ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 150 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 500g serka mascarpone 350ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 50ml likieru kokosowego (z tego przepisu) dodatkowo: 400g malin + 50ml likieru kokosowego i 50 ml wody do nasączenia blatów. Biszkopt: Białka ubić(...)powstanie gęsta konfitura. Należy pamiętać o częstym mieszaniu. Malin nie można przypalić! Krem: Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach miksera na puszysty krem. Nie przerywając stopniowo dodajemy cukier puder. Jedną łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 50ml likieru kokosowego i podgrzewamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy likier z żelatyną. Całość mieszamy dokładnie z serkiem mascarpone. Bezę smarujemy malinami, następnie
Zapiski Młodej Żonybukiet kwiatów. Spacerowaliśmy po ogrodzie botanicznym, cudny jest o tej porze roku. Fajnie jest tak czasami przemarznąć, żeby potem z apetytem wypić pyszną kawę i zjeść rurkę z kremem. Następnie były małe zakupy i genialny obiad w knajpce o nazwie "Suszone Pomidory", o której będzie w osobnym poście. Na koniec (bo czas bardzo szybko leciał) udaliśmy się do Kina(...)Przejść do masy raffaello. Składniki na masę rafaello: 1/2 l śmietany kremówki 36% 2 śnieżki na mleko 100 g płatków migdałowych 100 g wiórków kokosowych Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno. Dodać śnieżki i płatki migdałowe. Krem wyłożyć na wierzch biszkoptu. Całość posypać sprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce
Trufelkowoziemniaczanej 150 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie kremu czekoladowego opakowanie kremu orzechowego 8 łyżek dżemu truskawkowo rabarbarowego (lub innego) 440 ml mleka 5 kropel aromatu rumowego 100 ml kawy z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej dodatkowo: wiórki kokosowe, kakao, 2 łyżki sosu wiśniowego Wykonanie: 1. Do białek dodajemy szczyptę soli, i ubijamy na sztywną(...)równo rozsmarowujemy, nakładamy krem na boki, i nożem lub szpatułką ściągamy nadmiar kremu. Całość wygładzamy i możemy zająć się dekoracją tortu 9. Tort dekorujemy resztą kremu, za pomocą szprycy. Posypujemy boki i wierzch wiórkami kokosowymi i lekko kakao, robimy małe kropelki z sosu wiśniowego. Gotowy tort trzymamy w chłodnym miejscu. Smacznego Składniki na tort nr 2 (tortownica
Mój pomysł naKREMOWA ZUPA Z MARCHEWKI I BATATÓW Tym razem proponuję wam prosty przepis na zupę-krem z marchewki i słodkich ziemniaków z dodatkiem mleczka kokosowego i imbiru. Dla 4 osób Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 25 minut Składniki: 1,2 kg marchewki 1 duży batat (słodki ziemniak) 2 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 25 cl mleczka kokosowego(...)gotuj na średnim ogniu przez około 30 minut do zupełnej miękkości.10 minut przed końcem gotowania dodaj mleczko kokosowe i sproszkowany imbir. Zdejmij rondel z ognia i zmiksuj warzywa przy pomocy blendera lub miksera zanurzeniowego. Serwuj zupę krem w głębokich talerzach lub miseczkach, kładąc na wierzchu łyżkę gęstej śmietany lub ubitej kremówki. Przyozdób kilkoma listkami kolendry lub pietruszki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapotem dekorować :) A co do samych babeczek - wierzę, że posmakują każdemu, no może poza tymi, którzy nie cierpią wiórków kokosowych ( są one dodatkiem do ciasta ) ;) Środek każdej babeczki skrywa budyń waniliowy, a wierzch udekorowany jest pysznym malinowym kremem, na bazie frużeliny malinowej i serka mascarpone, który nie spływa i zachowuje wyciskany wzorek. Takie babeczki mogą stanowić fajn ą alternatywę(...)babeczek: 120 g mąki pszennej 3 duże jajka 150 g masła 100 g cukru 60 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki likieru kokosowego ( w razie braku można dodać ekstraktu z wanilii ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 250 g malin, świeżych lub mrożonych około 5 łyżek cukru ( lub więcej, do smaku ) 1,5 łyżeczki żelatyny
Opowieści z piekarnikażółtka,osobno ubite, dodać stopniowo, mieszając drewniana łyżka , następnie stopniowo dodajemy mąkę przesiewajac przez sitko. Piec około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie -mleko kokosowe 80 procent 3 puszki -szklanka daktyli -2 limonki -cytryna -3 banany -kilka malin -kokos -żurawina liofilizowana do dekoracji Daktyle namoczyć przez(...)rozgniecionymi widelcem bananami,malinami, połowa daktyli. Włożyć do lodówki. Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem. Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy kokosem
