talarki i gotujemy w 1,5 litra wody, a\u017c warzywa zmi\u0119kn\u0105. Doprawiamy do smaku, dodajemy olej kokosowy. Miksujemy na g\u0142adko.","Ziemniaki kroimy w drobn\u0105 kostk\u0119 i dorzucamy z soczewic\u0105 do kremu z dyni. Marchewk\u0119 kroimy wzd\u0142u\u017c no\u017cem do obierania warzyw, by powsta\u0142y cienkie paski. Dodajemy do zupy. "],"recipeCategory(...)Dynię kroimy w kostkę, cebulę w talarki i gotujemy w 1,5 litra wody, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku, dodajemy olej kokosowy. Miksujemy na gładko. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dorzucamy z soczewicą do kremu z dyni. Marchewkę kroimy wzdłuż nożem do obierania warzyw, by powstały cienkie paski. Dodajemy do zupy. Inne informacje Jeśli lubicie kremowe zupy, możecie
Kucharzycazarówno do deserów, jak i dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe
mojewypiekiinietylkojaja, osobno białka i żółtka 3-4 łyżki cukru 5 łyżek mąki orkiszowej typ 2000 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na krem: 200 gram sera ricotta 100 gram białej czekolady 1 łyżka whiskey (opcjonalnie) 2 łyżki wody kokosowej Poza tym: 250 gram truskawek kilka malin garść borówek gęsty dżem truskawkowy, ja użyłam z tego przepisu (3-4 łyżki) 1 opakowanie galaretki(...)papieru wypuszczamy na zewnątrz formy). Biszkopt pieczemy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy wzdłuż, tworząc dwa blaty. Krem Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem wody kokosowej oraz whiskey. Następnie studzimy czekoladę. Ricottę ubijamy i dodajemy po jednej łyżce rozpuszczonej czekolady. Wykończenie ciasta Pierwszy blat układamy na talerzu i smarujemy go dżemem
Mango Papajałyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao szczypta soli beza: 5 białek 1/2 szklanki cukru 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 3/4 szklanki wiórków kokosowych 75 g prince polo classic szczypta soli krem: 2 szklanki mleka 5 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła 3 łyżki cukru 100 g gorzkiej(...)ucieramy na puszystą masę oraz dodajemy po łyżce zimny budyń i ciągle ucieramy, aż powstanie jednolity krem. Do kremu wsypujemy posiekaną gorzką czekoladę i pokrojone prince polo. Całość mieszamy. Na jeden kakaowy placek smarujemy połowę masy, przykrywamy bezą orzechowo-kokosową,wykładamy resztę masy i nakładamy drugi kakaowy placek. Składniki polewy rozpuszczamy na ogniu i smarujemy wierzch ciasta. Ozdabiamy posypką
Kolorowa kuchnia Elkioraz bataty, przesmażamy, wlewamy bulion. Doprawiamy po szczypcie przypraw i na wolnym ogniu gotujemy ok. 30 minut ( do momentu aż warzywa będą miękkie ). Po ugotowaniu dolewamy mleko kokosowe i miksujemy na gładki krem, a w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy gorące! Pycha
Ostra na Słodkocałość miksujemy na gładką jednolitą masę. Tak przygotowanym kremem możecie smarować wafle ryżowe, pieczywo chrupkie lub andruty i podawać z owocami. Możecie też krem zmiksować z płatkami owsianymi i jogurtem lub mlekiem kokosowym - powstanie fantastyczny koktajl na śniadanie :-) Jeszcze inna możliwość to zmieszanie kremu z bakaliami i granolą lub pokruszonymi herbatnikami - po schłodzeniu otrzymacie fantastyczny deser
Czary - gary w kuchniwydaniu też postanowiłyśmy wykonać :P Wszystkie części burgera zostały wykonane bez dodatku białego cukru, zamiast tego użyłyśmy, syropu daktylowego , nektaru kokosowego oraz erytrytolu . Wszystkie możeci znaleźć w sklepie biogo.pl . Czy może być coś lepszego niż bananowa bułka z kremem czekoladowym, kotletem orzechowym i frużeliną truskawkową? Sami się zastanówcie! :D Składniki : Bułeczki bananowe (5-6 sztuk) -150g mąki orkiszowej(...)Orzechowe kotleciki (5-6 sztuk) -80g kaszy jaglanej -200-250 ml napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado -3 pełne łyżki ciemnego kakao -1-2 łyżki oleju kokosowego - syrop daktylowy według uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne łyżki skrobii
Candy Pandascukru pudru+3 łyżki · szczypta soli Krem rafaello: · 200 g mascarpone · 80 g białej czekolady · 1 łyżka likieru kokosowego · ½ łyżeczki aromatu kokosowego w proszku (opcjonalnie(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić aby przestygła. Mascarpone przełożyć do miski, cały czas miksują dodawać po łyżce czekolady. Następnie dodać wiórki kokosowe, likier i aromat. Wymieszać dokładnie. Schłodzić w lodówce około 40 minut. Makaroniki przełożyć przygotowanym kremem. Przechowywać w pojemniku w lodówce
Mania Gotowaniabiałka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko, żółtka, budyń i mąkę rozmieszać dokładnie, wlać(...)mieszając gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje.Ostudzić. Masło zmiksować na puszystą masę, dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji kremu. Krem wyłożyć na ostudzony placek makowo-kokosowy. Przygotować i ostudzić espresso (można użyć dowolnej kawy - rozpuszczalnej lub sypanej ważne, żeby była kawa). Biszkopty moczyć w kawie i wykładać na ostudzony krem. Całość polać polewą
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemiękkie, także w środku. Studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce. Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na kilka kawałków (ze skórką) i wrzucamy do garnka/miski. Wlewamy mleko kokosowe i arbuza, i blendujemy na krem. Wlewamy też koncentrat barszczu (jeśli lubisz delikatniejszy smak, dodaj ciut mniej-dostosuj do siebie), jogurt naturalny i do smaku sok z limonki, ponownie blendujemy, aż całość stanie
Kolorowy Przepisownikczosnek na oleju. 2. Do cebuli dodajemy pieczoną dynię i przyprawy. 3. Całość zalewamy 1/4 szklanki wody i dusimy ok. 5 min. 4. Warzywa łączymy z mlekiem kokosowym i miksujemy na gładki krem. 5. Krem dyniowy posypujemy posiekaną natką pietruszki i prażonymi pestkami dyni. Krem z dyni jest bogaty w: - β -karoten (pochodzący z dyni), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachŁatwy i szybki przepis na pyszne naleśniki. Idealnie pasują do słodkiego nadzienia - u mnie jeszcze w świątecznej formie, podane z kremem czekoladowym, bananami i wiórkami kokosowymi. Pyszności. Polecam i na śniadanie i na podwieczorek ;) PS Jeśli marzy Wam się mała zmiana w Waszym salonie, jakiś nowy element dekoracyjny na ścianie warto zainteresować się ofertą digitaldruk.pl/obrazy-na-plotnie.html To obrazy
Domowa cukiernia Ewyporą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu. budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki 1 gruszka
wesoła kuchniawłoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowo-marchwiowy
Moja smaczna kuchniapierwszy rzut oczywiście idzie grzybowa , tym bardziej, że w tym roku grzybów było mnóstwo! A potem po kolei te z dynią w roli głównej: krem z dyni z mleczkiem kokosowym , dyniowa z marchewką i zupa z pieczonej dyni . Oraz całe mnóstwo innych pysznych, wszystkie przepisy znajdziecie na blogu w zakładce Zupy . Ale dziś zapraszam
Kulinarne przygody Gatitybloga Just My Delicious, wiec o słodkościach wie dużo :-) Książka podzielona jest na trzy części - małe łakocie, większe łakocie i łakocie do picia. Małe łakocie to batony kokosowe, owsiane, energetyczne, marcepan, trufle, kremy, desery, lody, lizaki, musy, pralinki, sosy i inne. Jest ich dużo, wszystkie smakowite, aż ślinka cieknie na sam widok. Znajdziemy tutaj też bardzo ciekawe przepisy na lody
kruche babeczkidodatkiem płatków śniadaniowych i mąki orkiszowej, pokazujący, że płatki można jeść na wiele różnych sposobów, nie tylko w nieśmiertelnej wersji z mlekiem, do tego lekki i puszysty krem cytrynowy, na wierzchu śmietanka kokosowa i obłędny deser gotowy to co skuście się ? Składniki ; na ok 6 małych tarteletek na spód : 1 i 1/3 szklanki mąki orkiszowej 3/4 szklanki
zdrowa vege kuchniacałość duś kilka chwil. Doda pokrojone w kostkę batata i zalej składniki bulionem Gotuj 15-20 minut do momentu, aż bataty zmiękną. Dopraw solą, wlej mleko kokosowe. Zupę zmiksuj na gładki krem. Podaj z posiekanymi orzechami włoskimi. Wartość odżywcza całego dania Wartość energetyczna: 758 kcal Białko: 15 g Tłuszcze: 34,8 g Węglowodany: 83,4 g Błonnik
