Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.