Szkrab Je SamKrem z kalafiora i jarmużu jest aromatyczny, a kolor ma apetyczny. Zioła, przyprawy charakter podkreśliły, a mleczko kokosowe i serek Apetina całość złagodziły. Białe z zielonym ze sobą kontrastują, ale smakiem idealnie do siebie pasują. Taki krem w mniej niż 30 min się gotuje i zapewniam bardzo dobrze smakuje. Składniki: serek kremowy naturalny Apetina. 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku(...)wodą. Jarmuż pozostawiamy na cedzaku do odcieknięcia, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Jarmuż dodajemy do uduszonych warzyw, dolewamy mleczka kokosowego i całość miksujemy za pomocą blendera do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krem podajemy z serkiem kremowym, świeżym tymiankiem i doprawiamy pieprzem. Smacznego
Moniki Smakołykiosób, które ograniczają węglowodany w diecie lub też unikają pszenicy z przyczyn zdrowotnych. Dla zainteresowanych - mąkę kokosową można przygotować w domu mieląc wiórki kokosowe na pył w młynku do kawy lub blenderze. Ćwiartki omleta przełożyłam kremem z serka homogenizowanego i jagód. Całość smakuje i wygląda jak najlepsze ciasto! Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Chocolate Muffin Blogmnie po prostu domowy rosół ) 0,5 litra wody 2 banany ( obrane ze skórki ) 200 gram czerwonej pasty curry 1 trawa cytrynowa 250 ml mleka kokosowego sok z 1 limonki 2 łyżki sosu ostro słodkiego chilli 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru(...)liście kafiru i ostatni składnik czyli papryczkę chili. Wszystko razem gotowałam przez około 15 minut. Potem wyjęłam z zupy trawę cytrynową, a resztę zmiksowałam na krem i dopiero wtedy dodałam mleko kokosowe, całość jeszcze raz podgrzałam i podałam z ugotowanym makaronem. Zdradzę Wam, że rodzina zupą się zachwyciła i cała zupa znikła w całości od razu :) A tak naprawdę
Kuchnia na wzgórzuwiększej miski przesiać mąkę i zmielone płatki jaglane, dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, kakao oraz puree bananowe. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową(...)Kaszę jaglaną wcześniej uprażyć w garnuszku i ugotować do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, przedtem odrobinę posolić. Jeszcze ciepłą zmiksować na gładki krem, dodając wodę w razie potrzeby. W większej misce przelać roztopiony olej kokosowy z ksylitolem, stopniowo dodając kaszę jaglaną i miksując ją z pozostałymi składnikami. Pod koniec wsypać odrobinę płatków jaglanych i mąki do zagęszczenia masy. Piekarnik
Kuchnia Elliesztywno dodając cukier puder i 1 łyżkę wiórek kokosowych oraz 3 łyżki mleczka kokosowego. Oddzielamy wodę kokosową od śmietanki kokosowej. Zamaczamy 3 biszkopty w wodzie kokosowej i układamy na dnie pucharka, następnie przekładamy kremem śmietanowym, posypujemy startą czekoladą. Z drugą warstwą postępujemy tak samo ( trzy biszkopty, śmietana, starta czekolada) tylko posypujemy jeszcze wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę
noteskulinarnyfigazimowa. Jest tu marchew, pietruszka, seler, cukinia, a w zasadzie sporo cukinii oraz pieczonej żółtej papryki. Dodatek zielonej soczewicy wspaniale zagęszcza zupę, sprawiając, że powstaje pyszny krem. Wszystkie jarzyny podsmażam na oleju kokosowym, aby zyskały na smaku, następnie gotuję i miksuję. Całość wspaniale smakuje z podprażonym słonecznikiem. Spróbujcie, bo to bardzo prosta, gęsta zupa. W sam raz na zimę. Składniki(...)michy) kostka na zupę 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 duża marchew 1 duża pietruszka 1/4 selera 2 cukinie 2 żółte papryki 2 – 3 łodygi selera naciowego 1 szklanka zielonej soczewicy 1 liść laurowy 2 ziarnka ziele angielskiego 1-2 ziarna jałowca szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz szczypta cząbru i estragonu garść ziaren słonecznika 2 łyżeczki śmietanki kremowej Wykonanie Jarzyny
Raj dla PodniebieniaKrem z batatów to lekko słodkawa, przyjemna zupa. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, chilli, mlekiem kokosowym i pierożkami. Myślę że wersji na podanie tego kremu jest dużo. Dzisiaj podałam ją ze struklij, śmietanką i papryką
Kulinarne Fantazje Mariolisoli, przykryj garnek pokrywką i gotuj aż warzywa zmiękną, czyli jakieś 15-20 minut. Część warzyw możesz odłożyć do dekoracji, powiedzmy łyżkę na porcję, dodaj mleko kokosowe i zblenduj całość na gładki krem. Doprowadź ponownie do wrzenia i zupa gotowa. Smacznego! Artykuł Aksamitna zupa z porów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarf