kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:256/456)

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 151

ziemniakami. Na ziemniaki nakładamy kurczaka z porem a następnie całość przykrywamy drugą warstwą ziemniaków. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem w proszku. Polewamy wierzch zapiekanki śmietanowo-serowym sosem i obkładamy pokrojonym w plasterki boczkiem. Całość przykrywamy przykrywką naczynia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut

Qchnia po prostu
Czwartek: Nuggetsy z frytkami z różnych warzyw i surówką 99

polędwiczek z indyka lub kurczaka 2 szklanki migdałów 1 duże jajko lub dwa małe Sól Pieprz Frytki 2 marchewki 2 pietruszki 1 batat Kawałek selera korzeniowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Surówka 1 marchewka 1 jabłko 200 g kiszonej kapusty 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni

Niedzielny kucharz
Rolada drobiowa z pieczarkami i boczkiem 163

Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Mięso układamy na desce na kształt prostokąta. Na nim rozsypujemy posiekaną natkę pietruszki, połowę przesmażonych pieczarek z cebulką i boczkiem oraz starty żółty ser. Całość zwijamy w rulon, owijamy nićmi. Mięso układamy w foremce lub naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Przed

VioletoweKucharzenie
Kurczak w klasycznej, włoskiej marynacie (z octem balsamicznym i czosnkiem)... 88

sporej misce. Wrzuć kurczaka - można całego, lub pokrojonego na kawałki; ja miałam akurat opakowanie kurczaczych 'filecików' do zużycia. Przechowuj w lodówce, jeśli planujesz zużyć do 24 godzin. Można zamrażać - całość wystarczy wrzucić do plastikowej torby, a przed użyciem (na 24 godziny) rozmrozić w lodówce. Zamarynowane mięso można grillować, smażyć na patelni, lub upiec w piekarniku (180stC), a czas będzie zależał

Lejdi of the house
Szpinakowe udka 139

kości, natrzeć przyprawą do kurczaka i pozostawić na około 30 minut. 2. Szpinak odmrozić, odcisnąć, zlać nadmiar wody. Cebulę, czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać szpinak, smażyć całość kilka minut, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić, dodać śmietankowy serek i dokładnie wymieszać. 3. Do udek nakładać farsz, przełożyć do formy wysmarowanej oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak w marynacie miodowo-ketchupowej z czosnkiem 459

Dodatkowo: 3 ząbki czosnku Kurczaka umyć, ja dodatkowo ćwiartki przecinam na dwie części i po osuszeniu porządnie natrzeć przyprawami. Miód wymieszać z ketchupem oraz miodem i następnie powstałą marynatą dokładnie pokryć mięso. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Piec pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku do miękkości

Di gotuje
Pierś z kaczki podana ze szparagami 248

żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez ok. 11 minut . Jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso to po prostu musicie piec je chwilę dłużej. Po upieczeniu pierś z kaczki odstawiamy na ok. 5 minut aby chwilę odpoczęła i dopiero wtedy kroimy ją na plastry. Szparagi umieszczam w parowarze i gotuję na parze ok. 8 minut. Pierś z kurczaka ze szparagami Smacznego! Post

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś z kurczaka pieczona w słoneczniku 142

miski. Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na pół. Każdą część doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, słodką papryką lub też pieczemy w całości doprawiając papryką, solą i pieprzem. Ja wybrałam wersję w całości. Jajko ubijamy z solą i pieprzem czarnym. Moczymy w jajku każdy kawałek mięsa a następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika mocno dociskając panierkę.  Piekarnik rozgrzewamy do temp

Życie zaczyna się w kuchni
Świąteczna rolada z kurczaka 149

kawałkami śliwek suszonych. Płat kurczaka wyciągamy z lodówki, wzdłuż brzegu układamy farsz i rolujemy mięso. Roladę obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim, by nie rozpadła się podczas smażenia. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy roladę z obu stron na złoto. Następnie zawijamy ją w folię aluminiową, wkładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy 250ml wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika (zimnego) na 80minut

