Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potem wstawienie do piekarnika i cierpliwe oczekiwanie na gotowe danie 😉 Udka są soczyste i mięciutkie, a kapusta duszona jest genialna- pod wpływem sosu i soków z mięsa dodatkowo nabiera smaku! Tak sobie myślę, że ta nieskomplikowana potrawa i połączenie smaków może skraść Wasze serce 😋 3-4 porcje: około 1,5 kg udek z kurczaka 800 g kapusty kiszonej 3 łyżki
Kraina Miodem PłynącaSposób wykonania: Pierś z kurczaka opłukać i przekroić wzdłuż na pół. Obie części piersi rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Suszone pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę. Dodać do tego łyżkę posiekanej bazylii. Na każdą rozbitą pierś nałożyć trochę farszu. Zawinąć roladki (w razie konieczności spiąć wykałaczką). Roladki włożyć do nagrzanego piekarnika
Smaki NataliiMielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 Średni batat 1 Mała czerwona cebula Natka kolendry 2 Ząbki czosnku 1 łyżeczka Suszonego oregano 2 łyżeczki Mielonego kuminu 1 łyżeczka Suszonego Jalapeno 1 łyżeczka Wędzonej papryki 2 łyżki Oliwy z oliwek 2 łyżki Mąki kokosowej 20 ml Soku z limonki Sól i pieprz (do smaku) Piekarnik rozgrzej do 200° C. Batata obierz
Oslov.majeranek oraz przyprawę do kurczaka - wlać 1-2 łyżki oleju. Gotową miksturą nasmarować umyte i suche udka,które podzieliłam na dwie połówki. Udka wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.Obłożyć je obranymi pieczarkami,które wcześniej posypałam solą pikantną i pokrojoną w plastry cebulą. Wstawić do piekarnika na 180 st.C
Niespełnione zdolności kulinarnedressingiem z oliwy, żółtka i filecików anchois a do tego chrupiące grzanki i spora ilość tartego parmezanu. Ja wolę tradycyjną wersję, ale dla urozmaicenia dodaję się do niej również kurczaka lub jajko. Jest zdecydowanie wtedy bardziej syta i może stanowić samodzielne danie obiadowe. Składniki: kilka listków sałaty rzymskiej dwie kromki chleba oliwa z oliwek parmezan na sos: 2 małe(...)łyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy sól, świeżo mielony pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Pieczywo pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą i przemieszać. Wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 12 minut, aż grzanki się zezłocą. Przygotować dressing
wyzwania kuchennesmażę na rumiano. Do kurczaka dodaje umyte i drobno posiekane warzywa oraz kukurydzę. Dodaję sos sojowy oraz 1 łyżkę pasty curry. Mieszam i duszę ok 5 min. Odstawiam. Z podanych składników robię naleśniki. Na naleśniki dodaję łyżkę farszu a następne dodaję ser mozzarella. Zawijam w rulon lub kopertę. Można posypać serem żółtym. Zapiekam w piekarniku
Gotowanie PatkiSkładniki marynaty wymieszać. Kurczaka umyć, ja dodatkowo ćwiartki przecinam na dwie części i po osuszeniu dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego najlepiej wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, ale w ostateczności, gdy zależy nam na czasie - ten etap można pominąć. Następnie mięso z figami umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec do miękkości w 180 stopniach
Di gotujepietruszki Wykonanie: Pierś z kurczaka podzielić na 4 części, rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Do środka włożyć plaster camembert, 5 przekrojonych na pół suszonych śliwek, złożyć roladkę i zawinąć boczkiem. Można przewiązać grubszą nitką, aby się nie rozpadło. Na patelni rozgrzać kilka kropel oliwy i obsmażyć nasze roladki z każdej strony na rumiano. Piekarnik rozgrzać do ok 180 stopni
TrufelkowoFilet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy w naczyniu z sosem. Formę wstawiamy do nagrzanego do 190*C piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez
VioletoweKucharzeniefoli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą. Szczelnie owijamy folią i przekładamy do blaszki. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut
VioletoweKucharzeniefilet z kurczaka 2 ząbki czosnku sól i pieprz pesto bazyliowe 1 kulka mozzarelli oliwa Przygotowanie: Filet oczyszczamy kroimy na kotleciki. Kotleciki posypujemy solą i pieprzem oraz nacieramy czosnkiem. Kotleciki obsmażamy na oliwie. Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy po całej długości pesto. Pesto przykrywamy 1-2 plastrami mozzarelli. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
Bon appetit mon amieprzyjęcie :) Składniki : filet z kurczaka brzoskwinie z puszki cebula musztarda majonez ser żółty Przygotowanie : Filet przekroić wzdłuż na pół, posmarować musztardą i przełożyć do naczynia żaroodpornego Na wierzch mięsa ułożyć cebulę pokrojoną w kostkę, na cebulę wyłożyć "kołderkę" majonezu na grubość na około 1-1,5 cm Na majonezie ułożyć brzoskwinie i wstawić do piekarnika nagrzanego
Proste PotrawySKŁADNIKI: 6 podudzi z kurczaka 4 łyżki miodu (ja użyłam lipowego) 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika
ClauditteMissCookingpokrojonej piersi z kurczaka i jedną malutką pieczarkę. Solimy i pieprzymy. 2. Trzy posmarowane rogi zlepiamy ze sobą na górze, delikatnie możemy również zlepić boki, żeby ser nam nie uciekł. 3. Do tak przygotowanej koperty wsypujemy po odrobinie cebulki zapiekanej. Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku ok 15-20 minut
Kuchnia w czekoladzie