kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:262/456)

Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu 167

wyglądzie, ale jest bardziej „karbowane” i bardziej zdecydowane w smaku (1 yuzu ma intensywność około 3 cytryn) – zdjęcie znajdziecie niżej. Składniki: – 1 kg skrzydełek z kurczaka – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki ostrej czerwonej papryki – sok z 1 cytryny – 2 łyżki startego imbiru – 1 łyżeczka soli(...)najlepiej, żeby „stały” w naczyniu.   Na dno naczynia odlewamy odrobinę pozostałego tłuszczu z patelni (żeby skrzydełka nie przywarły). Zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 40-45 minut (skrzydełka muszą być miękkie). W międzyczasie na czystą patelnię przelewamy pozostałą po mięsie marynatę, dosypujemy łyżkę cukru i redukujemy na małym ogniu (ma być bardzo gęsta

Pociąg Do Kuchni
Boże Narodzenie w staropolskim stylu 142

gotujemy na wolnym ogniu. Buraki żółte pieczemy w piekarniku razem z wołowiną przez około 1,5 godziny. Oprószoną pieprzem wołowinę podsmażamy na mocno rozgrzanym smalcu, po czym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 20 minut. Wlewamy miód do naczynia o szerokim dnie, dodajemy ocet i mieszamy doprawiając szczyptą soli. Umytą brukselkę listkujemy, zalewamy emulsją miodowo-octową(...)brukselce. Rozmaryn dodajemy do zredukowanego soku buraczanego i skrapiamy brukselkę. Szablok z kapustą kwaśną i pulpetami królewieckimi Składniki: 0,5 kg fasoli 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cały kurczak 0,5 kg szpondra wołowego 1 gęsia lub indycza szyja 0,25 kg podgardla wieprzowego 0,25 kg karkówki wieprzowej 0,25 kg świecy wołowej 25 g kaparów pół słoiczka

Wiem co jem
Ćwiartka z kurczaka w towarzystwie gulaszu warzywnego 107

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Pieczone udka i nóżki w towarzystwie gulaszu warzywnego – gwarantujemy smakuje to wyśmienicie. Żeby się przekonać

Związek na patelni
Pizza ze cukiniōm (Pizza z cukinią) 157

pakiecie) 1/3 szkl ō nki mlyka 1 dkg drożdży trocha soli pó 5 łeżeczki cukru 2 łeżki oliwy Wiyrch 6 : 1 małoł cukinia pó wyndz ōnyj piersi ze kurczaka (abo jedne udko) 15 dkg mozarelli abo tartego ż ōłtego syra połra gał ō nzek natki pietruszki Z ōłza: pó awokado 1 tōmata 7 trocha chili, pieprzu, soli i bazylii(...)letnie mlyko, dejcie cuker i pokruszcie drożdże. Tera odstołwcie to na 10-15 min., coby te drożdże zaczły robić. Joł wł ō ncz ōł na chwila piekarnik (bratruła) na 50 stopni i jak sie leko rozgrzoł, to dołem tam ta miska, bo tam lepi te ciasto rośnie. Niyskorzi dejcie do tyj miski trocha soli, 2 łeżki oliwy

Chop w kuchni
Udka po tajsku 102

kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również

Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 102

kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku, ale również

Kuchnia MagdaLeny
Muhammara – pasta z pieczonej papryki 100

kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 3 papryki czerwone – 2 garści orzechów włoskich – 3-4 łyżki oliwy z oliwek – pół limonki – 2 ząbki czosnku – szczypta soli – 1 płaska łyżeczka miodu – pół łyżeczki płatków chilli – natka pietruszki do posypania – pestki świeżego granata do posypania Przygotowanie : Do rozgrzanego piekarnika

nietylkopasta.pl
sufleciki mięsno-serowe 84

kurczaka lub gyrosa słodka papryka Mięso pokroić drobno, obtoczyć w papryce i przyprawie i usmażyć na oleju. Przestudzić. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek i koperek posiekać.  W misce rozmieszać jajka, mąkę i kefir. Dodać pozostałe składniki (dwie łyżki sera odłożyć), wymieszać. Foremki nasmarować olejem i nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wierzch posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 142

udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 141

udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik

Niedzielny kucharz
Przepis: Kurczak w sosie musztardowym z pieczarkami 127

nacieramy kurczaka (zostawiamy na godzinę w lodówce). Pieczarki czyścimy i obieramy, jesli są małe to zostawiamy w całości, a duże kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy cebulę, na nią układamy pieczarki - delikatnie solimy, a na samej górze układamy udziki razem z sosem, w którym się macerowały. Pieczemy w piekarniku przez godzinę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
KARKÓWKA W SOSIE BARBECUE PIECZONA W PIEKARNIKU 236

wcześniej w sosie barbecue wyszła przepyszna, miękka, rozpływająca się w ustach. Wystarczyło tylko posypać mięso solą, marynować i wyszedł pyszny obiad dla całej rodziny. W sosie można również marynować kurczaka czy żeberka. Można również tak przygotowane mięso upiec na grillu.  Do marynowania mięsa użyłam gotowego  sosu barbecue  od  Folwark . Składniki: * 4 plastry karkówki * sól * sos barbecue(...)Wykonanie: Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć w tym mięso, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w formie do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec po ok. 25 minut z każdej strony

Zrób to smacznie
Udka kurczaka pieczone z ryżem w pomidorowym sosie 191

Mięso kurczaka myjemy, nacieramy przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na noc). Do garnka przelewamy przecier, dodajemy masło, koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek oraz przyprawy. Całość podgrzewamy mieszając do momentu aż masło się stopi. Na dno naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż. Na nim układamy mięso a następnie całość zalewamy sosem.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika

Qchnia po prostu
Pizza na cieście razowym 179

kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże zioła do posypania (bazylia, oregano) mąka pszenna do podsypywania ciasta przy wyrabianiu Ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pieczarkę i mięso pokroić w cienkie plastry. Pomidora oraz cebulę posiekać w drobną kostkę. Piekarnik nagrzać

Bullio