Piwne pałki (podudzia) kurczaka i "Zakręty losu"

Piwne pałki (podudzia) kurczaka i

Piwne pałki (podudzia) kurczaka i "Zakręty losu"

Temperatura na zewnątrz drastycznie spadła i do tego nieprzyjemnie wieje. Ważne jest zatem rozgrzewanie się po powrocie do domu. Poza przyprawami zrobi to w tym aromatycznym daniu piwo, w którym upieką się pałki. Składniki (na 2 porcje): 4 pałki (podudzia) kurczaka płaska łyżeczka mielonej kozieradki pieprz mielony płaska łyżeczka ostrej papryki czosnek suszony sól 150 ml piwa olej Rano pałki wrzucić na głęboką blachę lub do naczynia żaroodpornego, polać olejem (ok. 3 łyżek) i obtoczyć w nim. Posypać pałki przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, surówka, kurczak, papryka, podudzia z kurczaka, do pracy, grill, orzechy, kurczak z czosnkiem, pałki kurczaka, bez pieczenia, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, dania mięsne, kurczak pieczony, drugie danie, uda z kurczaka

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.