krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:82/203)

Rafaello bez pieczenia 231

żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam mniejszą - 26/21 cm więc podzieliłam na 4 części). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort czekoladowy bez wyrzutów sumienia 179

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki owsianej 3 łyżki mąki migdałowej 1 łyżka wody składniki na krem czekoladowy: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 0,5 szklanki daktyli 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ciemnego kakao 2 małe puszki mleczka kokosowego (po 165 ml) esencja waniliowa - opcjonalnie do dekoracji: 3-4 banany na wierzch granat sok z połowy cytryny(...)Daktyle namaczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy tak ma 30 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Daktyle blendujemy z mleczkiem kokosowym. Dodajemy do nich kasze i pozostałe składnik. Bledbujemy wszystko do uzyskania jak najbardziej kremowej konsystencji. Gotowy krem przekładamy na biszkopt.  Na wierzchu możemy poukładać różne owoce. Do tego kremu pasują banany, gruszki, pomarańcze lub owoce jagodowe. Ja wybrałam

Przysmaki Karolki
Tort orzechowy. 142

jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 jajka 20 dag masła 82 % pół szklanki cukru pół szklanki zmielonych orzechów włoskich Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego(...)masa jajeczna szybciej będzie zimna. 3. Masło ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce masy jajecznej i dokładnie ucieramy. 4. Biszkopty przekładamy kremem, smarujemy również wierzch i boki tortu. 5. Wierzch tortu dekorujemy wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i cukrową posypką. 6. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. 7. Po tym czasie kroimy

Izabelawkuchni
Babeczki kukurydziane z kremem malinowym | bez białego cukru / glutenu / laktozy | 154

szkl. mąki kukurydzianej 1 jajko 2 szkl. mleka migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Krem: Garść malin mrożonych HORTEX 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki

Czarnawisienka
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 133

Cukrów Nyskich)  60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku

Di gotuje
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 246

wygląd pochodzi od tradycyjnych, skandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany krem waniliowy, ciasto drożdżowe, lukier oraz wiórki kokosowe. Z ostatniego elementu zrezygnowaliśmy, gdyż w grze wyraźnie widać, iż jest to wersja tylko z lukrem. Przepis opracowaliśmy sami na podstawie kilku innych. Jeśli nie lubicie(...)ściereczką lub talerzykiem. Zostawiamy do momentu podwojenia jego objętości. Aby przyspieszyć proces, możecie włączyć na 1 min piekarnik na 50 stopni, wyłączyć i wstawić do niego miskę z ciastem.2. KREM WANILIOWY (10 min)Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i szczyptę soli. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.W międzyczasie oddzielamy żółtka od białek metodą butelkową. Wystarczy ścisnąć ściany butelki

Nerds Kitchen
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 192

arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Biszkopt kakaowy z masą kokosową 824

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w biszkoptach przekładanych różnymi masami. Mogliście zobaczyć już przepisy na torcik makowy i torcik walentynkowy, dziś proponuję Wam biszkopt kakaowy z masą kokosową

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka na patyczku 143

coś słodkiego na ząb.  Polecam;)  Składniki: 3 jajka 100 g masła 3 łyżki cukru  4 łyżki mleka 60 g wiórków kokosowych 215 g mąki pszennej Ponadto:  serek śmietankowy typu Almette 5 łyżek kremu czekoladowego Polewa kakaowa: 2 łyżki mleka łyżka masła niepełna szklanka cukru pudru  3 łyżki kakao Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce (mąkę

Krakowskie smaki Ani
Krem z dyni 243

przepisu. A ponieważ okres mamy taki a nie inny, musiało paść na krem z dyni w raczej klasycznej, lekko azjatyckiej formie. Nie zwlekając dłużej, nadrabiam pisarskie zaległości. Składniki: Około 1kg dyni (waga po obraniu ze skóry i wydrążeniu) Bulion drobiowy 1 papryczka chilli pieprz cayenne mleczko kokosowe (około 100ml) w puszce 1,5 cm korzenia świeżego imbitu 1 duża łyżka(...)się miękka w zawrotnym tempie (porównuję do buraków/marchewki). Gdy będziesz mógł ją bezszmerowo przekroić drewnianą łopatką, zdejmij zupę z ognia i zblenduj na gładki krem. Wstaw z powrotem na ogień i dodaj mleczko kokosowe. Rób to delikatnie, żeby się nie zwarzyło. Pogotuj trochę zupę. Teraz jest czas, aby ją doprawić. Doprawiaj solą i cukrem. Jeśli tak jak ja lubisz

