrawnych, zagęszczania zup i sosów. Bardzo pożądana w każdej diecie wegańskiej. Idealna dla osób
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Letnie leniwe śniadania - to coś, co chyba każdy z nas lubi. U mnie takim śniadaniem są zazwyczaj naleśniki lub placuszki. Szybkie w przygotowaniu, doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno, są doskonałą alternatywą dla kanapek i płatków. Można je podać na wiele sposobów, co jest kolejną zaletą. Ja podaję je zazwyczaj z dżemem lub jogurtem, ale pomysłów na podanie
W poszukiwaniu inspiracjiLetnia opcja na lunch - grilowany łosoś, cukinia, orzeszki pini oraz duża ilość koperku i ziół. Możemy taką sałatkę podawać z grillowanym pieczywem. Składniki : 1 średnia cukinia, około 300g sól morska, swieżo zmielony pieprz 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek + dodatkowo do serwowania wraz z pieczywem 150g łososia 1 łyżeczka soku z cytryny garść orzeszków pini 1 czerwona cebula 3 łyżki
zobacz ich smakdrożdży 3/4 szklanki cukru cukru ok 750 g mąki 2 jajka 125 g margaryny 250 ml mleka szczypta soli Z drożdży, łyżki cukru, łyżki mąki i pół szklanki letniego mleka wyrabiamy rozczyn - odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Mąkę z cukrem i solą wsypujemy do miski, mieszamy wbijamy jajka, mleko oraz wyrośnięty rozczyn
Słodka Kraina Wypiekówteż świetnie smakuje. No i co najważniejsze wyszedł idealny! Przepis znaleziony tutaj . Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g mąki kukurydzianej 150 g puree z dyni 150 ml letniego mleka 35 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju Z drożdży, cukru, 1 łyżki mąki pszennej i ok 50 ml mleka robimy rozczyn i odstawiamy
Słodka Kraina Wypiekówwpływem owego trunku. W najbliższym czasie kilka takich połączeń chętnie Wam pokażę. Chyba każdy lub do piwa mieć różne przekąski. Tym razem postawiłam na zdrową, lekką i bardzo letnią wersję, która z pewnością spodoba się każdej z płci. Plusem tego dania jest również to, że bardzo szybko można je przygotować. Wybrałam właśnie takie danie, ponieważ piwo Marcowe świetnie komponuje
Mango Papajaznakomicie regulują poziom cholesterolu. Zaledwie łyżka takiego oleju zabezpiecza dzienne potrzeby organizmu w NNKT. * Dlatego z czystym sumieniem polecam Wam gorącą ten olej. A tymczasem zapraszam Was na moje letnie owocowo-orzechowe marzenie obiadowe z olejem lnianym. Składniki: (na 2 porcje) 1 woreczek białego ryżu 100g 20 g orzechów w karmelu (około 3 łyżki) * 1 łyżka jogurtu naturalnego
Słodkie okruszkiZapraszam na delikatne szaszłyki jagnięce podane na aromatycznej kaszy bulgur z zielonym groszkiem i fasolką szparagową, a na koniec doprawionej świeżą bazylią. To idealna propozycja na wspaniały letni obiad, nawet dla najbardziej wymagającego konsumenta. Jagnięce szaszłyki z zielonym bazyliowym bulgurem Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 500 g łopatki jagnięcej 1 łyżeczka wędzonej ostrej papryki 1 łyżeczka kuminu
Kulinarne przygody Gatityporcji i całe szczęście, bo bochen był niezwykle okazały, a dwa nie zmieściłyby się w piekarniku. Składniki: 500 g mąki orkiszowej 630 ( w tym 50 g pełnoziarnistej) 350 g letniej wody 25 g oliwy 1 łyżeczka miodu 1 czubata łyżeczka soli 1 op. suszonych drożdży Wykonanie: składniki umieścić w misie miksera i hakiem do ciasta drożdżowego zagnieść luźne, elastyczne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się z białego wytrawnego wina i cydru. A dodatki to limonka, brzoskwinia, kiwi, borówki amerykańskie i ananas. Całość jest tak dobra, że zasługuje, aby się nią delektować w czasie letnich słonecznych dni. Wyśmienita będzie na babskie spotkania :-). WHITE SANGRIA Z CYDREM I OWOCAMI. Składniki: 750 ml białego wytrawnego wina 250 ml cydru 1 brzoskwinia
Zakątek rozkoszy kulinarnychPonieważ sezon letni trwa a ja suszę bardzo dużo owoców zapas tych z ubiegłego roku wypadałoby zjeść. Dużo tego nie zostało ale na ten smakowity keks wystarczy. Keks jest wilgotny, pyszny, spróbujcie koniecznie. Keks z maślanki z suszonymi owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciasto czekoladowe. Do zrobienia tego smakołyku zainspirował mnie, wiele lat temu, przepis ze strony Moje Wypieki . Od tego czasu ciasto czekoladowe z cukinią gości na stałe w mojej letniej kuchni. Jest mięciutkie, puszyste i zgodnie z obietnicą bardzo czekoladowe. Jest po prostu rewelacyjne, a dzięki cukinii cudownie wilgotne. Przepis troszkę zmodyfikowałam pod swoje gusta kulinarne. Ciasto
Smak mojego domuObłędnie słodki deser dla miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno
https:KKuchniaMniamUdało mi się skraść pojemniczek wydrylowanych już wiśni przeznaczonych na wino. Skraść, bo każdy gram wiśni przeznaczonych na wino jest na miarę złota. Chciałam upiec z nich letnie, ucierane ciasto z wiśniami i kruszonką, ale mąż stwierdził, że zjadłby orzeźwiający sernik. Dopiero gdy go upiekłam powiedział, że chodziło mu o sernik na zimno. Na szczęście ten też mu smakował… Sernik
Pyza i SurówkaPuszyste racuchy z mocno malinowym kremem na bazie serka mascarpone. Kładziony na gorących racuchach zaczyna się fantastycznie rozpuszczać. Do tego świeże maliny i pyszny letni obiad gotowy ;) CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 25g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka KREM: 200g malin + 200g do dekoracji 1/4 szklanki cukru 125g serka mascarpone Maliny zasypać w garnuszku
https:KKuchniaMniam