Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce

Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce

Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg udźcy z kurczaka Marynata: 2 czubate łyżki przyprawy gyros 0,75 litra maślanki 3 zmiażdżone ząbki czosnku sól Panierka: 1 szklanka mąki pszennej 2 szklanki płatków kukurydzianych 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól olej (do pieczenia) Sposób wykonania: Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą w dużej misce. Wrzucamy do niej kawałki kurczaka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc). Płatki kukurydziane rozgniatamy na drobne kawałki, następnie dodajemy do nic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...