mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy) 100 g oleju kokosowego 80 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Krem: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie w jaki sposób je zrobić) 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru żelującego
Via Gustopieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również krem karpatkowy) 2 szkl. mleka (do przygotowania budyniu) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (dodać do proszku budyniowego(...)margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto piec ok. 30-35 min. w temp. 180°C. Krem. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z 0,5 szkl. cukru. Plasterki ananasów pokroić w drobną kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać
coolinarnastrefa.blogspot.combabeczek) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 pełne łyżki ciemnego kakao 1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 jajko M 1/2 szklanki mleka Na krem: 250 g mascarpone 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej śmietanki 30% Dodatkowo: cukrowe niedźwiadki z sercem oraz jadalne cukrowe(...)olej kokosowy. Następnie łączymy obie miski, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy łyżką masę (do około 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół). Czas pieczenia zależny od piekarnika – około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Babeczki odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy krem: W misce
Słodkie okruszkiłyżek wiórków kokosowych kilka łyżeczek czekolady w wiórkach Składniki na ponch do nasączenia: 50 ml syropu z brzoskwiń 30 ml wody sok z cytryny do smaku 2 krople esencji migdałowej Przygotowanie: Biszkopt: Biszkopt upiekłam dzień wcześniej, żeby się lepiej kroił. Opisałam go też w osobnym wpisie. Zapraszam po przepis. Kroimy ostrym, dużym nożem na trzy równe części. Krem: Schłodzoną śmietanę(...)uznania i umieszczamy napis. My do jego wykonania użyliśmy kupnych pisaków cukrowych. Tort smakował wszystkim. Wyszedł pyszny. Nie za słodki. Wilgotny. Piękny. Delikatny śmietanowy krem doskonale skomponował się z lekko kwaskowymi malinami, czekoladą i wiórkami kokosowymi. A dla jubilata i jego najważniejszych gości najlepsze okazały się borówki, które nie doczekały nawet zdmuchnięcia świeczki ;) Kolejny temat oswojony ;) Polecam samodzielne przygotowywanie tortów
Kuchnia po mojemupół. Na pierwszej połowie rozsmarować dżem i wyłożyć połowę masy (ja wyłożyłam samą masę, a dżemem posmarowałam drugi biszkopt). Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu. Wierzch ciasta posypać posypką z wiórków kokosowych i delikatnie przyklepać ręką, aby wiórka nie sypały się podczas krojenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieporcje) 1/2 dojrzałego mango 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżeczka nasion Chia Przygotowanie: Obrane mango i pokrojone w kawałki wrzucić do blendera, dodać mleko kokosowe oraz nasiona Chia. Wszystko zmiksować na gładki krem. Przełożyć do pucharków. Udekorować plasterkiem mango. Od razu podawać. The post Zdrowy i pożywny deser z mango, nasion Chia i mleka kokosowego appeared
Moja Delicjahansi-theme-font:minor-latin;} Tort Rafaello Biszkopt 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych Poncz: Pół szklanki wódki Pól szklanki przegotowanej wody Aromat waniliowy Dodatkowo: wiórki po posypania dżem porzeczkowy Sposób wykonania: Oddzielamy żółtka(...)cienką warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wykładamy około ½ porcji kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. I całość smarujemy resztą kremu. (Można dodatkowo zostawić trochę kremu, dodać kakao i udekorować tym tort.) Na koniec obsypujemy wszystko wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce kilka godzin
Smaki Nataliicukinią Sernik jęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy
Poranek na słodkoZnane z kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej mleko kokosowe to wspaniała baza do deserów, koktajli, marynat, kremów czy zup. Dziś wykorzystałam je do zrobienia pysznego koktajlu, zastępując nim mleko krowie. Przepis na koktajl znajdziecie poniżej:) Składniki: 200 ml mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę
Pause Gotowanie!jeszcze zostało pół dyni, więc dziś - ZUPA KREM Z DYNI. Jak to u mnie, obiad musi robić się w miarę szybko, żeby więcej czasu na życie starczyło ;) Przepis będzie więc łatwy, a przy okazji znowu ze wskazówkami, co po kolei dodawać wg 5 przemian. Zaczynamy od rozgrzania 2 łyżek oleju kokosowego w garnku (i na początek mamy Ogień). Teraz idzie(...)wspaniały dyniowy krem (dzięki temu dzieci nie widzą marchewki i cebuli). Kto nie ma, blenduje "żyrafą" w garnku. Już na talerzach posypujemy krem natką pietruszki (Drzewo), kilkoma łyżkami amarantusowego poppingu (Ogień) i na koniec polewamy lekko mleczkiem kokosowym (Ziemia), uzyskując rozgrzewającą i harmonizującą zupę na obiad czy kolację w zimny dzień. Dziś jedliśmy zagryzając gorącymi tostami ale można zrobić też
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEgorąco duszone z ksylitolem i cynamonem II śniadanie 2 ciasteczka słonecznikowe 1 duża marchewka Obiad curry z kurczaka i jarmużu lub Schab pomidorowo-kokosowy duszony z cebulą grapefruit Podwieczorek krem czekoladowy z awocado Kolacja kotleciki z kurczaka i szpinaku +1/2 szklanki quinoa SMACZNEGO ! Po więcej przepisów zapraszam do spisu treści na blogu lub szukaj w etykietach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciecierzycy Roladki z ciasta francuskiego - a'la pizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król imprezy" Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Salatka warstwowa ze śledziem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka
Lena Gotujeprzez kilka minut. Podaj z ziarnami słonecznika. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast Kitchenpodawaj z odrobiną jogurtu greckiego. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast KitchenDodaj sól. Przykryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu 15-20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie odłóż na bok 1/3, do zupy dodaj mleko kokosowe i zblenduj całość na jednolity krem. Sprawdź, czy nie trzeba jeszcze doprawić solą, bo to jest naprawdę bardo indywidualne. Podając zupę do każdej porcji dodaj 2 łyżki warzyw, posyp zielskiem. Smacznego
greenscarfAromatyczny i pachnący. Słodki i pikantny. Sycący i treściwy. Taki jest krem z kukurydzy z mojego przepisu. Sprawdź już teraz - nie pożałujesz! Artykuł Krem z kukurydzy z wędzoną papryką na mleku kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan TasteAromatyczny i pachnący. Słodki i pikantny. Sycący i treściwy. Taki jest krem z kukurydzy z mojego przepisu. Sprawdź już teraz - nie pożałujesz! Artykuł Krem z kukurydzy z wędzoną papryką na mleku kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tastekaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane
Kuchnia Bazyliiprzyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko kokosowe i koncentrat pomidorowy blendujemy na krem, dodajemy do kurczaka. Doprawiamy garam masala i solą, dusimy przez 5-10 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i gotowaną fasolką. Ja fasolkę polałam olejem z pestek dyni
Kucharzycakrem z białej rzodkiewki ze szpinakiem, kozim serem i miodem, miętowy hummus z dodatkiem oliwy, makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem, albo krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym i wiśniami - mniam :-)))) Jak widać książka jest bardzo kolorowa, z mnóstwem ciekawych i smacznych pomysłów dla zabieganych. Ja na pewno wypróbuję przepisy, bo ostatnio, tego czasu
kruche babeczkiaromatyczna, z serii kremowej. Użyłam do niej wywaru z gotowania ośmiornicy ale równie dobrze nada się wywar z warzyw czy tylko woda. Polecam gorąco, popróbujcie. Krem z czerwonej soczewicy z mlekiem kokosowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszny delikatny krem z buraków z dodatkiem mleczka kokosowego. Buraki wzmacniają układ krwionośny.Zapobiegają anemii.Zalecane są dla kobiet w ciąży ponieważ zawierają dużo kwasu foliowego. Przepis na mleko kokosowe znajdziecie na moim blogu. Link poniżej http://kukingo.blogspot.com/2014/11/mleczko-kokosowe.html Składniki: 6 buraków pół szklanki mleka kokosowego przyprawy: pieprz czarny, tymianek, bazylia, papryczka chilli łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie Buraki obrałam
Kukuleczkiweekend upiekłam ciasto pszczółka. Ciasto ucierane przekładane kremem budyniowym, a na wierzchu warstwa kokosowa. Pycha! Spodobała mi się bardzo nazwa tego ciasta, że musiałam go upiec. Ciasto nie wymaga zbyt wiele pracy, łatwe w wykonaniu. Idealne do herbatki czy kawy. Na moim blogu znajdziecie również podobne ciasto Żądło , ale jednak inne, bo drożdżowe. Źródło Ciasta S. Anastazji Masa kokosowa
O kuchni z uczuciembrokuł (vegan) ziemniaki smażone z porem, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan) a na osłodę kakaowe tartaletki owsiane z daktyli, z kakaowy kremem z awokado, daktyli i mleczka kokosowego (vegan
More food, love and dreamsminut. Do garnka wrzucamy pomidory, cukier i sól. Dusimy ok 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie zalewamy całość bulionem i dolewamy 150 ml mleczka kokosowego. Zagotowujemy i blendujemy na aksamitny krem. Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z ryżem, odrobiną mleczka i natką kolendry
Dzieje kuchennej Wiewióryróżany (z dodatkiem wody różanej) krem tofu z mango i mąką kokosową, podany z domową granolą dyniową~ Wczoraj wieczorem pojawił się w mojej głowie szalony pomysł. To chyba dlatego, że nie musiałam się uczyć, co nie zdarzyło mi się przez ostatnie 2 miesiące :D Co Wy na to żebym założyła kanał na youtube? :) Myślałam żeby dodawać na niego video przepisy
breakfast of dreamsdynia Sałatka z pieczonej dyni i fety Prażone pestki dyni Przyprawa do ciasta dyniowego Zupy: Zupa dyniowa z marchewką Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Ciasto z dyni z gruszką i figami Dyniowe ślimaczki drożdżowe Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Sernik dyniowy z karmelem
Kulinarne przygody Gatityłyżki wody 3 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy
O kuchni z uczuciemsoli 100 g - mąki pszennej 100 g - mąki ziemniaczanej 2 łyżki - wody 2 łyżka - oleju na ciasto makowe SKŁADNIKI 6 białek 1/2 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych(...)Zagotować stale mieszając (lubi się przypalić).Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżce wystudzoną masę. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem,następnie położyć ciasto makowe krem. Całość polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi
w mojej kuchnijuż kolejna propozycja na zupę z tego zdrowego warzywa na moim blogu. Wcześniej pojawiła się już zupa-krem z pieczonej dyni i zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym. Ten przepis podrzuciła mi koleżanka. Gosiu, dziękuję Ci bardzo. Dynia daje wiele możliwości w kuchni, możemy ją przygotować zarówno na słodko
Kulinarne przygody GatityOdkryłam cudowną potrawę z dyni.Z kupionej , dwu kilowej dyni zrobiłam krem-zupę z imbirem i mlekiem kokosowym oraz 1/4 upiekłam.Potrzebujemy dynię i ser parmezan.NASZĄ DYNIĘ OCZYSZCZAMY, KROIMY W KOSTKĘ.Im większa kostka tym dłuższy czas pieczenia.Ja pokroiłam w kostkę ok 1 cm.Solimy według naszych upodobań i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na ok 30 minut.Jeżeli
Pasje Jolkipunkt pomijamy ;) )Dodatkowo :czekolada (gotowa lub rozpuszczona w kąpieli wodnej)dżem(według mnie najlepiej sprawdza się porzeczkowy, z innymi nie za bardzo mi podchodziły), dowolny krem lub nutella - co chcemy :)wiórki kokosowe Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki, proszek do pieczenia i cukier. Wkładamy do piekarnikanagrzanego do 180st. C i pieczemy 20-25 min.Po
charlotte gotujePrzyniesiono je pod szklanymi kloszami, po których uniesieniu uniósł się nad stołem obłoczek dymu. To danie Nr 1 wg Piotra. Na koniec podano nam typowo włoski deser: krem carmel z kokosową pianką z bitej śmietany, dla mnie ciut za słodki, dla Piotra idealny w smaku ( ale on uwielbia bardzo słodkie desery). Spędziliśmy tutaj miło 1,5 godziny, obsługiwani przez
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię