seasoning adjust, and serve hot with extra basil and olive oil drizzles. Składniki: 4 duże pomidory 3 szalotki 4-5 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego Listki tymianku 1-2 łyżki oliwy sól pieprz 1 łyżka przeciery pomidorowego liście bazylii 2-3 kubki bulionu 1 łyżka balsamico Podgrzać piekarnik do 210 stopni. Pociąć pomidory i szalotki na ćwiartki(...)blendera i zblędować. Należy dodać wszystko co jest na papierze do pieczenia, czyli soczek, który puściły warzywa, ponieważ w nim tkwi cały smak. Przelać krem do garnka dodać bulion, przecier pomidorowy oraz mleczko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia. Potem zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Przelać do miseczki a następnie doprawić balsamico. Wystarczy odrobina. Na wierzch posypać bazylią
Kulinarna rozmowajagodowy krem z tofu z mieszanką ziaren Słoneczne Pola , suszoną morwą białą i chipsami kokosowymi~ Wczoraj pierwszy raz od miesiąca byłam na zumbie. Jak mi tego brakowało! Prawie wszystkie układy były nowe, trochę pogubiłam kroki, ale w czwartek już będzie lepiej :) #peaceloveandzumba
breakfast of dreamsnaleśniki na słodko w trochę odmienionej wersji...kakaowe z kremem z serka mascarpone i budyniu śmietankowego gotowanego na soku przecierowym. Palce lizać! Idealne na śniadanie lub deser. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 łyżki kakao 1-2 łyżki cukru kokosowego 2 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie(...)proszek budyniowy. Pozostałą ilość soku zagotowujemy, a następnie wlewamy rozrobiony budyń. Cały czas mieszamy aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy cukier kokosowy oraz serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Naleśniki smarujemy kremem budyniowym, zawijamy w rulon lub kopertę i posypujemy cukrem pudrem
Kuchnia MagdaLenymielonego złotego, 3 łyżeczki przyprawy do piernika, 1 czubata łyżeczka kakao, 1 i 1/2 łyżeczki sody Delecta, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta, łyżka masła do posmarowania formy. Krem (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 100 g miękkiego masła, 400 g serka Mascarpone, ½ szkl. gotowej masy krówkowej , 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, szczypta soli. Dodatkowo: 3/4 szklanki gęstej konfitury(...)porzeczki. Każdy kawałek ciasta podziel na 3 krążki (usuń jeden wypukły wierzch), połóż je jeden na drugim przekładając na przemian konfiturą i kremem. Pozostały krem rozsmaruj na torcie, udekoruj pierniczkami, płatkami i wiórkami kokosowymi oraz posypką karmelową. Wstaw do lodówki min. na godzinę
SzczyptaSmaQorzechów nerkowca - 10 g migdałów Warstwa ciemna - 40 g daktyli - 5 g kakao Wierzch - 5 g wiórek kokosowych - 2-3 kostki gorzkiej czekolady (najlepiej 90%) - mała łyżeczka oleju kokosowego - kilka migdałów Wykonanie Migdały zalewamy gorącą wodą na około 5 min tak by łatwiej pozbyć się łupinek. Obrane migdały oraz orzechy nerkowca rozdrabniamy (ja użyłam do tego rozdrabniacza) a następnie łączymy(...)Daktyle moczymy w gorącej wodzie około 15 minut. Następnie dokładnie odcedzamy i blendujemy razem z kakao na jednolitą masę. Tak przygotowany krem wykładamy na jasną część. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi delikatnie je dociskając. Wkładamy do lodówki na około 30 min. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Z lodówki wyciągamy nasze ciasto i dzielimy
Health-Fit-Lifeserka naturalnego z wiaderka, 200 g truskawek, 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Kilka truskawek przekrojonych na pół Krem śmietanowy: 200 g śmietany 36%, 1 łyżka cukru pudru Prażony kokos: 2 łyżki wiórek kokosowych , 1 łyżka masła Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka. Dodajemy resztę(...)serek, miksujemy, powoli wlewamy żelatynę. Mieszamy. Lekko tężejącą masę wylewamy na biszkopt posmarowany dżemem, wciskamy truskawki, przykrywamy drugim biszkoptem. Krem śmietanowy: Ubijamy śmietanę mikserem, dodajemy cukier, mieszamy. Rozsmarowujemy na biszkopcie. Prażony kokos: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórki kokosowe. Lekko prażymy, wystudzonymi posypujemy bitą śmietanę
słodki bratekdziś nadeszła propozycja na rozgrzewającą zupę krem z kukurydzy, z dodatkiem 'palącej' papryczki chili i imbiru oraz mleczka kokosowego. Jeśli nie lubicie ostrego smaku papryczki i imbiru to można zmniejszyć ilość, bądź pominąć te składniki. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)dalszej kolejności wlewamy do warzyw z przyprawami bulion (bądź wodę) i gotujemy ok. 5 min. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe i ponownie gotujemy ok. 10 min, do momentu, aż kukurydza będzie miękka. Przestudzoną zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Po zmiksowaniu przecieramy zupę jeszcze przez sito, żeby zmniejszyć ilość pozostałych łusek. Zupę podajemy posypaną papryką w proszku
psgotujemyszklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki oleju 4 łyżki agawy 3/4 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: pół szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dżem truskawkowy Barwnik BIO Ciasto: Do miski wsypałam mąkę orkiszową, ryżową(...)tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Drugą część upiekłam w ten sam sposób, 25 min, temp 180 °C. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera
nietadietaobłędny deser w formie babeczek, z dodatkiem białej czekolady i kokosem ... pycha SKŁADNIKI Spód: 80 g herbatników, 3 łyżki rozpuszczonego masła Krem: 100 ml śmietany kremówki, ½ tabliczki białej czekolady, 2 wafelki kokosowe, 1 łyżka zmielonych migdałów Dodatkowo: 1/3 tabliczki białej czekolady, wiórki kokosowe WYKONANIE Spód: Herbatniki drobno mielimy, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą napełniamy foremki
słodki bratekwymiarach 28x40 cm) Placki bakaliowe: 8 białek 200g cukru 3 żółtka 200 g orzechów włoskich, zmielonych 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowo-brzoskwiniowego: sok z 1 puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru ( 2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 ½ szkl wody
Nastoletnie Wypiekanierodzinka się odczepiła, a ja mogę nadal mieszać w garach. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (to z Biedronki jest wegańskie) 400 ml mleka sojowego 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 60 g cukru 20 g cukru lawendowego opcjonalnie 100 g (3 czubate łyżki) dżemu wiśniowego lub po prostu zmiksuj odsączone 100 g wiśni na gładki mus 200 g wydrylowanych wiśni(...)mleka, budyniu proszku i cukru (zostaw łyżkę zwykłego i lawendowego cukru do posypania ciasta). Zdejmij budyń z ognia i dodaj mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Wystudzony spód ciasta posmaruj dżemem. Na dżem wyłóż krem budyniowy. Na kremie ułóż owoce lekko je wciskając i posyp resztą cukru. Możesz od razu jeść, ale będzie jeszcze lepsze jeżeli wstawisz do lodówki na minimum godzinkę
greenscarfciężar daktyli. Składniki na formę do tarty o średnicy 28 cm: Spód: 2 łyżki wiórków kokosowych, do wysypania dna formy 100 g blanszowanych migdałów, moczonych wcześniej w wodzie przez 2 godziny 150 g orzechów włoskich 300 g świeżych daktyli, wypestkowanych 2 łyżki kakao Krem: 2 sztuki miękkiego awokado 2 bardzo dojrzałe banany 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy(...)zmiksuj całość na gładki krem. Formę ze schłodzonym spodem wyjmij z lodówki, na jego środek wyłóż przygotowaną słodką brązową masę i za pomocą łyżki lub szpatułki rozsmaruj ją równomiernie na całej powierzchni. Ponownie wstaw do lodówki i schłodź jeszcze 2 godziny przed podaniem. Aby prezentowała się jeszcze bardziej efektownie wierzch możesz ozdobić wiórkami kokosowymi. 12 porcji
Roślinna - blog wegańskizdjęć :) SKŁADNIKI (8 sztuk) Składniki suche szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Składniki mokre 1 łyżka oleju kokosowego 6 łyżek miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego 3/4 szklanki mleka roślinnego Krem czekoladowy 1 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu 2 łyżki kakao Do posypania kilka pistacji 1. Składniki suche przesiej przez sito(...)składniki mokre (olej kokosowy najpierw rozpuść w garnku). 3. Suche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz
Powiedz dietom niemarchewka 1 korzeń pietruszki 1/2 średniego selera lub 1/3 dużego 1/2 dużego pora 1l wody sól, pieprz krem 2 średnie bataty + 1/2 batata (na batatowe chipsy) 1 gruby plaster ugotowanego selera (grubość ok. 3 cm, wielkości śródręcza) 1/3 szklanki + 2 łyżki mleka kokosowego 1,5 łyżki soku z limonki 3 łyżeczki masła orzechowego 1/2 łyżeczki przyprawy curry (bez soli(...)blenderujemy je wraz z bulionem, w którym się gotowały. Do zblenderowanych batatów dodajemy kawałek selera, mleko kokosowe, limonkę, ocet winny, wiórki, masło orzechowe i przyprawy (czyli wszystko oprócz wody). Ponownie blenderujemy. Ewentualnie próbujemy i dodajemy więcej przypraw, jeżeli jest taka potrzeba. Krem stawiamy ponownie na gaz i chwilę gotujemy na wolnym ogniu. W zależności od lubianej przez nas konsystencji, małymi
Fill The Bowlostygnięcia. W miseczce mieszamy mleko w proszku, wiórki kokosowe i mąkę kokosową. Na talerz wysypujemy trochę wiórków kokosowych do obtaczania. Rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy do daktyli. Blendujemy daktyle razem z wodą na gładki krem a następnie dodajemy do suchych składników. na koniec dodajemy miód. Wyrabiamy dokładnie i formujemy kształt kulek. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce Przepis
słodkie i nie tylko historie kulinarne