Kurczak nadziany dynią

Kurczak nadziany dynią

Kurczak nadziany dynią

Przepis na : obiad

Bardzo smaczne, roladki z kurczaka nadziewane aromatyczną pieczoną dynią są idealnym pomysłem na jesienny obiad. Słodkość dyni idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem, co daje zaskakujący efekt smakowy, który w pełni zadowoli fanów tego sezonowego warzywa. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 500g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 plastrów sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki 3 łyżki klarowanego masła tymianek sól pieprz Wykonanie: 1. Każdego fileta podzielić na pół, oprószyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, kurczak, roladki, obiad, filet z kurczaka, kurczak pieczony, kurczak z warzywami, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.