kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:246/456)

Królik w śmietanie – przepis 92

królika wstawiamy już bez przykrycia do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10min, aż sos zgęstnieje a królik się zrumieni. Gotowego królika podajemy z frytkami i np. sałatką coleslaw Smacznego. królik w śmietanie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Karczek pieczony w rękawie foliowym Artykuł Królik

Księga-Smaku
Pierś indyka i kury zagrodowej 125

plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec

mojej kuchni
Pieczone nuggetsy z kurczaka 115

Mleko zmiksować z mąką, przyprawą do kurczaka, curry, jajkiem, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kawałki fileta przełożyć do ciasta, wymieszać tak aby każdy kawałek był pokryty ciastem. Następnie każdy kawałek fileta obtoczyć w pokruszonych płatka kukurydzianych, układać na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z piersi kurczaka z dynią 126

myjemy, odcinamy błonki i kroimy piersi kurczaka na pół. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i przyprawiamy pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa kładziemy łyżkę przesmażonej dyni i zawijamy roladki. Gotową roladkę zawijamy w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w foremce do zapiekania i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Najpierw

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem 124

papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Ci zainteresować: → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami → Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym → Kieszonki

Oryginalny smak
Pierś indyka i kury zagrodowej 128

plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec

w mojej kuchni
Wrapy na bogato z lekkim majonezem 97

Składniki: wrap oryginalny filet z kurczaka (posoliłam, popieprzyła, grillowałam na grillu elektrycznym) awokado papryka czerwona papryka żółta czarne oliwki ser feta sałata- endywia, cykoria, rukola majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Jest dobrym składnikiem zbilansowanej diety. Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl   Placki tortilli włożyłam do piekarnika na 180 stopni

MojaQchnia.pl
Wędzone udka prosto z pieca na talerz niemowlaka. 195

podwędzone 4-5 sztuk udek z kurczaka zagrodowego 2 łyżki papryki wędzonej słodkiej 2 łyżki ketchupu 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka papryki słodkiej 3 łyżki oleju rzepakowego Udka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do miseczki. Przyprawy  i olej wymieszać. Natrzeć marynatą udka i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Włączyć piekarnik na 160℃ góra dół.  Udka

Krupeczki
pieczone pikantne udka z czosnkiem... 167

papierowym, ułożyć w misce przyprawą do kurczaka Prymat obsypać obficie udka z każdej strony, nakryć folią i schować do lodówki na całą noc odpowiedniej wielkości foremka wyłożona papierem do pieczenia, ułożyć udka, dodać nieobrane w całości ząbki czosnku, po upieczeniu czosnek przetrzeć przez sitko, jest pyszne smarowidełko np do tostów czy pieczywa piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś kurczaka nadziewana brokułem 174

plastry szynki szwarcwaldzkiej Sposób przygotowania: Piersi kurczaka cienko rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Umyte brokuły miksujemy wraz z czosnkiem, cebulką oraz serem Lazur. Gotowy farsz dzielimy na dwie części, nakładamy na oba kotlety, ale tylko do połowy i zwijamy tak, by farsz pozostał w środku. Owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190st C na 40 minut

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczne burgery z kurczaka z sosem chrzanowym 159

mleku, odstaw na 10 minut. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem oraz gałka muszkatołową. Następnie wymieszaj z namoczona bułka i uformuj 4 duże płaskie kotlety. Możesz je zgrillować lub usmażyć na patelni teflonowej z małą ilością oleju. Bułkę przekrój na pół i lekko podpiecz w piekarniku, posmaruj z obu stron sosem chrzanowym (jogurt wymieszaj

wysmienity
Gęsina na Świętego Marcina 131

przeziębienie. Zdecydowanie gęś wygrywa z kurczakiem i kaczką, a nawet z indykiem. Sezonowe dania z gęsiny są oczywiście najlepsze. Gęś z jabłkami, czerwoną kapustą czy z grzybami przyciąga smakoszy. Gęsia wątróbka i klasyczna czernina to dania, którymi może się pochwalić niejedna restauracja. A po domowemu najlepiej upiec gęś w całości w piekarniku. Oporządzoną tuszkę należy natrzeć solą, pieprzem i majerankiem

codojedzenia
Udka z masłem i rozmarynem 149

ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka złocista  Sposób przygotowania 1. - udka posypać przyprawą złocistą dodać rozmaryn i ząbki czosnku pokrojone w plasterki  odłożyć na kilka godzin do marynowania 2. -zamarynowane udka wraz z marynatą przełożyć na blachę ja używam silikonowej  nalać szklankę wody na każde udko dać kawałeczek masła wstawić do piekarnika  smażyć w 190 stopni

W królestwie smaków Beaty
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 393

kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.  (Naczynie wykładam przeciętą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Full wypas zapiekanka z wędzonym kurczakiem 177

pieprzem oraz czosnkiem następnie wykładamy warstwę kurczaka, pieczarek, koncentrat przyprawiony (solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi), kukurydzę, ogórki na samą górę wylewamy zblendowany i przyprawiony serek wiejski, a na to mozzarellę (możecie spróbować i zmiksować serek wiejski z jajkiem i odpuścić sobie mozzarellę, następnym razem też tak zrobię) górę posypujemy ziołami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Udka z marchewką i sosem serowym w chrupiącym cieście francuskim 322

ciasto francuskie – 1 płatDodatkowo:- sól– pieprz– lubczyk– czosnek granulowany– listek laurowy– oliwa do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Udko z kurczaka oczyszczamy.Gotujemy ok. 30 minut w wodzie z dodatkiem soli , pieprzu , lubczyku i liścia laurowego.Po ugotowaniu odsączamy , trzymamy w ciepłym miejscu.Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce na grubych oczkach.Ser feta rozdrabniamy i bardzo dokładnie(...)potem zaplatac .Mięso gęsto smarujemy przygotowanym sosem serowym i pokrywamy warstwą tartej marchewki.Zaplatamy ciasto tworząc ” mumię „.Całośc delikatnie natłuszczamy oliwą z oliwek.Wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika na ok. 20 minut ( do momentu aż ciasto się ładnie zezłoci ).Podajemy gorące

Ostra na Słodko
Frittata 174

smażymy aż będą miękkie.Filet z kurczaka gotujemy, kroimy na paseczki i dodajemy do warzyw.Formę silikonową smarujemy masłem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mleko i mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko należy zmiksować i na koniec dodać szczypiorek. Powstałą masę łączymy z warzywami. Frittatę pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.Smacznego

Salonik smaków
Tacos z kurczakiem i salsą z awokado i warzywami 226

Użyłam gotowych tortilli tacos, ale można użyć zwykłe tortille i podpiec wieszając je na raszkach w mocno nagrzanym piekarniku. Następnie złożyć je na pół i nałożyć

Kuchnia Pokoleń
Grillowane warzywa z kurczakiem i kaszą kuskus 203

Ostatnio moim ulubionym wiosenno/letnim obiadem są grillowane/pieczone warzywa z mięsem z udek kurczaka, do tego koniecznie kasza kuskus i sos tzatziki! Od razu kojarzą mi się

Ana Mari's world
Udka pieczone. Przepis krok po kroku 449

Udka pieczone. Przepis krok po kroku Składniki:     1 kg udek z kurczaka   Marynata:   3 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka musztardy 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1 łyżeczka suszonego oregano 3 ząbki czosnku, utarte 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu   Ziemniaki:   600 g ziemniaków(...)Dodaj wszystkie składniki marynaty. Dokładnie natrzyj mięso przyprawami, odstaw na 2-3 godziny ale marynata jest tak intensywna, że 30 minut w zupełności wystarczy.   Piekarnik rozgrzej do 190°C tryb „góra-dół”. Ziemniaki obierz, obtocz w przyprawach. Udka i ziemniaki równomiernie ułóż na blasze do pieczenia. Piecz przez

kuron.com.pl
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 82

startym serem żółtym. Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy jakieś 20 minut. [caption id="attachment_8933" align="aligncenter" width="1200"] Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki z makaronem: Błyskawiczna Zapiekanka Z Makaronem I Pieczarkami Zapiekanka Spaghetti Ze Szpinakiem I Mięsem Mielonym Zapiekanka Makaronowa Z Kurczakiem Pod Beszamelem Makaronowa Zapiekanka Z Warzywami

e-PrzepisyKulinarne
Przepisy na Andrzejki 106

koniec mój osobisty faworyt: Sajgonki z kurczakiem Uwielbiam to danie przede wszystkim dlatego, że po prostu bardzo mi smakuje 😄 Ale bardzo fajne w nim jest też to, że można serwować je zarówno na zimno, jak i na ciepło. Ja postawiłam na wersję na zimno, ale jeśli wolicie drugą opcję, możecie upiec je w piekarniku - będą pyszne i chrupiące, a unikniecie

Z notatnika dietetyka
Naturalnie i zdrowo – recenzja książki Sarah Britton 161

patelni. A jeśli zamiast patelni użyjemy piekarnika, to będzie to już totalny wypas, bo cała powierzchnia orzecha będzie chrupka a nie tylko ta krawędź, która stykała się z patelnią. W ten sposób proste składniki zamieniają się sycące dania. Typowymi dla My New Roots daniami są zdrowe wege wersje klasycznych dań np. kanapki z kurczakiem curry czy risotta. Sarah Britton

