kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:238/456)

Pieczone szaszłyki 140

rzepakowego 3 patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Polędwiczki z kurczaka opłukujemy wodą i osuszamy. Następnie przekładamy do miski, dosypujemy przyprawy, porwany na drobne części rozmaryn i wlewamy olej. Mieszamy dokładnie tak aby mięso pokryło się równo przyprawami i olejem. Przykrywamy miskę woreczkiem i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik. Mięso wyjmujemy z lodówki i nabijamy je na patyczki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Paella z kurczakiem i kurkami 308

ptalni rozgrzać olej. Usmażyć na nim pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, dodać przyprawy i czosnek, następnie dodać ryż i smażyć 2-3 minuty. Wlać gorący bulion, wymieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować bez mieszania około 15 minut.   3. Dodać kurki, przykryć patelnie folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na 6 minut. Gotowe danie posypać pietruszką

Jadło i czytadło
Pieczone skrzydełka z kurczaka 160

później wstawiamy do lodówki. Następnego dnia wstawiamy do piekarnika, wstawiamy ziemniaki, która nota bene można też obrać dzień wcześniej i…obiad gotowy ;) Serio, zajmuje to (z ziemniakami) nie więcej niż 6 min (dzień przed ofkors). Świetny pomysł nie tylko dla tych, którzy pracują na rano. Składniki 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% 1 czubata łyżka przyprawy

R'n'G Kitchen
Kurczak z rosołu z przyprawami i z pieczonymi ziemniakami 179

proszku, zioła prowansalskie, sól, pieprz Przygotowanie: Udka z kurczaka obieramy ze skóry i kości . Posypujemy mieszanką przypraw do drobiu - tak, aby przyprawa była wszędzie. Podsmażamy kilka chwil na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasy ok 0,5 cm. Posypujemy przyprawami, solą i pieprzem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 35-40 minut, do miękkości, w między

Lena Gotuje
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. 210

sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami. Na koniec dodać ser utarty na dużych oczkach. Wszystko ponownie wymieszać. Wylać na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie i piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką 280

ognia, składniki mieszamy z pokrojoną polędwiczką z kurczaka. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną margaryną (delikatnie) blaszkę. Ugniatamy ciasto w taki sposób, aby utworzyć kształt pizzy. Ciasto dziurkujemy widelcem i odstawiamy do wyrośnięcia (na około 15 minut). Następnie ciasto smarujemy ketchupem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom na 15 minut, potem wyciągamy podpieczone ciasto

Słodkie okruszki
Muszle makaronowe nadziane kurczakiem, grana padano i szpinakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 157

liście szpinaku i smaż do momentu aż zmięknie. Kurczaka wraz ze szpinakiem przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego

Moja pasja smaku
filet z kurczaka faszerowany fetą 175

oliwą i smarujemy nią ser. Pierś kurczaka wyjmujemy z lodówki i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) wycinamy w niej wewnętrzna kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy

Miód i pieprz
Galantyna z kurczaka z suszonymi pomidorami 159

pieczenia. Papier wysmarować oliwą od pomidorów. Skórę z kurczaka ułożyć w formie wykładając dno i brzegi i wykładając nadmiar skóry poza formę. Ułożyć trochę masy mięsnej, na niej paski z piersi, przykryć masą mięsną i dokładnie przykryć skórą. Wierzch grubo posmarować oliwą z pomidorów. W środek włożyć termometr. Wstawić do piekarnika i piec aż temperatura wewnątrz osiągnie 66 stopni. Galantynę

królestwo garów
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 172

przykryciem dalsze 20-30 minut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak na kanapki 170

pieczeni jest przecież proste.   Potrzebujemy pierś z kurczaka (lub kilka sztuk w zależności od potrzeb). Mięso nacieramy olejem, posypujemy solą, pieprzem, majerankiem ale może być też kurkuma lub gotowe curry. Pieczemy 2 godziny w 150 st. Najlepiej zrobić to wieczorem  i zostawić mięso na noc aby powoli stygło w piekarniku. Dzięki temu środek będzie bardzo miękki. Smacznego

prawdziwe jedzenie
,,ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI” 131

szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Podróż w kulinaria
Pieczone, drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulą, groszkiem i parmezanem 185

dość cienko rozwałkować. Wykrawać krążki i faszerować je kurczakiem z groszkiem. Na wierzch farszu wsypać trochę tartego parmezanu. Zalepiać jak pierogi i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do lekkiego wyrośnięcia.  Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem z 2 łyżkami mleka. Posypać czarnuszką/sezamem lub gruboziarnistą solą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez

CookYourself
Zielony pasztet 204

parę minut, na tyle, żeby dała się zmiksować. Kurczaka pokroić w kostkę. Do malaksera wrzucić dobrze odsączone warzywa oraz mięso i czosnek. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać jaja, śmietankę, przyprawy, sól morską i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki o wymiarach 26 cm x 11 cm i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania