krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:84/203)

Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 123

Cukrów Nyskich)  60g oleju kokosowego 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 łyżka syropu z agawy/płynnego miodu Polewa czekoladowa (opcjonalnie): (*) 3-4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku

Di gotuje
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 238

wygląd pochodzi od tradycyjnych, skandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany krem waniliowy, ciasto drożdżowe, lukier oraz wiórki kokosowe. Z ostatniego elementu zrezygnowaliśmy, gdyż w grze wyraźnie widać, iż jest to wersja tylko z lukrem. Przepis opracowaliśmy sami na podstawie kilku innych. Jeśli nie lubicie(...)ściereczką lub talerzykiem. Zostawiamy do momentu podwojenia jego objętości. Aby przyspieszyć proces, możecie włączyć na 1 min piekarnik na 50 stopni, wyłączyć i wstawić do niego miskę z ciastem.2. KREM WANILIOWY (10 min)Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier i szczyptę soli. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.W międzyczasie oddzielamy żółtka od białek metodą butelkową. Wystarczy ścisnąć ściany butelki

Nerds Kitchen
Jaglane gofry z orzechami - bez cukru i glutenu 182

arachidowej lub dowolnych zmielonych orzechów olej kokosowy do posmarowania gofrownicy  Przygotowanie: Gofrownicę nagrzewamy. Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gładki krem. Dodajemy mąkę jaglaną i orzechową, ponownie miksujemy. Nagrzaną gofrownicę smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy połowę ciasta i zapiekamy około 12/13 minut

Szkrab Je Sam
Biszkopt kakaowy z masą kokosową 814

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w biszkoptach przekładanych różnymi masami. Mogliście zobaczyć już przepisy na torcik makowy i torcik walentynkowy, dziś proponuję Wam biszkopt kakaowy z masą kokosową

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka na patyczku 135

coś słodkiego na ząb.  Polecam;)  Składniki: 3 jajka 100 g masła 3 łyżki cukru  4 łyżki mleka 60 g wiórków kokosowych 215 g mąki pszennej Ponadto:  serek śmietankowy typu Almette 5 łyżek kremu czekoladowego Polewa kakaowa: 2 łyżki mleka łyżka masła niepełna szklanka cukru pudru  3 łyżki kakao Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce (mąkę

Krakowskie smaki Ani
Krem z dyni 219

przepisu. A ponieważ okres mamy taki a nie inny, musiało paść na krem z dyni w raczej klasycznej, lekko azjatyckiej formie. Nie zwlekając dłużej, nadrabiam pisarskie zaległości. Składniki: Około 1kg dyni (waga po obraniu ze skóry i wydrążeniu) Bulion drobiowy 1 papryczka chilli pieprz cayenne mleczko kokosowe (około 100ml) w puszce 1,5 cm korzenia świeżego imbitu 1 duża łyżka(...)się miękka w zawrotnym tempie (porównuję do buraków/marchewki). Gdy będziesz mógł ją bezszmerowo przekroić drewnianą łopatką, zdejmij zupę z ognia i zblenduj na gładki krem. Wstaw z powrotem na ogień i dodaj mleczko kokosowe. Rób to delikatnie, żeby się nie zwarzyło. Pogotuj trochę zupę. Teraz jest czas, aby ją doprawić. Doprawiaj solą i cukrem. Jeśli tak jak ja lubisz

manslogblog
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 124

Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz na owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Rafaello 214

rafaello Do przygotowania budyniu potrzebujemy: 1 litr mleka (u mnie 3,8%) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka wiórki kokosowe (ok 2 garście) Przygotowanie zaczynamy od budyniu – w garnku zagotowujemy oki 650 – 700 ml mleka. W pozostałych 350 – 300 ml rozpuszczamy oba rodzaje mąk, cukier, cukier waniliowy(...)puszyste (chociaż w moim mikserze planetarnym się to nie do końca powiodło) po czym porcjami dodajemy budyń. Ja dodałam jeszcze ok 2 garście wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowy budyń z awokado 167

kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe! Czekoladowy budyń z awokado to budyń całkowicie w wersji wegańskiej. Nie zawiera produktów mlecznych ani jajek. Budyń przypomina czekoladowy krem z awokado i czekoladowe smoothie z kokosowym mlekiem . Zadziwiające jak zmiksowane awokado jest kremowe, a sam budyń delikatny niemalże aksamitny w smaku i konsystencji. Czekoladowy budyń Składniki: na 4 porcje 2 awokado, dojrzałe

codojedzenia
Leon ciasto siostry Anastazji 1917

żółtą.   Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Zupa krem pomidorowo cukiniowa z mlekiem kokosowym 155

końca wakacji , i niebawem skończą nam się przepyszne warzywa sezonowe , więc trzeba z tego korzystać jak często i długo się da , więc zapraszam na pyszną zupę krem z cukinii z pomidorami oraz mlekiem kokosowym , bardzo fajnie połączenie na zimno jako chłodnik , ale jeszcze lepszy na gorąco , zapraszam do wypróbowania . Składniki  6 średnich pomidorów   pół średniej cukinii

Mój Smak
Ryż biało czerwony z cukinią, bakłażanem i sosem ajwarowym podawany z grillowaną piersią z kurczaka 150

Zdrowa Krowa to miła mała knajpka połączona ze sklepem ze zdrową żywnością. Pomiędzy wybieraniem zdrowych smakołyków a pogawędką na babskie tematy,  zamówiłam  na lunch krem z buraków z pomarańczą na mleku kokosowym z pestkami dyni oraz ryż biało czerwony z cukinią, bakłażanem i sosem ajwarowym. Potrawa była tak smaczna, że postanowiłam sama zrobić ją w domu. Nie będzie

Bike By Life
Leon ciasto siostry Anastazji 4249

żółtą.   Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 139

dyni (duża czubata łycha) 180 g mąki pszennej (7 łyżek) 3 łyżki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej

greenscarf
Ciasto "Cycki Murzynki" 318

przepisami zauważyłam, że dawno nie piekłam.  I oto jest pyszne ciacho. Składniki: Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 3 żółtka 3 łyżki mąki 1/2 l mleka 250 g masła 1/2 szklanki cukru Polewa 100 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka

O kuchni z uczuciem
Złote racuchy z dyni 151

tylko smaczne, choć tanie, ale też niezwykle uniwersalne, bo można zrobić z niej prawie wszystko. Nadaje się na zupę - zarówno w wersji  tradycyjnego kremu , jak i bardziej  "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do  pieczenia  i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia złotych racuchów najlepsza będzie dynia

W SMAK
Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 206

puder. 5. Wytrawne biscotti z kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały

KUCHARNIA
Krem czekoladowy z awokado 128

obieram awokado, kroję na mniejsze części, dodaje odsączone daktyle i blenduję na jednolitą masę. Na końcu wsypuję kakao i mieszam całość.  Gotowe ! Do kremu z  powodzeniem  można  dodać  orzechów, wiórek kokosowych bądź przypraw korzennych .  Zachęcam wszystkich  żeby  wypróbowali tego przepisu, ponieważ w  składzie  znajduje się bogactwo witamin

Życie na widelcu