Kasza z grzybami

Kasza z grzybami

Kasza z grzybami

Kasza z grzybami to proste, sycące danie obiadowe ze świeżymi grzybami w roli głównej – u mnie ze świeżymi podgrzybkami. Aby przygotować kaszę z grzybami, należy zeszklić cebulę, dodać kawałki grzybów. Następnie wymieszać z wstępnie podgotowaną kaszą gryczaną niepaloną i całość zapiec w piekarniku. Kasza z grzybami najlepiej smakuje na świeżo, z ogórkiem kiszonym i maślanką. Niezjedzoną kaszę z grzybami w kolejnych dniach odgrzewałam na dwa sposoby: w kremie pieczarkowym (krem jako sosik) oraz w zupie p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, zupa pieczarkowa, zupa, mielone, kotlety, kotlet, kasza gryczana, kotlety mielone, kotlety drobiowe, kurczak, makarony, dania obiadowe, makaron, ogórki kiszone, ogórki, obiad, kolacja, mięso, zupa krem pieczarkowa, zupa krem, dania bez mięsa, kurczak z makaronem, zupa grzybowa, dania z makaronem, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.