kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:259/456)

Udka pieczone w Vegecie. 184

kurczaka (z wolnego wybiegu) 1 pełna łyżeczka  Vegety Natur 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta czosnku granulowanego      Vegetę, paprykę słodką i czosnek mieszamy w miseczce, a następnie nacieramy nią mięso (dobrze jest wetrzeć przyprawę również pod skórkę). Tak przygotowane mięso odkładamy na godzinę w temperaturze pokojowej lub na około 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy

Rozpustne gotowanie
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem orzechowym 126

kurczaka Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść. Następnie pokrój je na długie pasy i wrzuć do miski. Dodaj jogurt oraz Vegetę Natur do gyrosa . Wymieszaj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny do zamarynowania. Kolejno ponabijaj kawałki mięsa na patyczki do szaszłyków i ułóż na blasze pokrytej folią lub papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego

Food Square
"Lizaki" z kurczaka w maśle orzechowym 138

ilość oliwy. Kurczaka włożyć do marynaty, wymieszać, aby masa dokładnie pokryła mięso. Miskę z mięsem zawinąć folią spożywczą i odstawić na około 30 minut.  Mięso nadziewać wzdłuż na patyczki do szaszłyków i grillować po kilka minut z każdej strony. Można to robić na tradycyjnym grillu lub grillu elektrycznym w domu. Można też upiec je w piekarniku pod górna grzałką

Codzienne Gotowanie
Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 118

kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka śmietany • 1/2 szklanki wody • 1/2 łyżeczki kurkumy Wykonanie: • Podudzia włożyć do worka do pieczenia, wlać olej, wsypać sól, pieprz, paprykę i wymieszać mocno wstrząsając workiem. • Piec w piekarniku nagrzanym

To co kocham
Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej 133

kurczaka wraz odrobiną maślanki, na to kładziemy zielonego szparaga ukrojonego tak aby nie wystawał za rulon ( najważniejsza jest główka szparaga )  i posypujemy delikatnie pieprzem i chili. Zawijamy w rulonik, rulonik” związujemy” plasterkiem boczku.    Tak przygotowane zawijańce kładziemy w naczyniu do zapiekanie, które wykładamy liści boćwiny. Całość podlewamy wodą około 1 szklanką. Wstawiamy do piekarnika

Kuchnia na wzgórzu
Wytrawna tarta z cukinią, kurczakiem i mozzarellą. 159

pół plasterki i kurczaka pokrojonego w paseczki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, dusić aż cukinia będzie lekko miękka. Na końcu dodać start ser i wymieszać. Wszystko przełożyć na podpieczoną tartę, jajka roztrzepać i lekko posolić zalać masę mięsno cukiniową. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plasterki pokrojoną w plasterki cukinię i posypać szczypiorkiem. Włożyć do piekarnika i dalej zapiekać

Sama słodycz i szczypta chili
Kanapka z łososiowym omletem i majonezowym sosem worcester 110

tosterze, piekarniku lub na patelni. Nie za mocno i nie za długo, aby chleb nie wysechł. Pierwszą kromkę posmarować sosem majonezowym worcester, posypać ewentualnie prażona cebulką i ułożyć na niej omlet, pomidory, zieleninę (roszponkę lub sałatę). Przykryć drugą kromką chleba również posmarowaną sosem majonezowym worcester. Dla lubiących takie kanapki mam jeszcze  kanapkę z pieczonym kurczakiem lub   kanapkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Calzone w wersji mini 193

nich usmażonego kurczaka - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Gdy farsz przestygnie dodajemy do niego ser żółty - dokładnie mieszamy. Każdy kawałek ciasta smarujemy pulpą pomidorową i układamy na nim ok 1,5 łyżki farszu - dokładnie sklejamy - smarowałam brzegi ciasta woda aby dobrze się skleiły. Nasze pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze

sierotka maRysia w kuchni
Roladki z suszonymi pomidorami i wędzonką i soczewica . 120

sucha. Piersi z kurczaka przeciąć i uformować duże płaty mięsa, rozbić nieco młotkiem. Posolić posypać pieprzem, hyzopem, ułożyć po 4-5 kawałków pomidora suszonego, następnie po 1-2 plasterki wędzonki i ser żółty. Zrolować roladki, spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa. Skropić oliwą, posypać ponownie przyprawami i na sam wierzch po szczypcie brązowego cukru. Wstawić do piekarnika