manslogblog
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 132

Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz na owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Rafaello 222

rafaello Do przygotowania budyniu potrzebujemy: 1 litr mleka (u mnie 3,8%) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka wiórki kokosowe (ok 2 garście) Przygotowanie zaczynamy od budyniu – w garnku zagotowujemy oki 650 – 700 ml mleka. W pozostałych 350 – 300 ml rozpuszczamy oba rodzaje mąk, cukier, cukier waniliowy(...)puszyste (chociaż w moim mikserze planetarnym się to nie do końca powiodło) po czym porcjami dodajemy budyń. Ja dodałam jeszcze ok 2 garście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowy budyń z awokado 173

kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe! Czekoladowy budyń z awokado to budyń całkowicie w wersji wegańskiej. Nie zawiera produktów mlecznych ani jajek. Budyń przypomina czekoladowy krem z awokado i czekoladowe smoothie z kokosowym mlekiem . Zadziwiające jak zmiksowane awokado jest kremowe, a sam budyń delikatny niemalże aksamitny w smaku i konsystencji. Czekoladowy budyń Składniki: na 4 porcje 2 awokado, dojrzałe

codojedzenia
Leon ciasto siostry Anastazji 1939

żółtą.   Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Zupa krem pomidorowo cukiniowa z mlekiem kokosowym 169

końca wakacji , i niebawem skończą nam się przepyszne warzywa sezonowe , więc trzeba z tego korzystać jak często i długo się da , więc zapraszam na pyszną zupę krem z cukinii z pomidorami oraz mlekiem kokosowym , bardzo fajnie połączenie na zimno jako chłodnik , ale jeszcze lepszy na gorąco , zapraszam do wypróbowania . Składniki  6 średnich pomidorów   pół średniej cukinii

Mój Smak
Ryż biało czerwony z cukinią, bakłażanem i sosem ajwarowym podawany z grillowaną piersią z kurczaka 160

Zdrowa Krowa to miła mała knajpka połączona ze sklepem ze zdrową żywnością. Pomiędzy wybieraniem zdrowych smakołyków a pogawędką na babskie tematy,  zamówiłam  na lunch krem z buraków z pomarańczą na mleku kokosowym z pestkami dyni oraz ryż biało czerwony z cukinią, bakłażanem i sosem ajwarowym. Potrawa była tak smaczna, że postanowiłam sama zrobić ją w domu. Nie będzie

Bike By Life
Leon ciasto siostry Anastazji 4254

żółtą.   Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 148

dyni (duża czubata łycha) 180 g mąki pszennej (7 łyżek) 3 łyżki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej

greenscarf
Ciasto "Cycki Murzynki" 325

przepisami zauważyłam, że dawno nie piekłam.  I oto jest pyszne ciacho. Składniki: Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 3 żółtka 3 łyżki mąki 1/2 l mleka 250 g masła 1/2 szklanki cukru Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka

O kuchni z uczuciem
Złote racuchy z dyni 160

tylko smaczne, choć tanie, ale też niezwykle uniwersalne, bo można zrobić z niej prawie wszystko. Nadaje się na zupę - zarówno w wersji  tradycyjnego kremu , jak i bardziej  "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do  pieczenia  i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia złotych racuchów najlepsza będzie dynia

W SMAK
Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 216

puder. 5. Wytrawne biscotti z kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały

KUCHARNIA
Krem czekoladowy z awokado 136

obieram awokado, kroję na mniejsze części, dodaje odsączone daktyle i blenduję na jednolitą masę. Na końcu wsypuję kakao i mieszam całość.  Gotowe ! Do kremu z  powodzeniem  można  dodać  orzechów, wiórek kokosowych bądź przypraw korzennych .  Zachęcam wszystkich  żeby  wypróbowali tego przepisu, ponieważ w  składzie  znajduje się bogactwo witamin

Życie na widelcu

Proponowane wyszukiwania