krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:88/203)

Kulki daktylowo-kokosowe 126

ostygnięcia. W miseczce mieszamy mleko w proszku, wiórki kokosowe i mąkę kokosową. Na talerz wysypujemy trochę wiórków kokosowych do obtaczania. Rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy do daktyli. Blendujemy daktyle razem z wodą na gładki krem a następnie dodajemy do suchych składników. na koniec dodajemy miód. Wyrabiamy dokładnie i formujemy kształt kulek. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bounty 90

wylać na masę kokosową. Ciasto można jeść od razu, ale najlepiej smakuje dobrze schłodzone. Jeśli ciasto robicie z przeznaczeniem dla dorosłych, możecie do kremu dodać jeszcze adwokat. Gdy ciacho będą spożywały wasze pociechy, pod masę kokosową można położyć warstwę kajmaku lub dowolnej konfitury. Smacznego! Normal 0 false 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Wielki apetyt
Mazurek orzechowo-daktylowy. 192

sięgać po kolejny kawałek bez żadnych wyrzutów? Jestem za. Z pomocą przyszły oczywiście daktyle. Daktyle i kochane masło orzechowe, które nadaje cudowny orzechowy posmak, do tego "czekolada" z oleju kokosowego, która kusi swoim zapachem. Wypiek jest wegański, więc może to czas, aby przekonać rodzinę, że to nie tylko trawa i kamienie? :)  Przepis: SPÓD: 30g mąki orkiszowej 30g mąki pszennej(...)łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aż zmiękną. Miksujemy na gładką masę. Do 2/3 części kremu dodajemy kakao. Do pozostałej części masło orzechowe. Schładzamy.  SOS: łyżka oleju kokosowego czubata łyżka kakao 1-2 łyżeczki cukru  Na małej patelni rozpuszczamy olej. Dodajemy do niego kakao i cukier, dokładnie mieszając.  Na wystudzony

More food, love and dreams
Torcik tiramisu bez glutenu 170

jajek przepiórczych 90 g cukru brązowego  białego 80 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Masa: 2 puszki mleka kokosowego 50 g cukru białego (rzadko go używam, ale brązowy niestety zmienia kolor kremu) 5 łyżek kakao Kawa do nasączenia 3 łyżki amaretto (opcjonalnie) Białka ubić na sztywna masę, dodawać cukier, a następnie po jednym żółtku. Mąkę przesiać(...)Mleko z puszki - tylko tą sztywną jednolitą masę)  zmiksować z cukrem i schować do lodówki aż zgęstnieje. Biszkopt nasączyć. Pokryć kremem posypać kakao. Jeżeli ktoś nie lubi amaretto biszkopt można nasączyć także pozostałą z mleka wodo-mlekiem kokosowym. Część płynną z puszek można zużyć także do przygotowania egzotycznego koktajlu

Humanistka w kuchni
Śniadaniowe ciasteczko "Kokos i czekolada" 145

Zdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch

Chocolate Muffin Blog
Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 186

łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżka dowolnego alkoholu (niekoniecznie) Ozdabianie tortu zależy od indywidualnych upodobań. Ja przyozdobiłam krawędzie wiórkami kokosowymi, a wierzch czekoladowymi drobinkami. 1. Biszkopt na tort zwykle piekę z samego rana, by do wieczora przestygł, wieczorem przekładam go kremem i chowam do lodówki na całą noc. Zaczynamy od ubicia białek na sztywno wraz ze szklanką cukru. 2. Do ubitej(...)blaty biszkopta nakładamy grubą warstwę kremu. 12. Gdy już na warstwie kremu położony jest drugi blat biszkopta i naponczowany, pozostałą ilością kremu przykrywamy cały tort i wygładzamy. 13. Teraz czas na ozdabianie tortu. Ja brzegi obsypałam wiórkami kokosowymi a wierzch czekoladowymi. 14. Następnie tort chowamy do lodówki na całą