Gotowanie jest łatwe
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 433

Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet drobiowo- warzywny z kminkiem 136

trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Mango Papaja
Roladki z pesto zapiekane pod mozzarellą 196

pietruszkiKażdą pojedyńczą pierś kurczaka przekroić wzdłuż na pół aby otrzymać dwa płaty mięsa. Opruszyć solą i pieprzem. Następnie płaty mięsa posmarować pesto i zwinąć w roladkę. Spiąć małymi wykałaczkami. Roladki obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Potem przełożyć je do naczynia żaroodpornego i podlać białym winem. Na roladkach ułożyć plastry mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Meksykańska uczta czyli Fajitas na kilka sposobów 267

pozostałej po smażeniu kurczaka, wtedy warzywa przejdą również aromatem przypraw. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i również podsmażamy. Pomidora kroimy w kostkę, dymkę i sałatę siekamy. Tortille smarujemy odrobiną wody, następnie posypujemy je serem. Tak przygotowane placki przekładamy na patelnię (serem do góry) i chwilę podgrzewamy, aby ser się roztopił. Możemy w tym celu użyć również piekarnika. Fajtas podajemy

Mania Gotowania
Roladki z piersi kurczaka z kozim serem, szynką parmeńską i pistacjami 225

garść pistacji Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Pieczone roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej z pesto z orzechów nerkowca 462

Delikatne i soczyste roladki z piersi kurczaka nadziewane pesto z orzechów nerkowca domowej roboty , pieczone w szynce parmeńskiej. Składniki: (2-4 porcje) 2 pojedyncze świeże piersi z kurczaka 1/2 kulki białej mozzarelli 2 łyżki pesto pietruszkowego z orzechów nerkowca , domowej roboty 4 plastry szynki parmeńskiej (lub tańszego zamiennika np. szwarcwaldzkiej) sól, świeżo mielony pieprz odrobina oleju do obsmażenia   Przygotowanie(...)posypujemy startą mozzarellą. Każdą pierś zwijamy, owijamy dwoma plasterkami szynki parmeńskiej na całej długości, a następnie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Nagrzewamy piekarnik do 180°C wraz z blachą do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju i gdy się nagrzeje wkładamy roladki. Smażymy z każdej strony po 2 minuty, aż nabiorą złotego

Moja Delicja
Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki 202

pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała.   Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej krojonej, 6 średniej wielkości ziemniaków(...)lodówki na ok. 1 godz. Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, a cukinię w średniej wielkości kostkę. Warzywa mieszamy z pozostałą oliwą i posypujemy solą.   Piekarnik nastawiamy na 180°C, ziemniaki, czosnek, cebulę (bez cukinii) przekładamy na brytfankę obok układamy podudzia, jeśli mamy specjalny stojak to na nim wieszamy mięso. Pieczemy ok. 40 min.. Piekarnik ustawiamy

Moniki Smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 118

gryz. Dla 6 osób robię często podwójną porcję z dwóch ciast francuskich, ponieważ jedna bardzo szybko zostaje zjedzona Ślimaczki ze szpinakiem podaję zazwyczaj na ciepło niedługo po wyciągnięciu z piekarnika, wtedy są najbardziej kruche i chrupiące. Są jednak dobre na zimno podawane tego samego dnia bądź następnego. Ważne jest, by nie wkładać ich do lodówki, ponieważ wilgoć znajdująca się(...)niesmaczne. Danie wykonuje się szybko, jednak etapami, ponieważ należy poczekać, aż masa szpinakowa będzie zimna. Farsz ze szpinakiem można z powodzeniem wykorzystać również jako farsz do makaronu z kurczakiem bądź jako farsz do nadziewania mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Farsz ze szpinakiem 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1/2 opakowania sera typu feta 3 ząbki czosnku kilka łyżek mleka kilka łyżek oleju sól

To Musisz Wiedzieć
Czwartek: Szaszłyki z młodymi ziemniakami i pulpecikami 83

indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół (tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić) , lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku 8 młodych ziemniaków Kolba kukurydzy 8 pieczarek 4 szalotki Mała cukinia 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku Kilka łyżek oleju Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj pulpety. Rozgrzej piekarnik do 215 stopni

Niedzielny kucharz
Czwartek: Szaszłyki z młodymi ziemniakami i pulpecikami 95

indyka lub kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej 1 łyżka włoska mieszanka ziół (tu znajdziesz prosty przepi jak ją zrobić) , lub łyżka drobno posiekanego szczypiorku 8 młodych ziemniaków Kolba kukurydzy 8 pieczarek 4 szalotki Mała cukinia 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku Kilka łyżek oleju Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj pulpety. Rozgrzej piekarnik do 215 stopni

Niedzielny kucharz
Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek 159

Pomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem 220

Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kalafior zapiekany na sosie pomidorowym, z kaparami i fetą 205

wyjmujemy z piekarnika, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i podajemy od razu, gorące. Jako samodzielne danie główne świetnie smakuje w towarzystwie podgrzanych, miękkich greckich chlebków pita , które idealnie wchłoną sos z talerza – wtedy z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Tak naszykowany kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje

Karo in the Kitchen
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 162

przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk pomidorka, mięso, pieczarki, i tak dalej.. smażę na rozgrzanym oleju (niewielka ilość) z każdej strony przez kilka minut, następnie przekładam do piekarnika na środkową półkę

Zasmakuj Kuchni
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka 150

pierś z kurczaka przecięta na pół wzdłuż Serek śmietankowy Ostre, świeże papryczki 4 plastry szynki parmeńskiej Przygotowanie : Przeciętą wzdłuż pierś rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam serkiem śmietankowym , położyłam na nieco poszatkowane ostre papryczki, pierś przełożyłam na dwa, ułożone obok siebie plastry szynki, zwinęłam wszystko razem serkiem do środka. Przebiłam wykałaczkami. Piekłam w 180 stopniach przez 40 minut w piekarniku. Można podawać

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 105

filet z kurczaka. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba pasków po obu stronach powinna być taka sama). Nakładamy paski na przemian, raz z jednej, a raz z drugiej strony aż utworzą warkocz. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy pokruszonym piernikiem. To samo robimy z drugim płatem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki z piersiami z kurczaka, zapiekane z serem i sosem z suszonych grzybów. 82

Piersi z kurczaka pokroić w drobną kosteczkę oraz doprawić ( ja doprawiam ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem naturalnym, pieprzem ziołowym), usmażyć. Kukurydzę odsączyć. Na przygotowane naleśniki nakładamy odrobinę piersi oraz kukurydzę, zawijamy - najpierw boki do środka, następnie w rulon. Zawijam zazwyczaj tak samo jak zawija się gołąbki.  Układamy w naczyniu żaroodpornym, na górę tarkujemy żółty ser. Zapiekamy w piekarniku, tak długo

My World by Dagmara Rek
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 166

przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk pomidorka, mięso, pieczarki, i tak dalej.. smażę na rozgrzanym oleju (niewielka ilość) z każdej strony przez kilka minut, następnie przekładam do piekarnika na środkową półkę

Zasmakuj Kuchni
Zimowy obiad 111

Kończy się ten piękny zimowy dzień 😊 Zamiast spędzić czas w kuchni, spędziłam go podziwiając uroki zimy. Dlatego tylko szybki obiad wchodził w grę. Wystarczyło obsypać udka

Kulinarne przemyslenia
Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi 173

Udka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Przygotowujemy glazurę, cebulę drobno kroimy, dodajemy olej, miód, keczup i przyprawy. Mieszamy dokładnie i smarujemy udka . 3. Tak przygotowane w glazurze mięso odkładamy na kilka godzin ( najlepiej na noc ) do lodówki . Po tym czasie układamy udka w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy folią. 4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze

Pysznosci Babci Basi
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym. 260

piersi z kurczaka -ser pleśniowy -cienkie plastry surowego boczku wędzonego -sól -pieprz Sposób przygotowania: Piersi myjemy, osuszamy, odcinamy błonki itp. Następnie piersi przekrawamy wzdłuż robiąc kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku ok. 40 minut

Magia jedzenia.
udka kurczaka na dziko w jogurcie z piekarnika... 238

kucharka, przyprawa kurczak na dziko Royal Brand suszone: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki udka umyć, każde przeciąć na dwie części, odciąć kuperki i nadmiar tłustej skóry, włożyć do marynaty i dobrze natrzeć udka, schować do lodówki na kilka godzin, w tym czasie ze trzy razy udka zamieszać piekarnik elektryczny nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone młode marchewki i pieczony fenkuł. Lekkie dodatki 194

mocno nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, po czym obracamy i pieczemy je kolejne 15-20 minut, aż widocznie zaczną się karmelizować. Gorące warzywa mieszamy z plasterkami zimnego masła, delikatnie solimy, lekko pieprzymy, mocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej

Karo in the Kitchen
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 277

bulionu z kurczaka 250 ml śmietanki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki ostrej musztardy ½ łyżeczki prażonej i zgniecionej w moździerzu musztardy szczypiorek do posypania Rozkrój pierś, posól, przypraw pieprzem i ziołami. Zwiń w rulon. Zwiąż sznurkiem do mięsa lub użyj wykałaczek. Zrumień mięso z na maśle z obu stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Nastaw piekarnik na 200ºC, wbij

codojedzenia
Dietetyczny chlebek pita 180

mnie, kurczak, pomidor, mieszanka sałat, sos jogurtowy) Sposób przygotowania: Z sera staramy się odcisnąć jak najwięcej wody (ja po prostu wycisnęłam go w ręce) dodajemy pozostałe składniki i mieszamy następnie formujemy w rękach kulę rozduszamy kule na wyłożonej papierem do pieczenia blaszkę posypujemy chlebek nasionami lekko je wklepując, żeby nie odpadły po upieczeniu wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 305

dodajemy do kurczaka, smażymy, aż mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż papryka zmięknie na sam koniec dodajemy fasolkę i makaron, przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pomidorowa zapiekanka 273

startej Przygotowanie: kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki, marynujemy w soli i pieprzu, zostawiamy na noc, obtaczamy w bułce tartej i startej mozzarelli na dno foremki do pieczenia kilka kropli oliwy z oliwek potem warstwa pomidorków na to Mozzarella, pokrojone filety, a na wierzch znów pomidory i starty ser:) całość wstawiamy do nagrzanego do 200"C piekarnika i zapiekamy przez

Luźna Kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - domowa wędlina z kurczaka 326

filet z kurczaka podzielić na dwie części, umyć i osuszyć. Musztardę wymieszać z oliwą, solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Mięso nasmarować przygotowaną marynatą z obu stron i włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć rękaw i włożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie zrobić kilka małych dziurek w rękawie i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok pół godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 218

Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu.  Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka -  powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona(...)koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego

Smaki Brazylii
Kijowski kotlet. 154

kotleta. Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy jeszcze 2 razy, ale już bez obtaczania w mące.  Kotleta szwem do dołu smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron do lekkiego zrumienienia. Po tym przekładamy na blachę do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kuchnia Łukasza