kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:263/456)

Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 115

Kurczak  4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych z Zalewy  SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Barszcz wołyński 126

kurczaku ) Główka białej kapusty ( mała około 1 kg ) 2 ½ l wody Buraki ćwikłowe ( około 700 gram ) 1 spora marchew 1 pietruszka 1 cebula Pomidory w całości z puszki, gdy nie ma dobrych świeżych ( bez skóry ) Otarta skórka z cytryny Sól Ziele angielskie Liść laurowy Pieprz w ziarenkach Gęsta śmietana Olej Wykonanie: Buraki szorujemy i pieczemy w piekarniku do miękkości ( czas

Smaki Ewy
PIERSI Z KURCZAKA OTULONE PLASTRAMI BOCZKU, ZAPIEKANE Z PORAMI 177

kurczaka. Każdą pierś oprószyć z obu stron ziołami i posypać suszonym czosnkiem. Na desce rozłożyć po dwa plastry boczku, w środku (między boczkiem) rozłożyć plaster szynki. Na każdym ułożyć pierś i dokładnie otulić wędzonymi plastrami. Na dno żaroodpornego naczynia przełożyć podsmażone pory, następnie ułożyć piersi w otulinie boczkowej. Na wierzch wyłożyć roladki śliwkowe. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
zapiekanka z porem, kurczakiem i boczkiem 134

kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i papryką, usmażyć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, cebulę także, pomidorki na połówki, pepperoni na plasterki usuwając nasionka.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozwałkować ciasto. Posmarować ketchupem, rozłożyć połowę mozzarelli a następnie resztę dodatków. Na wierzchu ułożyć resztę mozzarelli. Posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
domowy pasztet drobiowy 164

kurczaka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast smarujemy smalcem, posypujemy bułką tartą i układamy na niej masę na wysokość max 2/3 wysokości formy ( przy tej ilości składników ja użyłem dwóch foremek). Formą kilkukrotnie uderzamy w blat, aby pasztet dobrze się ułożył. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez

Miód i pieprz
Naleśniki z warzywami 393

piekarniku. Prawda, że proste? Lubicie takie połączenia? Składniki: Na 10 naleśników: Ciasto: 250ml mleka 3.2% 200g mąki pszennej (ok 1 szklanka) 2 jajka 70ml oleju rzepakowego (1/4 szklanki) 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki) szczypta soli Nadzienie: 30 dkg żółtej fasolki szparagowej 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 1 cebula 10 pieczarek 2 małe piersi z kurczaka (opcjonalnie) sól, pieprz

Kuchnia w czekoladzie
Pizza na cieście razowym 329

kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać

Bullio
Skrzydełka z marchewką i porem + film 229

kurczaka i obsmażamy na połowie margaryny na złoty kolor .Wyjmujemy na półmisek. Marchewkę i pora kroimy w talarki. Pozostałą część margaryny rozpuszczamy na tej samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy marchewkę i pora i dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego

Smakowite Dania
Poniedziałkowy "fit" - jogurtowe udka z kurczaka 187

kurczaka 3 ząbki czosnku 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pieprzu zielonego w ziarnach sól Z udek ściągnąć skórę, umyć, osuszyć a następnie natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia, dodać zielony pieprz i dolać jogurt. Zamknąć rękaw i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Przed włożeniem do piekarnika rękaw nakłuć

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 160

kurczaka i ziemniaki i wszystko razem mieszamy. W tym czasie patisonowi wykrawamy "kapelusz" i ze środka usuwamy nasiona. Nadmiar miąższu możemy wrzucić na patelnię z pozostałymi warzywami. Nie warto marnować patisona - jest pyszny. Patisona w środku solimy i pieprzymy a następnie nadziewamy farszem warzywno-drobiowym. Na wierzch posypujemy żółtym serem i przykrywamy kapelusik. Pieczemy w piekarniku

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka z kurczakiem 6697

kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni z olejem. Gotujemy makaron tak jak na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, a kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy połowę startego sera, majonez i ketchup. Całość przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy resztą startego sera.  Pieczemy w piekarniku

cookpl
Jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. 135

pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście jarmużu 1 kiełbaska np. śląska lub kawałek szynki kawałek gotowanego mięsa, u mnie kurczak z rosołu (niekoniecznie) 1 cebula olej sól pieprz 3 jajka szczypiorek do dekoracji      Jarmuż gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, do miękkości (bez przykrywki). Cebulę obieramy, kroimy(...)jarmuż, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Do kokilek nakładamy farsz, robiąc niewielkie wgłębienie, a w nie wbijemy po jednym jajku, solimy. Następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie sprawdzamy, czy białko się ścięło (żółtko powinno pozostać płynne). Jeśli nie dopiekamy jeszcze przez minutkę. Jeśli tak to ostrożnie wyjmujemy kokilki

Rozpustne gotowanie
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 249

KURCZAKA (10 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy i siekamy nożem na papkę. Na patelni (tej samej, na której smażyliśmy pora) rozgrzewamy resztkę masła i na dużym ogniu smażymy rozdrobnionego kurczaka, ok. 4-5 min do lekkiego zarumienienia. Pod koniec solimy i doprawiamy pieprzem. Dorzucamy do miski z porem i czosnek, mieszamy. Próbujemy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. 4. WAŁKOWANIE(...)smarujemy z wierzchu mlekiem, rozbełtanym jajkiem lub zwykła wodą – dzięki temu nabiorą ładnego, złocistego koloru po upieczeniu. Blaszkę z pierogami wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 30 min do zarumienienia. Czas może się skrócić lub wydłużyć w zależności od rozmiarów pierogów. PODANIE Pierogi podawać zaraz po upieczeniu, najlepiej w towarzystwie gęstej śmietany. Sztuka kosztuje

Nerds Kitchen
Kotlety jogurtowce z siekanego kurczaka. Nieprawdopodobnie pyszne. Przepis plus test patelni Woll 819

garnkami panika, bo oto pojawiła się ona, prawie cała na czarno – nowa patelnia Wool. Od dawna chcieliśmy podzielić się z wami przepisem na jogurtowce, nieprawdopodobnie pyszne kotleciki z kurczaka. Nowa w kuchni poszła więc na pierwszy ogień. Już początkowe wrażenie jest bardzo pozytywne – głęboka patelnia Wool Diamond Lite wydaje bardzo solidna, jak na niemiecki produkt przystało. Jest dość(...)lśniła czystością. Żadnych smug, nic nie przywarło. Wystarczy jedno kliknięcie, aby z patelni odłączyć rączkę. Dzięki temu bardzo łatwo mieści się w szafce i można wygodnie wstawić ją do piekarnika albo lodówki. Co ważne, po założeniu rączka trzyma się bardzo pewnie, jakby była zamontowana na stałe. Dodatkowo po drugiej stronie patelnia ma także lity uchwyt, co bardzo ułatwia jej przenoszenie

Kulinarna Polska