Piątek: Tortille z awokadowo-batatową pastą

Piątek: Tortille z awokadowo-batatową pastą

Piątek: Tortille z awokadowo-batatową pastą

Zdrowe i sycące danie, które wygląda jak przekąska, a może stanowić pełnowartościowy lancz. Warunek jest tylko jeden: tortille muszą być domowej roboty, bo sklepowe są przeładowane chemią. Czas : około godziny Poziom trudności : Raczej łatwe Liczba porcji : 2 Zrobienie domowych tortilli jest łatwiejsze niż się wydaje. Kluczowa jest rozplanowanie ciasta na bardzo cieniutko, żeby placek podpieczony na patelni nie był gruby. Zalecamy Wam też robienie dużych tortilli, bo wtedy łatwiej je się zawija i można włoż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tortilla, polędwiczki, polędwiczka, ciasto, pasta, placki, awokado, pasty, kurczak, przekąski, mięso, ziemniaki, przekąska, indyk, tortilla z kurczakiem, mięsa pieczone, kurczak z warzywami, pieczone ziemniaki, ciasta z masa, kurczak pieczony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.