mąki z tapioki -60g mąki kukurydzianej -100 g ksylitolu -2 jajka -250g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy) -90 g oleju kokosowego (w temp. pokojowej) -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jaglano-waniliowy -75g kaszy jaglanej -1 szkl. napoju roślinnego (lub mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol -2-3 łyżki śmietanki kokosowej (lub jogurtu greckiego) Ciasteczka serduszka(...)mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej -60g ksylitolu -60g masła orzechowego bez soli i cukru -60g oleju kokosowego (lub masła) -2 płaskie łyżeczki cynamonu -2 małe jajka - ½ łyżeczki sody CIASTECZKA W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej/masło i ksylitol. W misce wymieszać mąkę gryczaną i mąkę kasztanową, cynamon oraz sodę. Do suchych składników dodać masło
Candy Pandaspopularnych pralinek. Z zewnątrz łudząco podobne do oryginału, w rzeczywistości bardziej słodkie jednak równie smaczne. Pralinki charakteryzuje aksamitny krem na bazie białej czekolady z dodatkiem śmietanki kremówki oraz malibu, którego serce stanowi podprażony migdał, a całość zdobią wiórki kokosowe. Domowe Kokosowe Pralinki - a'la Raffaello - Składniki: (ok. 16-18 pralinek) 200 g dobrej jakości groszków białej czekolady (lub połamanej(...)osuszamy i przez chwilę podprażamy na suchej patelni. Studzimy. Gdy krem się schłodzi z powstałej masy za pomocą małej łyżeczki nabieramy krem z którego lepimy niewielkie kuleczki, w środek wbijamy migdał i od razu obtaczamy w wiórkach kokosowych (czynność tę należy wykonywać szybko, ponieważ pralinki w połączeniu z ciepłem rąk będą szybko się rozpuszczać). Gotowe pralinki warto przełożyć do mini
Słodka StronaKolejny kokosowy wypiek w mojej kolekcji :) A na tym nie koniec! Ostatnio mam ogromną ochotę na kokosowe smakołyki, więc kombinuję, szukam przepisów, przerabiam i zmieniam po swojemu. Torcik, jako, że był malusieńki, rozszedł się w okamgnieniu. Zwykle w tortach pokrywam boki kremem, jednak tym razem uznałam, że taki "goły" wygląda uroczo - jasny, śnieżnobiały krem stanowi kontrast dla kakaowego biszkoptu(...)14cm) BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao szczypta soli KREM: 330ml kremówki 250ml mascarpone (użyłam tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie: BISZKOPT: Tortownicę wyłożyć papierem
Cakes By KejtKochani dzisiaj moja propozycja na wielkanocny stół, pyszna ucierana babka na oleju kokosowym, z mąki ze zmielonych płatków owsianych, podana z kremem o smaku cytrynowym i listkami mięty. Przepyszne połączenie smaków. Babka wyszła idealnie krucha, nie za sucha, treściwa w smaku, a krem delikatny w konsystencji ale bardzo wyrazisty w smaku dzięki dodatkowi lemon curd. Polecam Wam kochani! SKŁADNIKI(...)łyżek oleju kokosowego - 80 ml mleka - 60 g cukru pudru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 160 g mąki ze zmielonych płatków owsianych Jajka utrzyj z cukrem na puch, dodaj mleko, mąkę i olej, całość wymieszaj na gładką masę. Foremki posmaruj olejem i posyp bułką tartą. Pieczemy 40 minut w temp. 165 stopni C. Studzimy na kratce. KREM: - 5 łyżek
SMYKWKUCHNIgotujemy budyń, przekładamy do miski, wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi
Bajeczna Kuchniawarzywa, zagotować. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Mleko kokosowe (kilka łyżek zostawić do dekoracji) dodać do ciepłej zupy, wymieszać. Całość zmiksować na krem. Podawać na ciepło. Do dekoracji: suszone pomidory natka pietruszki mleko kokosowe SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomijedną foremkę (z wyjmowanym dnem), mocno dociskając masę do brzegów i dna foremek. Formy wstawić do lodówki na czas przygotowywania kremu. Czekoladowy krem z awokado: 2 średnie, dojrzałe awokado (tj. około 200 g miąższu) 40 g oleju kokosowego 40 g kakao (najlepiej surowego) 2 – 3 łyżki syropu klonowego lub miodu w wersji niewegańskiej (do smaku) 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego(...)ręcznym blenderem na gładki, błyszczący krem (syrop lub miód dodawać stopniowo, sprawdzając, czy smak jest odpowiedni). Krem rozdzielić pomiędzy przygotowane tartaletki, na wierzchu ułożyć owoce, odstawić do lodówki na minimum 30 minut. Gotowe tartaletki można również oprószyć kakao, posypać orzechami, wiórkami lub chipsami kokosowymi. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Jeśli pragniesz, by deser był zgodny z dietą niełączenia, do miksowania daktyli
Even Better Foodinnej odsłonie :D Oczywiście ciacha przerobiłyśmy na pandy a podałyśmy je z przepyszną kaszką z orzechów tygrysich , kremem i owocami. Znów nie tylko dzieci cieszyły się podczas jedzenia :D Składniki (ok 8 ptysiów): -45 ml napoju kokosowego -45 ml wody -30g oleju kokosowego -40g mąki jaglanej(...)mąki owsianej bezglutenowej (lub kukurydzianej) -35g skrobi (u nas z tapioki) -2 duże jajka Dodatkowo -kaszka Chufli Chia ( recenzja ) -krem: płatki jaglane, napój roślinny, ksylitol, silken tofu, ksylitol -ulubione owoce -kilka kostek gorzkiej czekolady Napój kokosowy, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal
Candy Pandasszklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: 5 białek 200 g cukru 100 g kokosu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal(...)minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixami. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Rozsmarować resztę kremu i przykryć bezą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaIdealnie smakuje z czosnkowymi grzankami z bagietki. Zobacz także: Boeuf strogonow To nie jest tradycyjna wersja słynnej zupy, ale jej szybka i... Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa to prawdziwa kulinarna rozkosz. Krem ma piękny ... Tajski rosół z kurczakiem Choć uwielbiam nasz polski rosół - gdy zostanie mi jego duża... Pierogi z kurkami i ricottą Pierogi z kurkami z przepisu
Poezja smakuskładnikiciasto* 7 białek* 1 szklanka maku* 150 g wiórek kokosowych* 2/3 szklanki cukrumasa* 500 ml śmietany 36%* 2 łyżki cukru pudru* 2 opakowania usztywniacza do śmietany
Mix smakuwiec tak naprawdę od Was zależy ile ich zrobicie, no ale te 5 warstw to minimum 500 g mąki pszennej tortowej 250 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 250 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) 100 g cukru pudru 1 średni banan duża łyżka cynamonu płaska łyżka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do pierników papier do pieczenia Przygotowanie przedstawię Wam dokładnie(...)jeden na drugim przykrywając papierem do pieczenia i obciążając talerzem, tak aby się nie odkształcały, Odcięte skrawki ciasta odłożyć, będą służyły do wykończenia tortu. Przygotowanie kremu: Składniki: 900 ml mleka roślinnegi 250 g masła kokosowego rafinowanego 250 g cukru pudru 1 średni banan 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej Moje dwie warstwy to był krem z kasztanów (kupiłam
greenscarfKrem gryczany na wtorek. Wróciłam i mam nadzieję, że już nie będę musiała się żegnać. Krem gryczany z sosem malinowym i mleczkiem kokosowym Przepis: własny / 1 porcja / 50 g kaszy gryczanej niepalonej woda 100 ml mleka łyżka miodu lub coś innego do posłodzenia opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii / (dodałam) aromat/ ekstrakt waniliowy przyprawa korzenna Kaszę gryczaną wieczorem(...)nalać wody (ma być jej 2 razy więcej niż wody, np. 0,5 szklanki kaszy i 0,5 wody). Rano kaszę zmiksować z mlekiem i miodem. Krem gryczany podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając, tak aby nie powstały grudki i podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego
tost z dżememspód : 1 szklanka mąki 1/4 szklanki cukru lub ksylitolu 1 jajko 1/4 szklanki masła klarownego (zimnego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) na krem : 250 g riccotty 1/2 szklanki wiórków kokosowych (podpróżonych na złoto na patelce) sok z połówki limonki 1-2 łyżeczki miodu do smaku Przygotowanie : Wymieszać mąkę, cukier, ekstrakt oraz masło i wyrabiać ciasto łącząc masło(...)uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki na babeczki (ja użyłam takich silikonowych) , piec ok 20 minut (aż zaczną się lekko rumienić) , w tym czasie przygotować krem, wymieszać ricottę z wiórkami limonką i miodem, jeśli masa wydaje wam się za gęsta można dodać jogurtu naturalnego Smacznego
zdrowa vege kuchniaKolejny przepis na uwielbiane przez wielu tiramisu. Wersja przystosowana do diety low carb. Biszkopt na bazie mąki migdałowej i krem z mascarpone. Niebo w gębie :-) Bez cukru i zbóż. Macie ochotę? Low-Carb Tiramisu Składniki na biszkopt: (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek drobnej mąki migdałowej łyżka kakao 5 płaskich łyżek erytrytolu łyżeczka bezglutenowego(...)proszku do pieczenia Z podanej ilości składników otrzymamy biszkopt, który swobodnie możemy przekroić na 2 blaty :-) Można też biszkopt wykonać z mieszanki mąki migdałowej z kokosową np. z tego przepisu Składniki na krem: 500 gram serka mascarpone 2 opakowania po 200 gram śmietanki 36% erytrytol do dosłodzenia (najlepiej zmielony) Dodatkowo: mocna kawa do nasączenia biszkoptów kakao do posypania
Marta próbuje