krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:83/203)

TARTALETKI RAFAELLO 172

obłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha SKŁADNIKI Spód: 80 g herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE    Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki

słodki bratek
Szybkie ciasto z wiśniami 152

rodzinka się odczepiła, a ja mogę nadal mieszać w garach. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (to z Biedronki jest wegańskie) 400 ml mleka sojowego 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 60 g cukru 20 g cukru lawendowego opcjonalnie 100 g (3 czubate łyżki) dżemu wiśniowego lub po prostu zmiksuj odsączone 100 g wiśni na gładki mus 200 g wydrylowanych wiśni(...)mleka, budyniu proszku i cukru (zostaw łyżkę zwykłego i lawendowego cukru do posypania ciasta). Zdejmij budyń z ognia i dodaj mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem. Na dżem wyłóż krem budyniowy. Na kremie ułóż owoce lekko je wciskając i posyp resztą cukru. Możesz od razu jeść, ale będzie jeszcze lepsze jeżeli wstawisz do lodówki na minimum godzinkę

greenscarf
Czekoladowa raw tarta 150

ciężar daktyli. Składniki na formę do tarty o średnicy 28 cm: Spód: 2 łyżki wiórków kokosowych, do wysypania dna formy 100 g blanszowanych migdałów, moczonych wcześniej w wodzie przez 2 godziny 150 g orzechów włoskich 300 g świeżych daktyli, wypestkowanych 2 łyżki kakao Krem: 2 sztuki miękkiego awokado 2 bardzo dojrzałe banany 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy(...)zmiksuj całość na gładki krem.  Formę ze schłodzonym spodem wyjmij z lodówki, na jego środek wyłóż przygotowaną słodką brązową masę i za pomocą łyżki lub szpatułki rozsmaruj ją równomiernie na całej powierzchni. Ponownie wstaw do lodówki i schłodź jeszcze 2 godziny przed podaniem. Aby prezentowała się jeszcze bardziej efektownie wierzch możesz ozdobić wiórkami kokosowymi.  12 porcji

Roślinna - blog wegański
Czekoladowe babeczki bez cukru 142

zdjęć :) SKŁADNIKI (8 sztuk) Składniki suche szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Składniki mokre 1 łyżka oleju kokosowego 6 łyżek miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego 3/4 szklanki mleka roślinnego Krem czekoladowy 1 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu 2 łyżki kakao Do posypania kilka pistacji 1. Składniki suche przesiej przez sito(...)składniki mokre (olej kokosowy najpierw rozpuść w garnku). 3. Suche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz

Powiedz dietom nie
Bounty 119

wylać na masę kokosową. Ciasto można jeść od razu, ale najlepiej smakuje dobrze schłodzone. Jeśli ciasto robicie z przeznaczeniem dla dorosłych, możecie do kremu dodać jeszcze adwokat. Gdy ciacho będą spożywały wasze pociechy, pod masę kokosową można położyć warstwę kajmaku lub dowolnej konfitury. Smacznego! Normal 0 false 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Wielki apetyt
Mazurek orzechowo-daktylowy. 218

sięgać po kolejny kawałek bez żadnych wyrzutów? Jestem za. Z pomocą przyszły oczywiście daktyle. Daktyle i kochane masło orzechowe, które nadaje cudowny orzechowy posmak, do tego "czekolada" z oleju kokosowego, która kusi swoim zapachem. Wypiek jest wegański, więc może to czas, aby przekonać rodzinę, że to nie tylko trawa i kamienie? :)  Przepis: SPÓD: 30g mąki orkiszowej 30g mąki pszennej(...)łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aż zmiękną. Miksujemy na gładką masę. Do 2/3 części kremu dodajemy kakao. Do pozostałej części masło orzechowe. Schładzamy.  SOS: łyżka oleju kokosowego czubata łyżka kakao 1-2 łyżeczki cukru  Na małej patelni rozpuszczamy olej. Dodajemy do niego kakao i cukier, dokładnie mieszając.  Na wystudzony

More food, love and dreams
Torcik tiramisu bez glutenu 190

jajek przepiórczych 90 g cukru brązowego  białego 80 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Masa: 2 puszki mleka kokosowego 50 g cukru białego (rzadko go używam, ale brązowy niestety zmienia kolor kremu) 5 łyżek kakao Kawa do nasączenia 3 łyżki amaretto (opcjonalnie) Białka ubić na sztywna masę, dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku. Mąkę przesiać(...)Mleko z puszki - tylko tą sztywną jednolitą masę)  zmiksować z cukrem i schować do lodówki aż zgęstnieje. Biszkopt nasączyć. Pokryć kremem posypać kakao. Jeżeli ktoś nie lubi amaretto biszkopt można nasączyć także pozostałą z mleka wodo-mlekiem kokosowym. Część płynną z puszek można zużyć także do przygotowania egzotycznego koktajlu

Humanistka w kuchni
Śniadaniowe ciasteczko "Kokos i czekolada" 167

Zdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch

Chocolate Muffin Blog
Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 213

łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżka dowolnego alkoholu (niekoniecznie) Ozdabianie tortu zależy od indywidualnych upodobań. Ja przyozdobiłam krawędzie wiórkami kokosowymi, a wierzch czekoladowymi drobinkami. 1. Biszkopt na tort zwykle piekę z samego rana, by do wieczora przestygł, wieczorem przekładam go kremem i chowam do lodówki na całą noc. Zaczynamy od ubicia białek na sztywno wraz ze szklanką cukru. 2. Do ubitej(...)blaty biszkopta nakładamy grubą warstwę kremu. 12. Gdy już na warstwie kremu położony jest drugi blat biszkopta i naponczowany, pozostałą ilością kremu przykrywamy cały tort i wygładzamy. 13. Teraz czas na ozdabianie tortu. Ja brzegi obsypałam wiórkami kokosowymi a wierzch czekoladowymi. 14. Następnie tort chowamy do lodówki na całą

Kawa z mlekiem
Bueno wafelki w rumowej polewie 193

Robiąc krem nie miałam jeszcze dokładnego pomysłu na wykorzystanie go. Pomysł zrodził się kiedy w sklepie zobaczyłam wafle:) Składniki: Na ok 12 sztuk: 1 opakowanie wafli okrągłych o śr. ok 8cm 100g orzechów laskowych 0,5 szklanki mleka w proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker(...)ogniu ciągle mieszając, aż się wszystko ładnie połączy. Uprażone orzechy przesypujemy do blendera, zalewamy roztopionym masłem i miksujemy ok minutę. Dodajemy śmietankę, miód i mleczko kokosowe, cały czas mieszając dosypujemy mleko w proszku. Gotowy krem odstawiamy na chwilę do lodówki, po czym wyciągamy i smarujemy jeden krążek i przykładamy drugim. Odstawiamy do lodówki na 15 minut po czym zanurzamy

Kuchnia w czekoladzie
Masło orzechowe z kokosem, chwilka przyjemności 188

myśl jakąś rajską wyspę. Niby jesień mamy..spadają listki z drzew...A propos jesieni...Posmarowalam tym masełkiem chrupiące, maślane ciasteczka w kształcie listków... To idelany krem do tego typu ciastek.Pasuje również do kanapek. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę.Polecane szczególnie dla dzieci. Składniki(...)Orzeszki arachidowe 61%, wiórki kokosowe 15%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina. Do takich ciasteczek z masłem Primavika idealna tropikalna herbatka owocowa... I niech się mgla ściele, niech będzie zimno. Mnie to wcale nie przeszkadza... Ten krem z kokosem to idealny początek

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym 165

szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 80 g liści młodych pokrzyw 0,5 szklanki oleju Krem: 20 g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 ml mleka 2 łyżki cukru 125 g margaryny maślanej 3 łyżki wiórków kokosowych z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj) 2 łyżki płatków migdałowych z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj) Do dekoracji: Kandyzowana skórka pomarańczowa(...)powstania gładkiej i gęstej masy. Budyń studzimy pod przykryciem (po to aby nie powstał kożuch). W blenderze rozdrabniamy wiórki kokosowe z płatkami migdałowymi. Margarynę ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu oraz wiórki z płatkami. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. Wierzch dekorujemy kandyzowaną skórką pomarańczową i świeżymi truskawkami. Przepis bierze udział w konkursie organizowanym

VioletoweKucharzenie
Ekologiczne produkty Danival. 157

dziś często po nie sięgam. Ostatnio skusiłam się na: Deser kokosowy z mango, Deser z orzechów laskowych i kakao, Deser z orzechów laskowych z solonym karmelem (z kwiatem soli morskiej). Konfiturę z czereśni, Kasztany jadalne gotowane, Miso z kwiatem soli morskiej, kurkumą i imbirem, Miso jasne (Shiromiso), Zupę krem ze szpinaku, Zupę krem z pieczarek, Sos z sera Roquefort, Kremowy(...)Chilli con tofu, Blesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako krem do smarowania pieczywa. Mango nadaje fajnej, tropikalnej nuty, przez co całość nie jest mdła. Nie zawiera glutenu ani laktozy. * Deser z orzechów laskowych

Poranek na słodko
Czekoladowy sernik z kremem pomarańczowym i pistacjami 197

tylko. Każda okazja będzie dobra :) 1 kg mielonego twarogu dobrej jakości łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka skórka starta z połowy sparzonej pomarańczy krem pomarańczowy: jajko żółtko skórka starta z połowy pomarańczy sok z całej pomarańczy (małej) 30 g cukru trzcinowego 40 g masła dodatkowo: garść niesolonych pistacji garść liofilizowanej żurawiny

Mienta blog
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki 198

dyni (około 1,5 kg) 3 czerwone papryki 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 2 ziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Paprykę(...)zupy wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie zestawiamy garnek z ognia, odławiamy mięso i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Ponownie garnek stawiamy na ogniu, dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku (zupa powinna być lekko pikantna). Podajemy z ugotowanym w  wywarze mięsem i grzankami

Qchnia po prostu