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka ostry kurczak na dzikim ryżu 403

Lubczyk wymieszać z przyprawą do kurczaka i natrzeć udka. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 3. Do naczynia żaroodpornego o wymiarach 27 cm x 22 cm wsypać ryż, wlać połowę zalewy i wymieszać. Następnie ułożyć udka,  pokrojoną w krążki cebulę i pokrojone na połowę pomidory. Zalać resztą zalewy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Pie z kurczaka 203

dokładnie wymieszać.  Farsz z kurczaka i warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego (do zapiekania), przykryć rozwałkowanym ciastem francuskim. Cisto lekko docisnąć do farszu, ciasto obkroić na brzegu naczynia, odkleić od brzegów i delikatnie uformować brzeg. Wierzch pie można przyozdobić elementami wyciętymi z ciasta francuskiego.  Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i naczynia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Codzienne Gotowanie
Rolada serowo-majonezowa z kurczakiem i pieczarkowym farszem. 428

przyprawiamy wmasowując dłońmi przyprawę do kurczaka z obu stron, odstawiamy do lodówki. 3W tym czasie przygotowujemy ciasto. Ser (oba rodzaje) ścieramy na drobnych oczkach tarki lub w malakserze.Jaja rozkłócamy widelcem, dodajemy majonez, mieszamy trzepaczką uważając by jajka zanadto się nie spieniły. Masę łączymy z serem i przyprawiamy dokładnie mieszamy.  4. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, który

vaniliowoczekoladowa
Pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami 123

duszę jeszcze minutę. Doprawiam pieprzem. Piersi kurczaka doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką z każdej strony. Nożem wycinam wgłębienie w piersi zarówno jednej, jak i drugiej do których nakładam po porcji farszu. Tak przygotowane piersi przekładam do naczynia żaroodpornego, w którym dodatkowo umieszczam pokrojone pomidorki koktajlowe i pomidora malinowego. Całość zapiekam w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez

Mango Papaja
KURCZAK CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 262

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Kurczaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz wymieszać z przyprawami. Powstałą marynatą posmarować dokładnie mięso z każdej strony. Cebulę pokroić w piórka a czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub rozgnieść. Następnie dodać do mięsa, przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Schłodzone mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec

Ola la LCHF
pieczony kurczak w party dip meksykański z warzywami... 162

ręcznikiem papierowym, do brytfanki wkładać porcje kurczaka natarte olejem, posypać party dip meksykański, odstawić do lodówki na 2 godziny główki czosnku obrać, ząbki pokroić na mniejsze kawałki razem z cebulą wsypać do mięsa, dodac przyprawę w płynie, paprykę ostrą dodać pokrojone w plastry cukinię ze skórką, wyszorowane młode ziemniaki ze skórką, nakryć pokrywką, piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Podudzia z kurczaka w aksamitnym sosie 119

upiekę pyszne mięsko, ale zapomniałam, że piekarnik chwilowo niedomaga ;) Dlatego postawiłam na proste składniki, proste a wyraziste smaki no i na patelnię :) Do przygotowania 4 podudzi potrzebujecie: 2-3 ząbków czosnku ok. 10-15 marynowanych kaparów pół szklanki białego wina 150-200 ml przecieru pomidorowego soli słodkiej i ostrej papryki w proszku oleju Kurczaka myjemy, suszymy, obsypujemy papryką i solą

Pichceniomania
PODUDZIA Z KURCZAKA W CIEŚCIE CURRY 162

ciasto bez grudek. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy, ja ściągam również skórę.  Na patelni rozgrzewamy olej. Podudzia obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Podsmażone podudzia przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kuchnia MagdaLeny
KĄSKI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 110

drugiej miseczce. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku a następnie dokładnie w panierce w płatków i bułki tartej, dociskać aby mięso dobrze obkleiło się płatkami. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, lekko podsmażyć kawałki mięsa w panierce z obu stron. Następnie podsmażone mięso wykładać na blachę wyłożoną folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C. Piec

Zrób to smacznie
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 160

głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł  tak jakbym go  gotowała na parze, dodatkowo był niezwykle aromatyczny, bo piekłam go na warzywach. Nie podlewałam wodą, a po wyciągnięciu z piekarnika wreszcie zobaczyłam jak dużo aromatycznego wywaru

Blondynka Gotuje
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 203

których układamy filety z kurczaka. Boki ciasta nacinamy po obu stronach na 1,5-2 cm paski ( patrz zdjęcie ). Środek ciasta pozostawiamy nienacięty. Paski z ciasta zawijamy do środka na zakładkę. Jeżeli ciasta jest za dużo, nie potrzebną ilość odciąć.  Tak powstałe "zawijańce" posmarować z góry roztrzepanym żółtkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Kolejny blog o gotowaniu
BABECZKI Z KURCZAKA Z JARMUŻEM 145

smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka rozbijam. Tnę na kawałki mogą być kwadraty takie by zmieściły się do foremek. Mięso doprawiam solą i pieprzem. Foremki wykładam mięsem. Następnie robię farsz. FARSZ Z JARMUŻEM Farsz odkładam na bok by przestygł. Następnie za pomocą łyżki faszeruję babeczki. Na wierzch kładę ser żółty. Piekę w piekarniku przez 30 min Góra-dół

Gotowanie Patki
CHIKKER 163

amerykański , sałata WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawami, dodajemy mąkę i jajko – mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie placuszki, smażymy z obu stron na małym ogniu na złoto. Następnie osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Bułki przypiekamy chwilę w piekarniku aby były chrupiące, następnie przekrawamy na połowę

słodki bratek
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i suszonymi pomidorami w szynce schwarzwaldzkiej 141

zalewy od suszonych pomidorów Piersi z kurczaka nacinamy w taki sposób żeby powstała nam kieszonka. Do kieszonek wkładamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę i suszone pomidory pokrojone w kostkę. Gotowe piersi obkładamy dokładnie szynką szchwardzwaldzką i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykrywamy folią aluminiową ( błyszczącą stroną od spodu) i pieczemy 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Piekielna Kuchnia Pati
Sos słodko-pikantny do mięsa 167

klopsików. Przepis na kotlety mielone z piekarnika ukazał się kilka dni temu, ale bardzo prosiliście mnie o przepis na sos z którym zostały podane kotlety, a wszystko za sprawą zdjęcia mielonych w sosie na FB-ku. Prosiliście, więc macie. Jak przygotować różne sosy do potraw: Sos pomidorowy Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem Sos śmietanowy z kurczakiem do makaronu (błyskawiczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
NUGETSY Z KURCZAKA 177

więc sprawę. Piersi z kurczaka pokroiłam w paseczki. Posoliłam, popieprzyłam dodałam czosnku i słodkiej papryki, polałam oliwką i odstawiłam do lodówki . W miseczce roztrzepałam jajko i obtoczyłam w nim kawałki mięsa. Posypkę zrobiłam z pokruszonych płatków kukurydzianych  z dodatkiem tartej bułki. Wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do rozgrzanego piekarnika. Lekko skropiłam oliwką i piekłam około

potrawyregionalne
Szybka zapiekanka z wędzonym kurczakiem 306

pesto peperoncini Kotanyi Sposób przygotowania: kurczaka i paprykę kroimy w kostkę pomidory kroimy na pół makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu jajko, serek wiejski, pesto wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę do naczynia żaroodpornego wkładamy wszystkie przygotowane wcześniej składniki, mieszamy na wierzch wylewamy mix z serka wiejskiego wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierś kurczaka z warzywami 184

ząbki czosnku i gałązki rozmarynu. Pierś kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki (tak aby powstało ich 4). Natrzeć solą, pieprzem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i oliwą. Podsmażyć na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni - po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i wcisnąć między warzywa. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Kulinarne Inspiracje
Zawijane pizzerinki 604

cebulę (w kostkę) oraz kurczaka (wcześniej już podsmażonego z przyprawami) bądź szynkę. Na wierzch dodajemy starty ser. Zawijamy ciasto z całą zawartością w roladę i kroimy ją na pizzerinki. Bułeczki pieką się najlepiej na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Folia niestety przyczepia się do nich od spodu.  Pizzerinki powinny pozostać w piekarniku na ok. 15 minut w temp

WeAreCrazy
Zapiekany kurczak z brokułami, szynką, ogórkami kiszonymi i kaparami. 152

żaroodpornym układamy warstwowo filety z kurczaka, szynkę, pokrojone na plasterki ogórki kiszone, posiekaną cebulę, posypujemy kaparami, umieszczamy brokuły podzielone na mniejsze kawałki i posypujemy wszystko solą i pieprzem.  Następnie przygotowujemy sos z musztardy, jogurtu, majeranku, mieszamy go dokładnie i wylewamy na wierzch naszej potrawy. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku około 45 min w 180 stopniach

Symfonia smakowa