Kawa z mlekiem
Bueno wafelki w rumowej polewie 169

Robiąc krem nie miałam jeszcze dokładnego pomysłu na wykorzystanie go. Pomysł zrodził się kiedy w sklepie zobaczyłam wafle:) Składniki: Na ok 12 sztuk: 1 opakowanie wafli okrągłych o śr. ok 8cm 100g orzechów laskowych 0,5 szklanki mleka w proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker(...)ogniu ciągle mieszając, aż się wszystko ładnie połączy. Uprażone orzechy przesypujemy do blendera, zalewamy roztopionym masłem i miksujemy ok minutę. Dodajemy śmietankę, miód i mleczko kokosowe, cały czas mieszając dosypujemy mleko w proszku. Gotowy krem odstawiamy na chwilę do lodówki, po czym wyciągamy i smarujemy jeden krążek i przykładamy drugim. Odstawiamy do lodówki na 15 minut po czym zanurzamy

Kuchnia w czekoladzie
Masło orzechowe z kokosem, chwilka przyjemności 165

myśl jakąś rajską wyspę. Niby jesień mamy..spadają listki z drzew...A propos jesieni...Posmarowalam tym masełkiem chrupiące, maślane ciasteczka w kształcie listków... To idelany krem do tego typu ciastek.Pasuje również do kanapek. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę.Polecane szczególnie dla dzieci. Składniki(...)Orzeszki arachidowe 61%, wiórki kokosowe 15%, cukier puder, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina. Do takich ciasteczek z masłem Primavika idealna tropikalna herbatka owocowa... I niech się mgla ściele, niech będzie zimno. Mnie to wcale nie przeszkadza... Ten krem z kokosem to idealny początek

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z pokrzywą i kremem kokosowo-migdałowym 148

szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 80 g liści młodych pokrzyw 0,5 szklanki oleju Krem: 20 g budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250 ml mleka 2 łyżki cukru 125 g margaryny maślanej 3 łyżki wiórków kokosowych z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj) 2 łyżki płatków migdałowych z OWOCOWEGO RAJU  (tutaj) Do dekoracji: Kandyzowana skórka pomarańczowa(...)powstania gładkiej i gęstej masy. Budyń studzimy pod przykryciem (po to aby nie powstał kożuch). W blenderze rozdrabniamy wiórki kokosowe z płatkami migdałowymi. Margarynę ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu oraz wiórki z płatkami. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. Wierzch dekorujemy kandyzowaną skórką pomarańczową i świeżymi truskawkami. Przepis bierze udział w konkursie organizowanym

VioletoweKucharzenie
Ekologiczne produkty Danival. 142

dziś często po nie sięgam. Ostatnio skusiłam się na: Deser kokosowy z mango, Deser z orzechów laskowych i kakao, Deser z orzechów laskowych z solonym karmelem (z kwiatem soli morskiej). Konfiturę z czereśni, Kasztany jadalne gotowane, Miso z kwiatem soli morskiej, kurkumą i imbirem, Miso jasne (Shiromiso), Zupę krem ze szpinaku, Zupę krem z pieczarek, Sos z sera Roquefort, Kremowy(...)Chilli con tofu, Blesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako krem do smarowania pieczywa. Mango nadaje fajnej, tropikalnej nuty, przez co całość nie jest mdła. Nie zawiera glutenu ani laktozy. * Deser z orzechów laskowych

Poranek na słodko
Czekoladowy sernik z kremem pomarańczowym i pistacjami 167

tylko. Każda okazja będzie dobra :) 1 kg mielonego twarogu dobrej jakości łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka skórka starta z połowy sparzonej pomarańczy krem pomarańczowy: jajko żółtko skórka starta z połowy pomarańczy sok z całej pomarańczy (małej) 30 g cukru trzcinowego 40 g masła dodatkowo: garść niesolonych pistacji garść liofilizowanej żurawiny

Mienta blog
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki 183

dyni (około 1,5 kg) 3 czerwone papryki 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 2 ziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Paprykę(...)zupy wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie zestawiamy garnek z ognia, odławiamy mięso i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem. Ponownie garnek stawiamy na ogniu, dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i zagotowujemy. Całość ewentualnie doprawiamy do smaku (zupa powinna być lekko pikantna). Podajemy z ugotowanym w  wywarze mięsem i grzankami

Qchnia po prostu
Kokosanki czyli poWeekendowe Lakocie odc.83 252

Uwielbiam wszystko co kokosowe, od kostki z kaszy manny i wiórków kokosowych zacząwszy a na pikantnym mięsie z mleczkiem kokosowym skończywszy, każda kokosowa wariacja mi odpowiada, no może poza koko kremem do ciała... Ciasteczka zwane kokosankami robiłam nie raz i nie jedną recepturę wykorzystałam. Uwielbiam takie bardzo wilgotne w środku, niestety takie BARDZO wilgotne wręcz gumiaste udawało mi się jedynie(...)tych z cukierni, kokosanki jakie jadłam! wilgotne, wręcz ciągnący się środek i delikatnie chrupiący wierzch. Idealny sposób na wykorzystanie zalegających białek, nawet tych mrożonych :)   Kokosanki 200 g wiórków kokosowych 350 g cukru kilka kropli ekstraktu waniliowego 5 białek Na garnku z wrząca woda ustawiamy miskę. Wsypujemy do niej cukier i wiórki oraz wlewamy białka i ekstrakt. Mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Marchewkowiec 133

przyprawy do piernika. 1 i 1/2 marchewki średniej wielkości - wychodzi około szklanki 2 plastry ananasa z puszki 1/2 szklanki oleju 2 jaja 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich szczypta soli Krem : około 200 g serka śmietankowego - czyli np 1 opakowanie serka Twój Smak lub 1 i trochę serka Bieluch (jedno opakowanie ma 150 g) 1/3 kostki(...)ananasa w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na około 160 stopni.  Gdy przygotujemy wszystkie składniki, możemy przejść do działania. Łączymy suche składniki w pierwszej misce, czyli przesianą mąkę, wiórki kokosowe, cynamon, pół szklanki orzechów, sól, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce jajka ubijamy do podwojenia objętości. Następnie, nie przerywając tej czynności dodajemy powoli cukier. Ubijamy około 2 minuty

Justa próbuje gotować
Domowy krem czekoladowo-orzechowy czyli Niedzielne Sniadanie odc.76 154

Bardzo orzechowa i sycąca tak można ja opisać. Przepis z ostatnio ukochanej przez moje dziecko "Piramidy w kuchni. Na wynos". Domowy krem czekoladowo-orzechowy 200 g orzechów laskowych 4 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki miodu łyżka oleju kokosowego 1/2 szkl. mleka Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C Orzechy wsypujemy na blaszkę wyłożona papierem i pieczemy ok10 minut(...)czasie przekładamy orzechy do ściereczki, pocieramy nią tym samym ścierając z orzechów skórkę. Orzechy wkładamy do blendera i dodajemy olej kokosowy. Blendujemy na gładką masę. Dorzucamy resztę składników i dalej miksujemy by powstał gładki krem. Przechowujemy w lodówce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z fit nutella i owocami 177

trzeba już  do szczęścia! Tym  razem padło omleta na bazie pełnoziarnistej mąki, który został posmarowany zdrowym kremem na bazie banana, awokado i kakao, a na wierzch podałam owoce (truskawki i ananasa). Całość dodatkowo posypałam wiórkami kokosowymi. Skusilibyście się na takie śniadanko? Składniki na 2 omlety lub 1 dużego (28-30 cm): 4 duże jajka 4 łyżki mąki pszennej(...)banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera wraz z kakao i miodem. Całość miksujemy na jednolity krem. Tak przygotowanym kremem smarujemy naszego omleta. Na posmarowanym omlecie układamy pokrojone owoce oraz  opcjonalnie posypujemy go wiórkami kokosowymi. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów