cukrem podgrzewamy na małym ogniu. Zmiksowane mleko z mąką wlewamy powoli do podgrzanego mleka z cukrem i ciągle mieszamy, dopóki nie uzyskamy gęstej masy budyniowej. Dodajemy olej kokosowy i ponownie mieszamy. Krem odstawiamy do wystygnięcia. Gdy wystygnie, miksujemy go mikserem ręcznym, aby masa była gładka. Na ostudzone ciasto francuskie nakładamy ostudzony krem. Wypukłe strony ciasta kierujemy
Weganizm infantylnykokosowympieczone wegetariańskie burgery z fasoli i batatów ciasto czekoladowe z czerwoną fasoląkoktajle z kukurydzy z pomarańczą i bananemHitem dnia była aksamitna zupa krem z gotowanego na parze groszku, z dodatkiem pora, zielonej sałaty, mleczka kokosowego i orientalnych przypraw. Drugim daniem, które i osobiście też przypadło do gustu był pieczony burger przygotowany z białej fasoli i pieczonych
Kulinarne przygody Gatitytartaletek krem cytrynowy, taki słodziutko-kwaśny… Albo owoce leśne zapiekane w tartaletkach. Albo… albo co się komu podoba😀 Składniki : 1 porcja tego kremu cytrynowego 2 szklanki wiórek kokosowych 3/4 szklanki orzeszków ziemnych (niesolonych i nieprażonych) 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego 2 jajka 2 łyżki mąki kokosowej trochę słodzidła (do smaku, u mnie 4 łyżki erytrolu) Przygotowanie
Jak gotować i nie zwariowaćpapierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków kokosowych przyrumienić na suchej patelni. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego kochani
Cukier&PuderBuraki są łatwo dostępne,niezwykle zdrowe i działają odkwaszająco.Krem z pieczonego buraka jest bardzo pyszny :). SKŁADNIKI 6 buraków 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jabłko 2cm imbiru (kłącza) 1/2 łyżeczki cuury 1/3 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki mielonego kopru włoskiego szczypta majeranku sól morska lub himalajska łyżka(...)warzyw. doprawiamy solą do smaku. Gotujemy ok.10 min,wlewamy mleko kokosowe i ugotowaną kaszę jaglaną.Gotujemy jeszcze ok.5 min.Po tym czasie blendujemy wszystko na gładki krem. Dekorujemy np.kiełkami rzodkiewki i łyżką mleczka kokosowego. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszamąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 jajka 10 dag miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 12-14 łyżek wiórek kokosowych (w zależności od wielkości łyżek Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy(...)złoty, orzechowy kolor. Ciasteczka w tej formie można przechowywać nawet do 30 dni (należy je jednak trzymać w szczelnym pojemniku). Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując wiórki kokosowe. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła, ale nie gorąca (bo może się przypalić), wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki
Rozpustne gotowaniewcześniej upieczonych batatów pozwali zachować intensywnie pomarańczowy kolor, nie do uzyskania przy puree go towanym. Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie + tężenie Porcje: 10 Składniki: Krem: 1 batat, 5 pomarańczy, 400 ml mleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, agar-agar 10 g/litr kremu, ksylitol lub cukier do smaku, łyżeczka oliwy. Sos wiśniowy: 450 g mrożonych wiśni(...)fileciki, z pozostałych części wycisnąć sok. Gorące bataty wydrążyć łyżką, dodać mleko kokosowe, wanilię, sok i skórkę z pomarańczy, zagotować i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać fileciki z pomarańczy, zagotować, dosłodzić do smaku. Do gorącej masy dodać agar-agar w proporcji 10 g/litr kremu (ułatwieniem jest gotowanie w rondlu z miarką) i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Gorący krem
SzczyptaSmaQszkl. cukru, 1/3 szkl. maku, 1płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ajerkoniakowy 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ l mleka, 5 łyżek cukru, 1 kostka masła, ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników, wiórki kokosowe, polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy(...)ucieramy na gładką masę, dodajemy budyń i dalej miksując wlewamy alkohol. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kruche z bezą – masa wiśniowa – biszkopt makowy – ½ kremu ajerkoniakowego – herbatniki – 1/2 kremu ajerkoniakowego – herbatniki – polewa – wiórki kokosowe
słodki bratekciasto: -250 g daktyli -60 g wiórków kokosowych -40 g nasion słonecznika (można pominąć) -80 g płatków jaglanych lub owsianych -1 łyżka oleju krem: -250 g twarogu chudego -50 g wiórków kokosowych -200 g śmietanki 30% -2 łyżki żelatyny -1 mango +kostka czekolady gorzkiej do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Daktyle jeśli suszone, zalać wrzątkiem i odstawić(...)śmietankę ubijamy na sztywno. 4. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy. 5. Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe, mus z mango, ubitą śmietankę i miksujemy. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę i krótko jeszcze miksujemy. Powstały krem wylewamy na spód i rozprowadzamy równomiernie. Polecam zetrzeć na małych oczkach kostkę czekolady na wierzch. Wstawiamy do lodówki na minimum
Zdrowie i pysznie na talerzuLIDL za niecałe 80 zł. Pomógł mi zmiksować zupę na krem, ale do dzieła! Składniki polpa di pomodoro con basilico- puszka pulpy pomidorowej z bazylią, akurat trwa włoski tydzień w Lidl, jeśli się nie załapiecie, może to być inna pucha pomidorów. Sok z pomidorów seler naciowy mleko kokosowe kawałek selera kawałek cukinii marchewka kawałek białej cebuli cebula czerwona pół(...)dodaj pomidory z puszki i sok pomidorowy. Dosmacz curry premium. Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Za pomocą blendera zmiksuj zupę na gładki krem. Gdy krem zawrze, dodaj łyżkę mleka kokosowego. Dosmacz olejem z ostropestu. Gotowe frytki z szynki i cukinii wyciąg z piekarnika. Możesz je śmiało przygotować również w tradycyjny sposób, smażąc na oleju na patelni
Z Kuchni Do Kuchnitortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru zielony barwnik w żelu -opcjonalnie Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób przygotowania CIASTO: Białka jaj ubijamy na sztywną(...)mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy. Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady posypujemy wiórkami kokosowymi, wkładamy na całą noc do lodówki, przed podaniem dekorujemy wisienkami koktajlowymi
Wanilia i Kardamonjeszcze ciepłej kaszy jaglanej 1 łyżka mąki kasztanowej SYMBIO 2 łyżki oleju kokosowego BIO virgin SYMBIO około pół szklanki, może być więcej – siekanych płatków migdała niecała szklanka siekanych orzechów włoskich ponad pół szklanki sezamu pół szklanki żurawiny, możecie posiekać pół szklanki ciepłej wody Krem daktylowy -1 dojrzałe awokado 3 daktyle SYMBIO jedna trzecia szklanki mleka roślinnego(...)ciastek użyłam dekoratora, ściągnęłam końcówkę i wyciskałam ciasto bez końcówki, przez dość duży otwór. Następnie spłaszczałam dłońmi. Ciasteczka układaj na blaszce pokrytej pergaminem i nasmarowanej delikatnie olejem kokosowym. Piecz około 25 minut. Krem daktylowy. Włóż wszystkie składniki do naczynia i zmiksuj na gładka masę. Gotowe! Krem wyłóż na ciasteczka, posyp owocami, bądz orzechami , czym chcesz! Smacznego! Krem można przechowywać
Z Kuchni Do Kuchnizrodzinąnajlepiej #lubella SKŁADNIKI: BABECZKI: * płatki Corn Flakes kakao i miód – 2 szkl * orzechy włoskie – ok. 3/4 szkl * orzechy laskowe – 1 łyżki * daktyle – 1 garść * olej kokosowy – 2 lyżki * sezam – 2 łyżki KREM JAGLANY: * kasza jaglana ( sucha ) – 0,5 szkl * kokos – 0,5 szkl * mleko kokosowe – 2 szkl * cukier brązowy – 2-3 łyżki * malin, kandyzowane wiśnie, granat SPOSÓB
Ostra na Słodkopieczenia - kubek jogurtu naturalnego - ok. 200 g truskawek umytych i odszypułkowanych tyle właśnie użyłam, ale radzę dać mniej, by ciasto lepiej wyrosło krem - 100 g kaszy jaglanej - szklanka mleka - 50 g wiórków kokosowych - tabliczka białej czekolady - cukier waniliowy dodatkowo kilka truskawek Przygotowanie: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać jogurt i ponownie(...)kaszę przemieszać i odstawić by całkowicie wchłonęła płyn. Połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce z dodatkiem odrobiny mleka. Połączyć z kaszą, wiórkami kokosowymi i cukrem. Dokładnie zblendować na gęsty krem, a następnie przełożyć do lodówki na czas pieczenia i studzenia babeczek. Gotowe udekorować kremem za pomocą szprycy lub zwyczajnie rozsmarować go na wierzchu każdej muffinki
Kuchnia Ellieoraz pysznego kremu sojowego o smaku czekoladowym. I robi się praktycznie sam :) Składniki na 2 porcje: 3 łyżki nasion chia 200 ml mleka roślinnego (np. sojowe, kokosowe, migdałowe) 1 opakowanie czekoladowego kremu sojowego Valsovia od DeCare.pl ulubione owoce (u mnie truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą noc) do lodówki
Zawsze głodna!