kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:260/456)

Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 205

wyjmujemy z piekarnika, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i podajemy od razu, gorące. Jako samodzielne danie główne świetnie smakuje w towarzystwie podgrzanych, miękkich greckich chlebków pita , które idealnie wchłoną sos z talerza – wtedy z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Tak naszykowany kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje

Karo in the Kitchen
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 162

przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk pomidorka, mięso, pieczarki, i tak dalej.. smażę na rozgrzanym oleju (niewielka ilość) z każdej strony przez kilka minut, następnie przekładam do piekarnika na środkową półkę

Zasmakuj Kuchni
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka 150

pierś z kurczaka przecięta na pół wzdłuż Serek śmietankowy Ostre, świeże papryczki 4 plastry szynki parmeńskiej Przygotowanie : Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku. Można podawać

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 105

filet z kurczaka. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba pasków po obu stronach powinna być taka sama). Nakładamy paski na przemian, raz z jednej, a raz z drugiej strony aż utworzą warkocz. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy pokruszonym piernikiem. To samo robimy z drugim płatem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki z piersiami z kurczaka, zapiekane z serem i sosem z suszonych grzybów. 82

Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę oraz doprawić ( ja doprawiam ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem naturalnym, pieprzem ziołowym), usmażyć. Kukurydzę odsączyć. Na przygotowane naleśniki nakładamy odrobinę piersi oraz kukurydzę, zawijamy - najpierw boki do środka, następnie w rulon. Zawijam zazwyczaj tak samo jak zawija się gołąbki.  Układamy w naczyniu żaroodpornym, na górę tarkujemy żółty ser. Zapiekamy w piekarniku, tak długo

My World by Dagmara Rek
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 166

przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk pomidorka, mięso, pieczarki, i tak dalej.. smażę na rozgrzanym oleju (niewielka ilość) z każdej strony przez kilka minut, następnie przekładam do piekarnika na środkową półkę

Zasmakuj Kuchni
Zimowy obiad 111

Kończy się ten piękny zimowy dzień 😊 Zamiast spędzić czas w kuchni, spędziłam go podziwiając uroki zimy. Dlatego tylko szybki obiad wchodził w grę. Wystarczyło obsypać udka

Kulinarne przemyslenia
Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi 173

Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Przygotowujemy glazurę, cebulę drobno kroimy, dodajemy olej, miód, keczup i przyprawy. Mieszamy dokładnie i smarujemy udka . 3. Tak przygotowane w glazurze mięso odkładamy na kilka godzin ( najlepiej na noc ) do lodówki . Po tym czasie układamy udka w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią. 4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze

Pysznosci Babci Basi
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym. 260

piersi z kurczaka -ser pleśniowy -cienkie plastry surowego boczku wędzonego -sól -pieprz Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, odcinamy błonki itp. Następnie piersi przekrawamy wzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku ok. 40 minut

Magia jedzenia.
udka kurczaka na dziko w jogurcie z piekarnika... 238

kucharka, przyprawa kurczak na dziko Royal Brand suszone: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki udka umyć, każde przeciąć na dwie części, odciąć kuperki i nadmiar tłustej skóry, włożyć do marynaty i dobrze natrzeć udka, schować do lodówki na kilka godzin, w tym czasie ze trzy razy udka zamieszać piekarnik elektryczny nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone młode marchewki i pieczony fenkuł. Lekkie dodatki 194

mocno nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, po czym obracamy i pieczemy je kolejne 15-20 minut, aż widocznie zaczną się karmelizować. Gorące warzywa mieszamy z plasterkami zimnego masła, delikatnie solimy, lekko pieprzymy, mocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej

Karo in the Kitchen
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 277

bulionu z kurczaka 250 ml śmietanki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki ostrej musztardy ½ łyżeczki prażonej i zgniecionej w moździerzu musztardy szczypiorek do posypania Rozkrój pierś, posól, przypraw pieprzem i ziołami. Zwiń w rulon. Zwiąż sznurkiem do mięsa lub użyj wykałaczek. Zrumień mięso z na maśle z obu stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Nastaw piekarnik na 200ºC, wbij

codojedzenia
Dietetyczny chlebek pita 180

mnie, kurczak, pomidor, mieszanka sałat, sos jogurtowy) Sposób przygotowania: Z sera staramy się odcisnąć jak najwięcej wody (ja po prostu wycisnęłam go w ręce) dodajemy pozostałe składniki i mieszamy następnie formujemy w rękach kulę rozduszamy kule na wyłożonej papierem do pieczenia blaszkę posypujemy chlebek nasionami lekko je wklepując, żeby nie odpadły po upieczeniu wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 305

dodajemy do kurczaka, smażymy, aż mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż papryka zmięknie na sam koniec dodajemy fasolkę i makaron, przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowa zapiekanka 273

startej Przygotowanie: kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki, marynujemy w soli i pieprzu, zostawiamy na noc, obtaczamy w bułce tartej i startej mozzarelli na dno foremki do pieczenia kilka kropli oliwy z oliwek potem warstwa pomidorków na to Mozzarella, pokrojone filety, a na wierzch znów pomidory i starty ser:) całość wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika i zapiekamy przez

Luźna Kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 326

filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie zrobić kilka małych dziurek w rękawie i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok pół godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 218

Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu.  Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka -  powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona(...)koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego

Smaki Brazylii
Kijowski kotlet. 154

kotleta. Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące.  Kotleta szwem do dołu smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron do lekkiego zrumienienia. Po tym przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kuchnia Łukasza
Pyszna kanapka z mozzarellą 169

Tym razem na śniadanie będzie kanapka z mozzarellą i całym mnóstwem smacznych i zdrowych dodatków. Całość smaku podkreśli delikatny w smaku sos chrzanowy… Składniki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!