Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi

Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi

Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 6 ćwiartek z kurczaka,( ja użyłam 3 szt. i połowę marynaty), sól. Marynata: 4 łyżki stołowe ketchupu, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki oleju, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 1 cebula, Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.