kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:265/456)

Prosty sposób na gołąbki 182

piekarniku ale zawsze można włożyć je do sporego garnka i gotować w rosole lub sosie pomidorowym na małym ogniu.  Składniki : główka białej kapusty pół kilograma mięsa szklanka ryżu cebulka lub 2 ząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka

prawdziwe jedzenie
Pasztet domowy 400

kurczaka obrać z kości.Wątróbkę drobiową lekko podgotować.Zimne mięso razem z przyprawami i warzywami,wątróbkę i grzyby zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Dodać dodatkowe przyprawy do smaku,dosolić.Dodać jajka,kasze mannę i 1 szklankę rosołu z gotowanego mięsa.Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Mięso wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 294

odcedź. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj kurczaka, cebulę i grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 5-7 minut, aż kurczak zacznie się rumienić, dodaj czosnek i smaż przez około 30 sekund. Podkręć ogień, wlej wino i gotuj aż prawie odparuje, mieszając i zeskrobując ewentualne drobinki z dna patelni. Następnie dodaj passatę(...)czym zmniejsz ogień i wmieszaj śmietankę. Wmieszaj do sosu ugotowany makaron, przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie z mozzarellą. Piecz w nagrzanym do 200 oC piekarniku przez 40 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Chicken and mushroom pasta bake (6 servings) Ingredients: 400 g favorite pasta 2 handfuls baby spinach 1 tbsp vegetable oil 2 boneless

karmelowy
Pyszne rogaliki 115

Kilka składników i mamy fajną propozycję obiadową lub na różne uroczystość. Filet z kurczaka nadziewany serem, otulony boczkiem.   Składniki: ·        ½ fileta   z kurczaka ·        Kilka pasków boczku wędzonego ·        2 paski papryki konserwowej ·        Mozzarella(...)otwór mięsa. 5.    Zawijamy w boczek, robiąc kształt rogala, najlepiej spiąć wykałaczką. 6.    Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 7.    Zapiekamy w piekarniku do chwili aż boczek się zarumieni. 8.    Danie gotowe. 9.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Poniedziałek: Pijane penne alla vodka 138

piekarnika na co najmniej godzinę. Podajemy Wam przepis według drugiego sposobu, który, naszym zdaniem jest znacznie lepszy – sos jest smaczniejszy, gęsty, kremowy bez śladu alkoholu. Przepis pochodzi z serwisu foodnetwork.com . W oryginale danie nazywa się Penne alla Vecchia Bettola i nazwę wzięło od restauracji, w której zostało wymyślone. Nasz makaron wzbogaciliśmy o warzywa. Penne alla vodka bywa podawane z kurczakiem

Niedzielny kucharz
Francuskie z botwinką 152

kurczaka pieczony, smażony lub grillowany, - sól, pieprz, - świeży tymianek. Wykonanie : Botwinkę umyć, odciąć korzonki i liście ( część liści posiekać, z reszty można ugotować zupę ). Wrzucić na chwilę do osolonego wrzątku. Wystudzić. Ciasto pokroić na większe prostokąty. Układać na nim posiekane liście botwinki, paski mięsa, paski mozzarelli i buraczki z łodyżkami. Całość przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Piec w nagrzanym piekarniku

Przepisy Mikołaja
Kurczak nadziany dynią 137

kurczaka 500g dyni 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 plastrów sera żółtego szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej papryki 3 łyżki klarowanego masła tymianek sól pieprz Wykonanie: 1. Każdego fileta podzielić na pół, oprószyć solą i pieprzem i pozostawić na około 30 minut. 2. Dynię oczyścić i pokroić w kostkę, przełożyć na blaszkę. Oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem i piec w piekarniku

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaronowo- pomidorowa zapiekanka z kurczakiem 130

kurczak będzie już miękki dodać papryki w proszku, curry, kukurydzę i świeże pomidory oraz pomidory z puszki. Całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na makaron znajdujący się w naczyniu żaroodpornym. 4. Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 5. Wierzch zapiekanki polać masą jajeczną, posypać startym żółtym serem i wstawić do piekarnika

Szalona Kuchnia Eweliny
Walka: Bogusław vs kurczak curry 128

kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Następnie kroimy w małą kostkę, przyprawiamy przyprawą curry, dodajemy koncentrat pomidorowy, wegetę, sproszkowaną słodką paprykę oraz odrobinę oleju. Całość mieszamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Pieczone ziemniaki: Ziemniaki obieramy i przez 5minut gotujemy w osolonej wodzie. Po podgotowaniu wykładamy na wysmarowaną olejem blachę, posypujemy pokrojoną w piórka cebulkę, przyprawiamy pieprzem oraz wegetą. Wkładamy do piekarnika

Sprawni w smaku
Udka z kurczaka w chrupiącej panierce 147

kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku

Olga Piecze i Gotuje
Nuggetsy pieczone 171

kurczaka najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce, wymieszanych płatkach kukurydzianych z owsianymi. Tak postępujemy z każdym kawałkiem mięsa. Nuggetsy, każdy kawałek smarujemy olejem, dobrze z każdej strony, pędzelkiem. Podczas pieczenia, w razie potrzeby można dodać jeszcze niewielką ilość oleju. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 20 min. w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu. Każdy piekarnik jest

Zasmakuj Kuchni
Kurczak na ostro 189

kurczaka bez antybiotyków 3-4 łyżki musztardy np. sarepskiej płaska łyżka pieprzu mielonego czarnego płaska łyżka chili 2 łyżki suszonego lubczyku łyżka gałki muszkatołowej 2 łyżki kurkumy olej Przygotowanie : Składniki ziołowe połączyć z musztardą Uzyskaną mieszanką posmarować mięso, pozostawić w chłodzie do dnia następnego Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać kilkoma łyżkami oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika

Proste Potrawy
Galareta drobiowa 172

piekarniku z chrupiącą skórką. Warzywa najczęściej wykorzystuję do sałatki warzywnej. Można również, a nawet trzeba!, przygotować galaretę drobiową - przystawkę w czasach PRL-u serwowaną na imieninach u cioci, weselach, czy też będącą zakąską do wódeczki. Czasy się zmieniły, ale smak tamtej galarety pozostał przez lata ten sam ;) SKŁADNIKI: Około 6 porcji. 700 - 800 ml rosołu 2 ćwiartki z kurczaka

W kuchni Katie
Kurczak po włosku w sosie Marinara 200

kurczaka delikatnie rozbijamy jak najcieniej uważając, aby nie porwać mięsa. Z każdej strony oprószamy mięso solą i białym pieprzem. Na każdy filet wykładamy porcję nadzienia ze szpinaku i zwijamy w roladkę. Płatki rozdrabniamy, dodajemy parmezan i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w w panierce. Tak przygotowane roladki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika

Wędrówki po kuchni
Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon 85938

kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na 2 łyżkach oleju wraz z przyprawą kebab, pieprzem, mieloną ostrą papryką i kurkumą. Mięso układamy na frytkach. Cebulę smażymy na łyżce oleju, dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i delikatnie solimy. Opiekamy na rumiano i układamy na warstwie mięsa. Posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika

Kuchnia w czekoladzie