Udka z kurczaka w chrupiącej panierce
Udka z kurczaka w chrupiącej panierce
Składniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekar... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje
Autor
Olga Piecze i Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, udka , kurczak, pieczone udka, kurczak pieczony, mięsa pieczone, kurczak z papryką , udka z kurczaka
Inne przepisy z Olga Piecze i Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję