Taka trochę fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Wersja typowo letnia, pełna kolorów i smaków. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a można zrobić cały gar. Nie znudzi się Wam, obiecuję. Jeżeli nie jecie mięsa, można je pominąć. Składniki: 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 kg pomidorów 1 większa cebula 15 dag wędzonego boczku
Sto kolorów kuchniupieczone bułeczki posmarowane domowymi konfiturami... po prostu czasem nie ma nic lepszego. Dlatego dziś zapraszam Was na pyszne, proste do zrobienia, pulchniutkie bułeczki. Są idealną propozycją na śniadanie lub letni piknik. A ich smak dodatkowo wzbogaca przyprawa do pieczenia chleba firmy Raflex , z którą mam okazję współpracować. Spróbujcie, bo warto. W kilka chwil można wyczarować wspaniałe domowe pieczywo. Składniki: (przepis
Słodkie okruszkiniedużej ilości warto ugotować pachnący korzeniami kompot . A jeśli macie pod dostatkiem tych pysznych i zdrowych owoców to koniecznie zróbcie chociaż kilka słoiczków dżemu by zimą przypominał Wam letni czas. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaMłody bób zasmażany z boczkiem To jedno z ulubionych, letnich dań mojej rodzinki , mogą się nim zajadać bez końca i zawsze jest im za mało , chociaż sadzę sporo . Młody bób , pachnący boczuś i już mniej pachnące, wieczorne , gazowe konsekwencje takiego obiadu .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No cóż , czego się nie robi dla zdrowych pyszności , okno
Ogrodnik w podróżytygodniu...szkoda, że nie spisałam jej przepisów!. Składniki na dwa bochenki: Zaczyn: 15 dag aktywnego zakwasu żytniego 15 dag mąki żytniej, typ 2000 150 ml letniej wody Składniki połączyć i odstawić na minimum 12 godzin w ciepłym miejscu, u mnie stało 16 godzin w plastikowym zamkniętym pojemniku, możecie również zostawić w dużym słoju. Ciasto właściwe
Apetyczna babeczkalipca. Pieczecie, gotujecie, smakujecie - przypomnijmy, co Wam się najbardziej podobało. Top 7 lipca - najpopularniejsze przepisy: 7. Ciasteczka słonecznikowo-żurawinowe 6. Domowe pierogi jagodowe 5. Letni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami
Słodkie okruszkipoczątek dnia. U nas tradycyjnie gości w każdy niedzielny poranek. Lato w pełni, kurek pod dostatkiem, zatem nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować pyszna jajecznicę z uroczymi, pierwszymi letnimi grzybami. Składniki na 2 porcje: 4 duże jaja "O" 100 g kurek 1-2 łyżka masła ghee 1 cebula szczypiorek sól, pieprz Wykonanie: kurki umyć. Sprytny, niezawodny sposób na szybkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wszystkim zastanowić, przemyśleć dotychczasowe działania, odsapnąć od pędu życia codziennego. Marzę by ten czas się zatrzymał, a ja w tym momencie leżałabym na łące, pośród kwiatów, opleciona w gorące, letnie promienie słoneczne z zamkniętymi oczami i myślałabym.. a może nawet bym nie myślała, tylko oczyściłabym umysł ze wszystkich trosk, dręczących myśli, nie zastanawiałabym się co będzie dalej, jak będzie
Be Fit Be Strongciągu jestem na surowej diecie i przyznam, że bardzo mi to pasuje :) O dziwo nie ciągnie mnie do pieczywa, chociaż dużo go nie jadłam. Myślę, że to również zasługa letniej pory, mamy nieograniczony dostęp do świeżych sezonowych owoców, którymi się codziennie zajadam (szczególnie czarnymi wielkimi czereśniami - te niestety się kończą :( ) Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami przepisem na pieczarki marynowane
Co na wege obiad?Szybki, letni obiad albo kolacja. Nasza wersja była o tyle wspaniała, że cukinie i zioła zrywaliśmy w ogródku, a musicie przyznać, że nie ma nic przyjemniejszego niż zajadanie świeżutkich warzyw. Danie możecie odchudzić używając razowego makaronu (my akurat nie mieliśmy) i pozbywając się sera (chociaż tego akurat nie polecam). Składniki (na kilka sporych porcji): 1 cukinia
Sto kolorów kuchniPostanowiłam dziś o siebie zadbać. Miałam ochotę na coś słodkiego. W Mark&Spencer kupiłam ciasteczka niesłone, nie słodkie - naturalny smak. Letnią porą zrobiłam galaretkę z czerwonej porzeczki. Teraz przyszedł czas ją skosztować. Utarłam twarożek z cukrem waniliowym. Włożyłam do szprycy i zrobiłam dekorację . W środek włożyłam łyżeczka galaretki
AZgotuj!okres letni porzucam pieczone serniki na rzecz tego właśnie semifreddo twarogowego. Do tego sos ze śliwki suszonej z miodem pitnym. Całość polana miodem kurpiowskim. Z podanych składników wyszły 3 porcje: 250 gram sera twarogowego 250 gram serka mascarpone 1 łyżka miodu kurpiowskiego i jeszcze do polania duża garść suszonych śliwek sechlońskich 2 goździki pół szklanki miodu pitnego
AZgotuj!ładny kształt. Inspiracja klik . Jagodzianki do odrywania Czas przygotowania: 180 minut Proporcje na formę o wymiarach 25 x 25 cm Składniki: 500 g mąki 30 g drożdży 100 ml letniego mleka 1/2 szklani cukru szczypta soli 2 jajka 75 g miękkiego masła 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej jagody cukier do jagód 1 jajko do pomalowania bułeczek brązowy cukier do posypania
Kulinarne przygody GatityKnedle twarogowe z morelami w chrupiącej i przepysznej panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem sezamu. Idealne wegetariańskie danie na letnie dni. Szczególnie dla tych co lubią obiady z owocami i na słodko :) Polecam! KNEDLE: 500g ugotowanych ziemniaków 200g twarogu półtłustego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki pszennej cukier 400g moreli PANIERKA: 4 łyżki zmielonych płatków kukurydzianych
https:KKuchniaMniam500g mąki - 250ml wody - 40g drożdży - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżki oleju - 2 żółtka Farsz: - 1 kg pieczarek - 2 cebule - 3 łyżki masła Wykonanie: W letniej wodzie rozpuścić drożdże, dodać mąkę i resztę składników. Wyrobić jednolitą masę. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki i cebulę pokroić. Usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem
Pan i Pani Smith w kuchni