Chleb na zakwasie pieczony na liściach chrzanu

Chleb na zakwasie pieczony na liściach chrzanu

Chleb na zakwasie pieczony na liściach chrzanu

Wybraliśmy się na rowerową przejażdżkę wzdłuż Dunajca i liście chrzanu aż się prosiły o zerwanie. Chleb pięknie mi wyrósł, dzisiaj ma już trzeci dzień, a świeżość ma taką jak zaraz po upieczeniu, dla mnie to jest genialne rozwiązanie, bo chleb można robić dwa razy w tygodniu i to zupełności wystarczy, chociaż jak sięgam pamięcią to moja Babcia robiła to raz w tygodniu...szkoda, że nie spisałam jej przepisów!. Składniki na dwa bochenki: Zaczyn: 15 dag aktywnego zakwasu żytniego  15 dag mąki żytniej, typ 2000 150 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.