Mango PapajaDziś zapraszam na szybkom i smaczną zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania . Składniki 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 200 dag pieczarek 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka warzywka 1 łyżka masła ( dobrej
Mój SmakPolecam na jesienne wieczory na rozgrzewkę także alergikom, bo składników tu niewiele a masło można przecież pominąć a pistacje zastąpić innymi uprażonymi pestkami :) Zupa krem kalafiorowa z pistacjami i kokosowa nuta 1 średni kalafior 1 średnia cebula 1 puszka (ok 200 ml) mleka kokosowego dobrej jakości (najlepiej bez dziwnych dodatków) min. ½ łyżeczki przyprawy garam masala sól, pieprz
Dzieje kuchennej WiewióryLato to idealny sezon na pyszne zupy ze świeżych pomidorów. Jeżeli znudziła się już Wam klasyczna pomidorówka, warto poeksperymentować. Przepis na krem z pomidorów z mlekiem kokosowym znalazłam w Jadłonomii Marty Dymek. Początkowo do pomysłu podeszłam sceptycznie ale ciekawość zwyciężyła. I dobrze bo zupa okazała się pyszna - delikatna i kremowa a mleko kokosowe dodawało naprawdę przyjemnego posmaku. Jeżeli chodzi
Milion Smakówułożyć galaretkę i odstawić do zastygnięcia. 6. na galaretce rozprowadzić większą część kremu 7. na krem ułożyć biszkopt 8. biszkopt posmarować cienką warstwą pozostałego kremu 9. wierzch posypać wiórkami kokosowymi Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipieprzem, papryczką chili oraz utartym imbirem ( wystarczy po szczypcie resztę doprawimy na końcu). Wszystko gotujemy 15 minut pod przykryciem. Jak warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia, wlewamy mleczko kokosowe. Wszystko blendujemy na gładki krem. Pomarańczę należy sparzyć wrzątkiem. Ścieramy połowę skórki z pomarańczy i wyciskamy sok z całości, dodajemy do zupy. Smakujemy i w razie konieczności doprawiamy. Jeśli lubisz gęsty
KuchcikoweLoveNiecodzienny krem, ale efekt rewelacyjny Składniki na biszkopt jajka, 5 sztuk cukier, 5 łyżek mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka
Gotowanie moimi oczamipowyższych składników np. kaszkę albo kluski lane. Ja osobiście wolę zupę trochę posłodzić i pożywne śniadanie gotowe. Smacznego! Polecam inne dania z dyni: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ LECZO WEGETARIAŃSKIE
potrawyregionalneśmietany do smaku i można już zajadać się zdrową, pyszną i sycącą zupką. Polecam do niej jeszcze grzanki. Smacznego! Polecam również: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM
potrawyregionalneUgotowane mięso ze skrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku. Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną. SMACZNEGO! Polecam również ZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM
potrawyregionalnewystygły. Dynia marynowana idealnie pasuje do mięs,wędlin a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ ZUPA Z DYNI NA MLEKU
potrawyregionalnewykorzystywać w naprawdę wielu postaciach. Ja osobiście bardzo ją lubię i często gości na moim stole. Prawda,że piękna? Proponuję dziś pyszną i pomarańczową zupę krem z dyni z mleczkiem kokosowym z dodatkiem świeżego imbiru. Jest sycąca, lekka i naprawdę pyszna. Składniki: 500 g kawałka dyni puszka mleczka kokosowego 2 szt. marchewek średni seler 1 większy ziemniak
potrawyregionalneDyniowy krem z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym*; i malinami *zmiksowany, i trochę na wierzchu Coś innego, aby nie było, że ciągle ten hummus z tej ciecierzycy :D Walczę z robieniem zdjęć o 12 w nocy (zakup jakiegoś sprzętu coraz bardziej chodzi mi po głowie, swoją drogą) , bo rano na godzinę O, najlepsza, najukochańsza
More food, love and dreamsBiszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao parę kropel aromatu migdałowego + herbata do nasączenia Masa: 200ml zagęszczonego mleka w puszce 100g wiórek kokosowych 100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę
Kolizje Smaków