kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:241/456)

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 188

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem to idealny pomysł na obiad. Danie proste w wykonaniu, syte i pięknie się prezentuje. Listę potrzebnych składników oraz przepis przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 225

stanie pobudzić apetyt nawet osób, którym w pewnym momencie drób się… przejadł. Zmiana marynaty może również czynić cuda. Dlatego skorzystałam z przepisu Asi z Kwestii Smaku, na filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał.  Składniki: - 2 duże piersi i 2 udka(...)odstawiamy w temperaturze pokojowej na 3 godziny. Co jakiś czas mieszamy mięso z marynatą (oczywiście w zamkniętym woreczku).  Zamarynowane piersi i udka przełkładamy do małej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na 25 minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały sos przelewamy (odcinając róg woreczka) do miseczki i, w czasie

mojewypiekiinietylko
10 sprawdzonych przepisów na szparagi 126

soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Zobacz przepis Tortilla ze szparagami Zdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie wygląda i smakuje. Zobacz przepis Sałatka z kurczakiem, kaszą jaglaną, awokado i szparagami Dwie są wyjątkowe

Niedzielny kucharz
10 sprawdzonych przepisów na szparagi 128

soczysty i pachnący. Można go upiec w piekarniku, można zgrilować kładąc na aluminiową tackę. Zobacz przepis Tortilla ze szparagami Zdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie wygląda i smakuje. Zobacz przepis Sałatka z kurczakiem, kaszą jaglaną, awokado i szparagami Dwie są wyjątkowe

Niedzielny kucharz
Rolada z pieczarkami i filetem z kurczaka 206

dusimy aż pieczarki zmiękną. Filet z kurczaka kroimy w plastry i dodatkowo rozbijamy lekko tłuczkiem. Przyprawiamy w ulubionych przyprawach (sól, pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek ) i delikatnie podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wbijamy do niego jajka i dodajemy majonez. Wszystko mieszamy i wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach Celsjusza

Mam apetyt na ...
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 200

wszystko dokładnie wymieszać. 2.  Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwie części i na każdej z piersi wykonać nacięcia w odległości około 1 cm. Następnie obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Miodowo - orzechowy kurczak w sosie bazyliowym 171

wszystko dokładnie wymieszać. 2.  Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwie części i na każdej z piersi wykonać nacięcia w odległości około 1 cm. Następnie obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie każdą pierś zawinąć w folię aluminiową, podlać pozostałą marynatą, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
PAŁECZKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 141

pietruszki olej  Wykonanie: *Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, obiema paprykami mielonymi. Odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godz pod przykryciem.  *Ziemniaki obieramy , kroimy na połówki. Cebulę obieramy, kroimy również na połówki.  * Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy ziemniaki, cebule, na tym układamy pałeczki, spryskujemy olejem. Wstawiamy przykryte do nagrzanego piekarnika. Po ok 50 minutach odkrywamy, zapiekamy jeszcze

Z Majeczką w kuchni
CHLEBOWE ZAPIEKANKI 3 SERY I KURCZAK 189

PRZEPIS PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z kurczaka myję, kroję w plastry ok 1 cm. Doprawiam. Na rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję w kostkę.   3.Kromki chleba tostowego, smaruję musztardą. Kładę mięso oraz ser pleśniowy i mozzarelle. 4.Całość posypuję tartym serem cheddar. Piekę w piekarniku aż sery się roztopią ok 3 minuty

Gotowanie Patki
Filety z kurczaka z pesto i suszonymi pomidorami w szynce dojrzewającej 183

pieprz czarny grubo mielony Przygotowanie: Piersi kurczaka oczyścić z błonek i nakroić wzdłuż, tak aby powstała kieszonka.  Wnętrze każdej piersi posmarować pesto , ułożyć na nim suszone pomidory i zamknąć dociskając.  Oprószyć każdą pierś pieprzem i odrobiną soli, zawinąć w plastry szynki parmeńskiej.  Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec

Kulinarne Inspiracje
ROLADKI Z KURCZAKA I BAZYLII 181

pieprząc ot zrobić jajecznicę.Wyjąć piersi kurczaka , ułożyć na każdej z nich plastry szynki.Na niej rozsmarować jajecznicę , położyć sporo liści bazylii.Całość zwinąć ciasno w roladki.Roladki dobrze spiąć wykałaczkami,aby mam się nie rozpadła podczas smażenia. W rondlu rozgrzać masło i smażyć na złoty kolor roladki.Mozemy je też zapiec w piekarniku w 180 stopniach.Rolady zdjąć z palnika i zostawić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z pesto 131

piersi kurczaka • 4 łyżki zielonego pesto • sól, pieprz do smaku • 2 pomidory • 1 kula mozzarelli Wykonanie: • Filety posypać solą i pieprzem, posmarować z każdej strony zielonym pesto i odstawić do lodówki na 30 minut. • Blachę do pieczenia posmarować olejem, ułożyć filety i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st.C

To co kocham
Placek czeski 193

jeszcze przygotowałam: tarta bakewell Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli z tartym serem w sosie pomidorowym Placek czeski duża prostokątna blacha Ciasto: 1 kostka masła 500 g mąki 150 g cukru 1 jajko 4 łyżki mleka 3 łyżki miodu (lipowy, akacjowy, rzepakowy) 1 łyżeczka sody Piekarnik nastawić na 180°C . Wszystkie składniki ciasta zagnieść w kulę

Posadzone i zjedzone
Cukinia faszerowana ryżem i kurczakiem. 357

miąższu cukinii dodać ryż, kukurydzę, fetę i kurczaka. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Dodać łyżkę oliwy i dobrze wymieszać. Napełnić farszem cukiniowe kieliszki równo z brzegami. Naczynie do zapiekania natłuścić pozostałą oliwą i ułożyć w nim ciasno cukinię. Powinno wyjść około 8 kawałków. Przykryć folią aluminiową (lub pokrywką) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 1 godzinę

zadanie-gotowanie
Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa) 192

olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas, pozwalamy odparować nadmiarowi płynu. Blenderem miksujemy na gładką pastę i przekładamy np. do słoiczków i wtedy pasteryzujemy "na sucho" w piekarniku lub przekładamy do plastikowych pojemników i mrozimy

Kuchnia w czekoladzie