Wybraliśmy się na rowerową przejażdżkę wzdłuż Dunajca i liście chrzanu aż się prosiły o zerwanie. Chleb pięknie mi wyrósł, dzisiaj ma już trzeci dzień, a świeżość ma taką jak zaraz po upieczeniu, dla mnie to jest genialne rozwiązanie, bo chleb można robić dwa razy w tygodniu i to zupełności wystarczy, chociaż jak sięgam pamięcią to moja Babcia robiła to raz w tygodniu...szkoda, że nie spisałam jej przepisów!. Składniki na dwa bochenki: Zaczyn: 15 dag aktywnego zakwasu żytniego 15 dag mąki żytniej, typ 2000 150 ml... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...