kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:240/456)

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. 201

sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami. Na koniec dodać ser utarty na dużych oczkach. Wszystko ponownie wymieszać. Wylać na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie i piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Pizza z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką 270

ognia, składniki mieszamy z pokrojoną polędwiczką z kurczaka. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną margaryną (delikatnie) blaszkę. Ugniatamy ciasto w taki sposób, aby utworzyć kształt pizzy. Ciasto dziurkujemy widelcem i odstawiamy do wyrośnięcia (na około 15 minut). Następnie ciasto smarujemy ketchupem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na środkowy poziom na 15 minut, potem wyciągamy podpieczone ciasto

Słodkie okruszki
Muszle makaronowe nadziane kurczakiem, grana padano i szpinakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 146

liście szpinaku i smaż do momentu aż zmięknie. Kurczaka wraz ze szpinakiem przełóż do miski, dodaj kremowy serek i drobno starty ser grana padano. Dokładnie wymieszaj. Muszle nadziej. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego

Moja pasja smaku
filet z kurczaka faszerowany fetą 168

oliwą i smarujemy nią ser. Pierś kurczaka wyjmujemy z lodówki i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) wycinamy w niej wewnętrzna kieszeń  (uważając aby nie rozciąć mięsa). Teraz do wnętrza naszej kieszeni wkładamy kawałki fety obtoczone  bazylią. Tak przygotowane mięso układamy na blasze wysmarowanej oliwą  i całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tej temperaturze pieczemy

Miód i pieprz
Galantyna z kurczaka z suszonymi pomidorami 150

pieczenia. Papier wysmarować oliwą od pomidorów. Skórę z kurczaka ułożyć w formie wykładając dno i brzegi i wykładając nadmiar skóry poza formę. Ułożyć trochę masy mięsnej, na niej paski z piersi, przykryć masą mięsną i dokładnie przykryć skórą. Wierzch grubo posmarować oliwą z pomidorów. W środek włożyć termometr. Wstawić do piekarnika i piec aż temperatura wewnątrz osiągnie 66 stopni. Galantynę

królestwo garów
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 160

przykryciem dalsze 20-30 minut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak na kanapki 158

pieczeni jest przecież proste.   Potrzebujemy pierś z kurczaka (lub kilka sztuk w zależności od potrzeb). Mięso nacieramy olejem, posypujemy solą, pieprzem, majerankiem ale może być też kurkuma lub gotowe curry. Pieczemy 2 godziny w 150 st. Najlepiej zrobić to wieczorem  i zostawić mięso na noc aby powoli stygło w piekarniku. Dzięki temu środek będzie bardzo miękki. Smacznego

prawdziwe jedzenie
,,ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI” 123

szparagów sól pieprz Oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka kroimy wzdłuż na dwie części, każdą z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy i posypujemy pieprzem. Na każdym kawałku piersi układamy 5-6 szparagów .Filety zwijamy w rulony i spinamy z boku wykałaczką. Układamy w żaroodpornym naczyniu, które wcześniej smarujemy masłem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Podróż w kulinaria
Pieczone, drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulą, groszkiem i parmezanem 175

dość cienko rozwałkować. Wykrawać krążki i faszerować je kurczakiem z groszkiem. Na wierzch farszu wsypać trochę tartego parmezanu. Zalepiać jak pierogi i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do lekkiego wyrośnięcia.  Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem z 2 łyżkami mleka. Posypać czarnuszką/sezamem lub gruboziarnistą solą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C (z termoobiegiem) przez

CookYourself
Zielony pasztet 195

parę minut, na tyle, żeby dała się zmiksować. Kurczaka pokroić w kostkę. Do malaksera wrzucić dobrze odsączone warzywa oraz mięso i czosnek. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać jaja, śmietankę, przyprawy, sól morską i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki o wymiarach 26 cm x 11 cm i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Delicious Titbits
PIERŚ Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 307

szpinaku. Sama rzadko jadam nabiał, ale jeśli już mam jakiś wyskok to właśnie w daniach wytrawnych sosy śmietanowo-serowe są na ogół moim wyborem Składniki: 500 g piersi z kurczaka 20 g suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 10 ml (1 łyżka) soku z cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 30 g masła klarowanego 200 g szpinaku(...)piekarniku przez ok 5-10 minut. Podawać z ulubionymi warzywami niskowęglowodanowymi i ewentualnie dodatkową porcja łuszczu dodanego na talerz w zależności od indywidualnego makro Smacznego! — BTW całości: 1069 g, 1938 kcal, B 142 g, T 143 g, W 17 g. W 100 g: 181 kcal, B 13 g, T 13 g, W 2 g.   Artykuł PIERŚ Z KURCZAKA

Ola la LCHF
KURCZAK W PORACH+PUREE SELEROWE I SOS ŻURAWINOWY 125

puree z pieczonego selera i ziemniaków oraz domowy sos żurawinowy. Genialny obiad! Składniki: podwójny filet z kurczaka ok. 500 g porów pęczek szczypiorku kieliszek białego wina wytrawnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego Puree: 1 seler 2 ziemniaki 1 łyżka masła 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz gałka muszkatołowa Sos żurawinowy =>  przepis Stosuję rafinowany olej(...)jest zdrowy i pochodzi z Polski! Wykonanie: Puree: Seler i ziemniaki myjemy, nie obieramy. Selera kroimy na ćwiartki, ziemniaki pozostawiamy w całości. Warzywa owijamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5-2 godz. Przed końcem pieczenia, gdy seler jest już miękki, otwieramy folię aluminiową na około 5-10 min. Obieramy warzywa ze skórki

Kuchnia MagdaLeny
Grillowane Filety z Kurczaka z Sosem Balsamicznym z Truskawkami i Rozmarynem 180

truskawek   Dodatkowo: 200 g ryżu basmati Skworcu i 1 i 3/4 szklanki wody sól 1 łyżka oleju lub masła u mnie sałatka z nagietkiem Wykonanie: Filety z kurczaka opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypać chili, paprykę, rozmaryn, oliwę, sok i skórkę z limonki, wymieszać i tą mieszanką natrzeć filety. Filety wstawić do lodówki(...)wrzenia, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Nie mieszamy! Garnek zdejmujemy z ognia i wstawiamy do lekko ciepłego piekarnika (100 stopni) na 15- 20 minut lub zawijamy w koc i również odstawiamy na 15-20 minut. Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy filety razem z marynatą i grillujemy jedną stronę przez

Blondynka Gotuje
Tarta z brokułami i kurczakiem 163

łatwo odchodziło od ścianki. Składniki na ciasto: 100g masła szklanka mąki jajko łyżka śmietany sól Składniki na farsz: 1 duży brokuł 3 ząbki czosnku 1 duża cebula pierś z kurczaka (około 250g) 100ml śmietany jajko łyżka oleju gałka muszkatołowa sól, pieprz Ciasto na tartę.  Do miski przesypać mąkę, masło pokrojone w kostkę, sól, łyżkę śmietany i 1 jajko. Wszystko(...)ścianek. Na spodzie warto zrobić widelcem dziurki, wtedy ciasto nie powinno się podnieść podczas pieczenia. Wkładamy formę z ciastem do zamrażalnika na 20 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180˚C i pieczemy 15 minut. Farsz. Brokuła rozdzielamy na mniejsze części i gotujemy do 10 minut w wrzącej osolonej wodzie. Nie może się rozgotować. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną

wysmienity

Proponowane wyszukiwania