Gotowanie i blogowanie
Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pomidorami 247

oprószamy przyprawą do kurczaka. Por kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni. Suszone pomidory kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Por, pomidory, ser żółty, jajko i jogurt wkładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Przyprawiamy do smaku. Piersi układamy w naczyniu żaroodpornym, na nie nakładamy masę z pomidorami i serem. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z kurczakiem, kuskusem i warzywami 215

solimy pod koniec gotowania). Kurczaka kroimy drobno i podsmażamy z przyprawą. Po około 2 minutach dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę oraz czosnek. Kuskus zalewamy 1:1 wrzątkiem i przykrywamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy mięso, kuskus, ugotowane warzywa, oraz kukurydzę, doprawiamy do smaku. Mieszamy wraz z serami i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut

ChilliJemy
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym 228

mięsa z udek kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki białego sezamu 1/4 łyżeczki chili PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy sos sojowy, miód, sezam i chili. Mięso z udek kroimy w paski i macerujemy w sosie przez pół godziny w lodówce. Nabijamy na 8 namoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około

Moje Kuchenne Rewelacje
Chili sos z pieczonej chili 140

bulionu z kurczaka lub warzywnego 250 ml śmietanki sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki 3 czubate łyżki masła 1 łyżeczka suszonej trybuli lub 1 łyżka świeżej Jeśli lubisz bardzo ostry sos to proponuję upiec całe owoce chili. Chili, czosnek w całości i obraną cebulę skrop oliwą, posól i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 20 minut w piekarniku

codojedzenia
pałki pieczone w żurawinie 130

Składniki: 4 pałki z kurczaka 3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Filety z kurczaka i aromatyczny farsz pomidorowy z Newellą 183

nałożyć na każdą porcję kurczaka, zamykając je tak, aby farsz się nie rozsypywał. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Selera obrać, oczyścić i pokroić w słupki. Rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać papryką, solą, ziołami prowansalskimi i polać olejem kokosowym. Całość wymieszać, aby frytki były równomiernie doprawione. Naczynie żaroodporne oraz blachę z frytkami wstawić do piekarnika i piec

FitKot
Pierś w płatkach migdałowych 317

minut. Kurczaka w tym czasie pokroiłam na plastry, nie rozbijałam. Plastry pokryłam marynatą, odstawiłam na 1h do lodówki. Rozrobiłam w miseczce jajko z ciemnym piwem i łyżeczką mąki ziemniaczanej (dzięki temu płatki migdałów nie odpadają od smażonego mięsa, to naprawdę działa! Mnie odpadły z panierki 6-u kotletów tylko 4 płatki!:)))  Nastawiłam piekarnik na 180°C.  Do dwóch

Kuchnia Prezydentowej
Tarta na jaglanym spodzie 150

przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa), studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól i dokładnie mieszamy tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Quiche ze szpinakiem 168

Filet z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę. Cebule posiekać. Pierś obsmażyć na oleju dodać cebulkę.  Szpinak  posiekać. Mrożony odcisnąć. Do cebulki dodać szpinak rozkruszyć pół sera fetta. Przyprawić solą , pieprzem, dodać czosnek. Wymieszać.  Śmietanę i kremówkę, jajka, parmezan i przyprawy wymieszać. Ciasto rozwałkować. Można przez folię jak się lepi. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem.Piekarnik rozgrzać

W kuchennym oknie Ewy
Schab faszerowany grzybami i suszonymi pomidorami 115

nagrzanego piekarnika i pieczemy 1, 5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odwijamy mięso z foli i pieczemy jeszcze ok 40 - 50 min. Powinno ładnie się  przyrumienić. Kroimy w plastry podajemy z ziemniakami lub kaszą. U mnie dodatkowo do całości sos grzybowy (dla chętnych). Polecam również inne  bardzo smaczne danie  Kurczak faszerowany SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Naleśniki po grecku 374

dodać pierś z kurczaka i wymieszać całość. Beszamel: Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać mąkę i dobrze wymieszać. Na koniec mieszając wlać mleko, przyprawić szczyptą gałki muszkatołowej, solą i białym pieprzem. Zagotować mieszając od czasu do czasu. Ser zetrzeć na tarce. Trochę zostawić do posypania naleśników, a resztę wsypać do sosu i dobrze wymieszać.  Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Kurczak w pesto z mozzarellą 312

SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 2 x 150g- pesto rosso Provitus – 80 g- mozzarella – 100 g- oliwa – 50 ml- sól , pieprz- bazyliaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy tłuczkiem.Oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu.Smarujemy sosem pesto , tak , by mięso było w całości pokryte.Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.10

Ostra na Słodko
Udka z chrupiącą skórką i gotowaną kukurydzą 194

udka bądź podudzia kurczaka 4 łyżki passaty pomidorowej 1 łyżka sosu cajun 1 łyżka sambal oelek pół łyżeczki soli szczypta pieprzu, kuminu, chili w płatkach  Passatę pomidorową, sos cajun, sambal oelek, sól i inne przyprawy mieszamy w miseczce. Następnie dokładnie nacieramy marynatą udka i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Potem pieczemy w piekarniku przez około

Mango Papaja
Skrzydełka z kurczaka w miodzie 199

Soczyste, słodko - słone skrzydełka zamarynowane w miodzie i sosie sojowym to smaczny sposób na podanie kurczaka. Należy tylko pamiętać, by odpowiednio wcześniej je zamarynować :)Składniki:8 skrzydełek z kurczakana marynatę:2 łyżki miodu1 łyżka soku z cytryny4 łyżki sosu sojowego1 łyżka oliwyłyżeczka suszonego tymiankułyżeczka suszonego rozmarynuWymieszać składniki marynaty i natrzeć nią skrzydełka. Włożyć je do rękawa do pieczenia, wlać resztę(...)marynaty i zamknąć szczelnie rękaw. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Rękaw ze skrzydełkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do nagrzanego piekarnika na 45 minut. Po tym czasie naciąć rękaw i piec jeszcze 15 minut, aby skrzydełka się zrumieniły

wyzwania kuchenne
Kurczak z papryką i pieczarkami zapiekany pod beszamelem 390

gałka muszkatołowa Przygotowanie: Kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze plastry, przyprawiamy i  podsmażamy na patelni, do lekkiego zarumienienia. Przygotowujemy sos beszamelowy Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i podsmażamy około minutę, cały czas mieszając. Wlewamy mleko, zmniejszamy ogień, gotujemy sos ciągle mieszając, do momentu aż zgęstnieje. Gdyby był za gęsty dodajemy więcej mleka. Przyprawiamy.   Piekarnik rozgrzewamy

Mania Gotowania
Gryczane naleśniki. Kurczak z cukinią w sosie dyniowym! 173

tylko z dodatkiem przypraw korzennych (takich jak używacie np. do grzanego wina czy piernika). Zazwyczaj kupuję ją w większej ilości kroje na ósemki, usuwam gniazda nasienne i piekę w piekarniku przez 30 minut. Potem za pomocą łyżki oddzielam miąższ od skórki. Tak przygotowany miąższ -puree z dyni pieczonej, zamrażam w woreczkach foliowych.  Jak mam ochotę na danie z dyni(...)puree z zamrażalnika.  O innych typach dyni opowiem Wam przy okazji kolejnych przepisów. ;-) Dzisiaj zapraszam Was do wspólnego gotowania, a w menu mamy dyniowo -gryczane naleśniki podane z kurczakiem w sosie dyniowo - cukiniowym. Palce lizać! Zapraszam! przepis na NALEŚNIKI GRYCZANE Z DYNIĄ: - 1 szklanka mąki gryczanej - 1/2 szklanka puree z dyni Hokkaido - 3/4 szklanki mleka - 1/4 szklanka oleju - łyżeczka

SMYKWKUCHNI
Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami 206

pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Idealni to tego połączenia będzie pasowało jajko sadzone, ale też oczywiście wedle uznania możecie dorzucić mięsny dodatek, np. w postaci kotletów z kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami – Składniki: Składniki na pieczone ziemniaki: 5 małych młodych ziemniaków – razem ok. 470 g 1 łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki(...)jego końca) i przełamać – powinien pęknąć sam w odpowiednim miejscu, pozbawiając się drewnianej końcówki. W poniższym przepisie polecam szparagi nie gotować, lecz piec w piekarniku. W ten sposób można je przygotować dość szybko i prosto. Tak przygotowane szparagi są wyraźniejsze w smaku – lekko orzechowe i słodkawe, trochę podobne do pieczonego kalafiora. A jeśli połączycie je z pieczonymi ziemniakami

Kulinarne Przeboje
Pyszne, aromatyczne, chrupiące, pieczone ziemniaki w piekarniku a'la frytki. 762

dyskusja trwała i koniec końców był taki, że Panie stwierdziły, że z piekarnika to tylko najlepsze wychodzą ciasta :)  Hmm.... Wracając do ziemniaków... moje ziemniaczki pieką się w piekarniku ok. 30-40 minut ( wszystko zależy od pory roku i gatunku samych ziemniaków ) i wkładam je zawsze surowe, czy są one młode, czy stare, czy sałatkowe czy inne insze odmiany(...)minerały i witaminy wylewamy do zlewu odcedzając ziemniaki. No i  na koniec... są po prostu dużo smaczniejsze :) Pieczone ziemniaki podaję zazwyczaj do pieczonych mięs, zwłaszcza drobiu ( Udka z kurczaka pieczone w kombiwarze )  z dodatkiem ulubionej surówki. Jako samodzielne danie smakują wybornie popijane kefirem lub maślanką. A i podawane z ulubionym sosem czosnkowym, czy keczupem są pyszniaste :) Polecam Składniki

Kuchnia z widokiem na ogród
Przepis dnia: Filet z chipsami z jarmużu i pieczonymi warzywami 65

Proste danie z piekarnika, które nie wymaga ani zachodu, ani umiejętności. Pieczone warzywa są słodkie i miękkie, a chipsy z jarmużu przyjemnie chrupiące. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Chipsy z jarmużu to jedna z naszych ulubionych przekąsek. Robi się je w super prosty sposób. Jarmuż trzeba umyć, osuszyć, wysypać na blaszkę do pieczenia, przyprawić i wstawić(...)suchą patelnię i prażymy. Polecamy nasze inne przepisy z jarmużem: TARTA NA ZIEMNIACZANYM SPODZIE Z CHIPSAMI Z JARMUŻU PENNE Z PESTO JARMUŻOWYM (4 SKŁADNIKI) Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 buraczki ćwikłowe 2 duże ziemniaki 1 kalarepka 4 garści jarmużu 3 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 4 łyżki oleju Sok z cytryny Sól Pieprz

Niedzielny kucharz
Pizza walentynkowa 100

wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Po tym czasie pizzę posypałam resztą sera i zapiekałam ją do jego roztopienia. Pizzę podałam oczywiście na gorąco. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na pizze, np.: pizza z warzywami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pizza-z-warzywami.htmlpizza z kurczakiem (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Zapiekanka makaronowa 123

przyprawą do kurczaka, następnie dodać warzywa pokrojone w paski i dusić przez  około 15 minut. Do podduszonych warzyw dodać bulion i przecier pomidorowy. Wszystko razem jeszcze chwile podusić. Powstały sos wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser pokroić w cienkie paseczki i poukładać na makaronie. Można tez oprószyć startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Pomysłowa kuchnia
KOTLETY PO HAWAJSKU + FILMIK 127

Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami.  Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera.  Zapiekamy w piekarniku około

Kulinarne Fantazje Marioli
Filet pieczony z ajwarem i makaron z cukinią i serem 168

filety z kurczaka 4 łyżki pasty ajwar sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju  Makaron: 200g makaronu, u mnie kokardki 500g cukinii  1 cebula 1/3 szklanki śmietanki 30% 100g startego sera cheddar sól, pieprz olej 1. Flety przekładamy do miski, mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Szefowa kuchni
Ziemniaki pieczone w chrupiącej panierce 282

Pieczone ziemniaki w chrupiącej panierce to pomysł idealny zarówno na niecodzienny obiad, jak i imprezę. Ziemniaki wyśmienicie smakują podane ze świeżą sałatką. Na pewno tym daniem

Via Gusto
Sakiewki w sosie pomidorowo serowym 1259

pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na każdym naleśniku układam dwie łyżki farszu. Formuje sakiewki i spinam wykałaczką. Sos: Przecier przelewam do garnka i na wolnym ogniu przesmażam aż się zredukuje i zrobi gęsty. Na końcu dodaję fromage, pieprz. Nie solę bo serek jest słony. do naczynia do zapiekania wlewam sos, układam sakiewki i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni

wesoła kuchnia
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki 182

pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Tak przygotowane warzywa układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Qchnia po prostu
Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym 166

wędzonego  kurczaka. Mieszamy zestawiamy z ognia.  Doprawiamy farsz do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Rozwałkowane ciasto francuskie dzielimy radełkiem lub nożem na kwadraty, układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, nakładamy po porcji farszu, na wierzchu kładziemy plasterki sera pleśniowego.  Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy

Wanilia i Kardamon
W domu: kurczak w sosie pomarańczowym 165

mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości 1 duża pomarańcza, 1 mała pomarańcza 2 łyżki stołowe miodu 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 2 łyżeczki rozmarynu suszonego odrobina papryczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE: Mięso płuczemy i solimy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Z dużej pomarańczy wyciskamy sok i łączymy z pozostałymi składnikami, dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni

Kuchnia w biegu
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 126

piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie tak lubianych przez moja rodzinę dań drobiowych.  Składniki: 500 g piersi  z kurczaka 1, 5 opakowania

Z Majeczką w kuchni
Duszony łosoś z koperkiem 167

miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około

Szczęśliwa kuchnia
Nuggetsy / filety w panierce z chipsów 444

Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka. 2. Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut. 3. Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez

Szefowa kuchni
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 141

pierś z kurczaka. Gotujemy ok godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy. Bułkę moczymy w rosole,odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp

Z Majeczką w kuchni
Nogi kurczaka pieczone z imbirem, sosem sojowym i czerwoną cebulą 119

oliwek Nogi kurczaka nacieramy słodką papryką, układamy je w naczyniu żaroodpornym. Czerwoną cebulę kroimy w pióra, dodajemy ją do naczynia, układamy plasterki imbiru. Całość polewamy sosem sojowym i pieprzem, przykrywamy, odstawiamy do lodówki na 4-5godzin. Przed upieczeniem polewamy mięso oliwą z oliwek.  Pieczemy w zamkniętym naczyniu przez 70 minut od momentu nagrzania piekarnika

Gotowanie i blogowanie
Gołąbki inaczej 206

min.Piersi kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
pieczone skrzydełka czosnkowe 161

umyte skrzydełka kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Na desce do krojenia, nożem miażdżymy  ząbki czosnku, siekamy go i dodajemy do niego pieprz, sól oraz masło. Całość ze sobą mieszamy, a następnie wciskamy czosnkowe masło, od skórę wyjętych z lodówki skrzydełek. Całość układamy na blasze  i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Pieczemy  skrzydełka

Miód i pieprz
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 323

kurczaka i otulamy go dokładnie szynką - spinamy wykałaczkami.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka - kilkanaście minut z dwóch stron.  Kąski mają być rumiane, można przykryć na kilka minut folią aluminiową jeżeli grillujemy na klasycznym grillu.  Jeżeli grilluję na patelni lub grillu elektrycznym kąski wkładam na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Duszony łosoś z koperkiem 169

miodowa pierś z kurczaka , ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz  Piecyk nastawić na 180 stopni C Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem Doprawić odrobiną soli i pieprzu Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14373

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:) 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę składników oraz ziołami prowansalskimi lub oregano. 4. Rolujemy ciasto:) Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp

Kuchnia Pełna Pasji
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 292

przygotowania:1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy.2. Cebulkę siekamy, czosnek miażdżymy, dodajemy jogurt naturalny, chilli, curry i dokładnie mieszamy. Do marynaty dodajemy mięso, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.3. Następnie mięso odsączamy z zalewy, nabijamy na patyczki i pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku (180st.C) lub smażymy na patelni

Kuchnia domowa Ani
Pierś z kurczaka zapiekana z brokułem 353

przygotowania:1. Piersi z kurczaka oczyszczamy, dzielimy na 4 kotlety. Każdy lekko rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano.2. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru.3. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kotlety, na nie wykładamy brokuły i przykrywamy serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż ser się

Kuchnia domowa Ani
Faszerowane pomidory w greckim stylu 178

farszu z mięsa kurczaka i pomidorów. Następnie włożyłem do nich po plasterku sera feta. Na ser następnie włożyłem farsz, tak aby tworzył niewielką wypukłość ponad brzegami wydrążonego pomidora. Na wierzchu umieściłem po drugim plasterku sera feta. Na wierzch położyłem odkrojone górne części pomidorów. Całość dość obficie skropiłem oliwą - około 1 łyżki oliwy na każdego pomidora. Piekarnik rozgrzałem do temperatury

Wyprawy kulinarne