kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:266/456)

,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 35939

kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy trzy przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Podróż w kulinaria
skrzydełka w Coca-Coli 117

kurczaka chilli (według gustu) świeżo zmielony pieprz sól szklanka coli 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku Skrzydełka opłukać, odciąć najmniejsze końcówki (nie będą potrzebne). Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą i przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić do lodówki. Po 2-3 godzinach zalać colą i odstawić na kolejne kilka godzin, najlepiej do następnego dnia. Piec w piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowo-warzywny 223

kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz suszona żurawina do posypania opcjonalnie Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Mango Papaja
SKRZYDEŁKA W PAPRYKOWYM SOSIE 132

kurczaka ok 10 szt 2 duże papryki 1 duża cebula sól pieprz pieprz ziołowy oregano masło klarowane MARYNATA DO SKRZYDEŁEK Do miseczki wlewamy 1/4 szk. białego wina, 1 łyżeczkę (czubatą) soli, 1/2 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę papryki, wciskamy 3 ząbki czosnku, szczyptę chili, 1 łyżeczkę garam masala. Dokładnie wymieszać i natrzeć skrzydełka, odstawić na 1 godz. Upiec w piekarniku

harrisa
Makaron z suszonymi pomidorami i slonecznikiem. 343

się we Włoszech. Nigdy nie robię takiego samego makaronu, zawsze coś zmieniam, dodaję, eksperymentuję. Ten makaron jest na wzór takiej popularnej makaronowej sałatki na zimno ale w wersji bez kurczaka i z sosem który opracowałam do perfekcji. Smacznego. Składniki: 300g makaronu świderki (najlepiej pełnoziarnisty) 1 szklanka nasion słonecznika 1 mała papryczka chili 1 słoik pomidorów suszonych 2 łyżki oleju(...)samego dna wraz z ziołami 150g oliwek zielonych     sos: 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mleczka kokosowego Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Termoobieg. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ziarna słonecznika równomiernie rozsypujemy na blasze. Czas prażenia około 5 min. Na patelni rozgrzewamy

Apetyt na Zielone
recenzje - Kamis Kulinarne Inspiracje - kurczak ze śliwką owijany boczkiem 135

kurczak ze śliwką, owijany boczkiem' Składniki: - 1 zestaw Kulinarnych Inspiracji Kamisa - 16 suszonych śliwek (dałam mniej) - 300g wędzonego boczku w plastrach - 500g pieczarek - 375ml śmietanki UTH 30% - 700g obranych ziemniaków - 1 łyżka oleju (dodałam 2) - sól morska Kamis Specjalite Ziemniaki pokroić w 3 cm kostkę. Dodać olej, rozmaryn, 1/2 porcji czosnku i wymieszaj. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Zapiekane ziemniaki z cukinią 123

kurczaka już nie jest tak źle. Sam ziemniak zawiera około 0.1 % tłuszczu, jest niskokaloryczny (ok. 75 kcal w 100g). W bulwie ziemniaka znajdziemy potas, magnez, żelazo, fosfor, wapń, cynk, miedź, mangan, witaminę A, B1, B2,B3, B6, C, D, E i K, PP, błonnik oraz skrobię. Przyznam się, że uwielbiam ziemniaki w każdej postaci, a najbardziej zapiekane w piekarniku

noteskulinarnyfiga
Paszteciki z mięsem 318

gładkie ciasto.  Farsz:   25 dag piersi z kurczaka 2 małe marchewki 1 pietruszka bulion jajko czubryca zielona sól, pieprz odrobina rozpuszczonego masła Ugotować  pierś z kurczaka i obrane warzywa w bulionie. Po wystudzeniu zmielić pierś i warzywa, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą do smaku. Dodać masło, jajko, by farsz nie był suchy. Przygotowane ciasto podzielić(...)części, rozwałkować,  równomiernie nałożyć nadzienie, posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na  blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć na paszteciki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C.  Piec ok. 20-30 minut w temperaturze

Humanistka w kuchni
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 269

Termometr analogowy   - Solidnie wykonany ze stali nierdzewnej do pomiaru temperatury wewnątrz wyrobu w czasie gotowania, pieczenia, smażenia itp. Termometr może pozostawać w piekarniku, w garnku lub wędzarni przez cały czas obróbki termicznej.  1 szt.   Solo Smak Kebabczeta a 40 g   - Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu(...)wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego  1 szt.   Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej  1 szt.   Natura Smak Szeherezada S a 40 g   - Bardzo smaczna kompozycja przypraw grubo zmielonych z solą

Z Majeczką w kuchni
Kurczak zapiekany z mozzarellą i pomidorkami 280

Filety z kurczaka oczyszczamy , kroimy na 2 kawałki , delikatnie rozbijamy.Nacieramy solą , posypujemy pieprzem i odrobiną ostrej papryki.Odstawiamy na ok. 15 minut.Po tym czasie układamy je w naczyniu żaroodpornym.Przykrywamy plastrami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi.Dodajemy pokrojone na pół oliwki i posiekaną świeżą bazylię.Całość posypujemy odrobiną soli i polewamy oliwą z oliwek.Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika

Ostra na Słodko
PAPRYKOWY KURCZAK Z WARZYWAMI 310

kurczaka oczyszczamy , kroimy pod ukosem na kilka kawałków.Smarujemy sosem sojowym , pieprzem , papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku – odstawiamy do zamarynowania.W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone wcześniej w zapałki dynię oraz paprykę.Przesmażamy ok. 5 minut, a następnie dodajemy posiekany czosnek.Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.Odstawiamy w ciepłe miejsce ( np. do nagrzanego piekarnika).Na tej samej

Ostra na Słodko
Tarta z kurczakiem i szpinakiem 1372

kurczaka i mieszamy. W osobnej misce umieszczamy 3 jajka i 4 łyżki kwaśnej śmietany i roztrzepujemy.Farsz gotowy, więc można wyjąć ciasto z lodówki i rozwinąć na formie do tarty, wcześniej wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Boki muszą być wyższe, żeby farsz nie wypłynął, a ciasto nakłuwamy widelcem na całej powierzchni. Podpiekamy ciasto 15 minut w nagrzanym piekarniku

upichcic
Udka z kurczaka w marchewce 181

nadaje marchewkaz cebulką.Składniki:-10 udek z kurczaka-4-5 sporych marchewek-duża cebula-kilka ząbków czosnku-warzywko-przyprawa do kurczaka-przyprawa barbecue-olej   Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i barbecue, dodajemy plasterki czosnkui skrapiamy olejem.Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem.   Udka podsmażamy na patelni z olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego(...)wykładamy warzywa i smażymy do zeszklenia cebulki.   Przekładamy warzywa do naczynia tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.   Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C.   Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne.Marchewka smakuje wyjątkowo.Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie

Maminek kulinarny
PIECZONE ZIEMNIAKI Z KURCZAKIEM 275

kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy blachę do pieczenia, którą lekko polewamy olejem do smażenia. Z jednej strony układamy nasze dwa udka posypane z obu stron przyprawą "Kucharek", czerwoną papryką słodką mieloną. Z drugiej strony blachy wysypujemy przygotowane wcześniej ziemniaki, które przyprawiamy przyprawą "Kucharek", otartym lubczykiem oraz bazylią. Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Mentor Smaku
Prosty sposób na gołąbki 161

piekarniku ale zawsze można włożyć je do sporego garnka i gotować w rosole lub sosie pomidorowym na małym ogniu.  Składniki : główka białej kapusty pół kilograma mięsa szklanka ryżu cebulka lub 2 ząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka

prawdziwe jedzenie