Miał być dla kogoś ważnego, ale muszę zjeść go sama :) Biszkopt upiekłam w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam nożem kształt serca. Zostało mi trochę kremu i zrobiłam także desery w pucharkach, które pojawią się w krótce na blogu :) Składniki:biszkopt:6 jajek3/4 szklanki cukru4 czubate łyżki mąki tortowej2 czubate łyżki maki ziemniaczanej1(...)rumem wymieszanym z wodą. Na pierwsza warstwę nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania. biszkopt smarujemy dżememtorcik -serce
Bon Appetit Małgorzatypudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa jagodowa: 500 g jagód 2 galaretki jagodowe 600 ml gorącej wody Krem śmietanowy: 600 ml śmietanki kremówki 30% 300 g serka śmietankowego np. philadelphia 4 łyżki cukru pudru Beza kokosowa: 4 białka, duże 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków kokosowych Mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz(...)schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę miksujemy. Wykładamy na galaretkę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy powoli cukier i miksujemy, aż masa będzie gęsta. Nie przerywając miksowania dodajemy przesianą mąkę. Bezę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi (ja wmieszałam wiórki do piany razem z mąką
Smaki Na Talerzułyżeczki imbiru 300 ml mleka 1/4 szkl. wody 1 szkl. miąższu z dyni 2 jajka 1 łyżka oleju 1 op. serka śmietankowego (np. Bielucha) 1 kopiasta łyżeczka kremu miodowego (lub 1 łyżeczka miodu, 0,5 łyżeczki kakao i kilka kropel soku z cytryny) W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, soda i przyprawy), w drugiej mokre (mleko, wodę(...)łyżce, wciąż mieszając energicznie albo miksując, wsypywać suche składniki do mokrych. Wszystko ma się dobrze połączyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego albo masła klarowanego. W międzyczasie połączyć serek z kremem miodowym. Serwować naleśniki posmarowane serkiem i zwinięte w rulonik lub złożone w trójkącik. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkołyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowo-kokosowa 3 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 8 łyżek cukru puszka ananasów masa kokosowa 2 jajka 10 dag cukru 20 dag wiórków kokosowych 1/2 kostki masła Sposób przygotowania: Przygotowujemy ciasto. Masło rozdrabniamy. Wlewamy 1/4 szklanki wody. Dodajemy cukier, jajka i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto do czasu aż stanie się elastyczne. Wykładamy na formę(...)innego naczynia. Budynie rozrabiamy w soku. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier. Dodajemy rozrobioną masę budyniową cały czas mieszając. Podgrzewamy do czasu aż masa zgęstnieje. Tak przygotowany krem wykładamy na ciasto. Przykrywamy kawałkami ananasa. Przygotowujemy masę kokosową. Masło rozpuszczamy w małym rondelku, studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Jeszcze chwilę miksujemy. Dodajemy żółtka, wiórki
Pobite gary BarbaryJeden z przepisów, na które zwracam szczególną uwagę. To jest tort, który szykuje się błyskawicznie. Nie musisz piec warstw, ponieważ używasz andrutów (oblatów). Krem jest bardzo prosty do zrobienia. Dodatek wiórków kokosowych sprawia, że torcik wygląda i smakuje obłędnie. Polecam gorąco! Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość porcji: torcik o średnicy 15 cm Składniki: • 12 sztuk
AniaGotuje.plDzisiejszy przepis pojawił się w najnowszym magazynie Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety , a nawet spodobał się na tyle, że został umieszczony na jego okładce, co mnie
FitKotmożna podjadać składniki, choć to też jest ekstra ;) – zapach prażonych orzechów laskowych jest rewelacyjny! Z podanych składników zrobiłam dwa słoiki kremu po 220 ml każdy. Składniki: 200 g orzechów laskowych 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki oleju kokosowego 200 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki Orzechy wsypujemy na suchą patelnię. Prażymy przez kilka minut mieszając co jakiś czas(...)siebie w ściereczce, tak żeby ściągnąć jak najwięcej łupinek. Orzechy bez łupinek przekładamy do blendera. Mielimy na proszek, dodajemy olej kokosowy i kakao, blendujemy dalej na gładką masę. Do masy wlewamy czekoladę i dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy do słoiczków, przechowujemy w lodówce. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyrozwarstwi się na śmietankę i „wodę”). Śmietankę w miseczce nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. 2. Do wysokiego naczynia dodać banany, jagody, resztę mleczka kokosowego z puszki i dokładnie zmiksować blenderem. Gęsty krem owocowy przełożyć do dwóch szklaneczek. 3. Odłożoną śmietankę koksową ubić na sztywno mikserem ustawionym na najwyższe obroty i ozdobić nią wierzch deseru. Banana pokroić na plasterki
Mała Cukierenkasosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową z jagodami, figami i nasionami chia zupy: - krem grzybowy - krem szpinakowo - brokułowy - krem pomidorowo-paprykowy oraz: - sproszkowaną żurawinę - mieszankę "Owocowy Sad" - czerwony koktajl w proszku Innymi słowy, same pyszności... a jak z przygotowaniem
Poranek na słodkomożemy już znaleźć kasztany, liście spadają z drzew, więc pora na przepisy, które nas rozgrzeją od środka. Idealna na taki pochmurny dzień będzie rozgrzewająca zupa krem z pieczonych marchewek przygotowana z dodatkiem mleczka kokosowego. Kremowa, rozświetlająca talerz, aromatyczna i lekko pikantna. Koniecznie spróbujcie! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćgalaretkę i pieczemy 15 minut w 180 C. Warstwa biała: Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku. Mascarpone mieszamy z połową szklanki cukru pudru oraz wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 3 łyżki kremówki, mieszamy i łączymy powoli z resztą kremówki a następnie kremówkę łączymy z serkiem mascarpone. Na wystudzony biszkopt przekładamy połowę
Zainspirowana w kuchniDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Detoks cukrowy zakłada odrzucenie cukru i słodyczy, ale czy to oznacza, że musimy pozbawić się całkowicie słodkiego deseru? W tym prostym kremie słodki smak pochodzi z banana i wiórków kokosowych. Cukru nie ma w nim nawet pół grama. Czy naginam zasady detoksu? Nie wiem, jeszcze nie ogarnąłem tematu do końca.... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuostatnia porcja będzie ciężka do zjedzenia a pierwsze nie będą tak aromatyczne SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Rozgrzewająca zupę kokosową z makaronem <klik> Zobacz tez przepis na Krem brokułowo-szpinakowy z gorgonzola i pestkami dyni <klik
Pora na pora i pomidorałyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzątku truskawki kokos do posypania Przygotowanie: Mascarpone, mleczko kokosowe, cukier puder i spirytus zmiksować na jednolity krem. Wlać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Krem rozlać do szklanek i odłożyć do stężenia. Przygotować galaretkę w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie
Ala piecze i gotujeOstatnio wypróbowuje różne kremy i nadzienia do wafli, były już wafelki kokosowe , rumowe , kajmakowe , czekoladowe w postaci tortu i bardziej gorzkie z orzechami . Teraz postanowiłam zrobić takie w bardziej orzeźwiającej wersji, by smak kojarzył nam się bardziej z latem. Inspiracja powstała na szybko, a dodatek świeżej skórki z cytryny był strzałem w dziesiątkę! Pokochałam ten smak :) Składniki: 250g masła
Smakowy Raj