Gyros zapiekany w cieście francuskim

Gyros zapiekany w cieście francuskim

Gyros zapiekany w cieście francuskim

Przepis na : obiad

Jakiś czas temu robiłam zapiekankę gyros z ryżem, która wszystkim nam bardzo smakowała. Dzisiaj też postawiłam na danie tego typu, ale tym razem kapustę pekińską zastąpiłam szpinakiem i całość zapiekłam w cieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym, tysiąca wysp czy z ketchupem. Gorąco polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Danka PichciDanka Pichci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szpinak, ciasto francuskie, zapiekanka, kurczak, zapiekanki, gyros, mięso, kapustą, ryż, sosy, kapusta pekińska, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, obiad, sos czosnkowy, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem, kurczak pieczony, zapiekanka z mięsem , czerwona kapusta, ryż z warzywami

Inne przepisy z Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.