krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:73/203)

Zupa krem z pomidorów z mlekiem kokosowym 80

Lato to idealny sezon na pyszne zupy ze świeżych pomidorów. Jeżeli znudziła się już Wam klasyczna pomidorówka, warto poeksperymentować. Przepis na krem z pomidorów z mlekiem kokosowym znalazłam w Jadłonomii Marty Dymek. Początkowo do pomysłu podeszłam sceptycznie ale ciekawość zwyciężyła. I dobrze bo zupa okazała się pyszna - delikatna i kremowa a mleko kokosowe dodawało naprawdę przyjemnego posmaku. Jeżeli chodzi

Milion Smaków
Pawi ogon Siostry Anastazji . 5044

ułożyć galaretkę i odstawić do      zastygnięcia. 6. na galaretce rozprowadzić większą część kremu 7. na krem ułożyć biszkopt 8. biszkopt posmarować cienką warstwą pozostałego kremu 9. wierzch posypać wiórkami kokosowymi  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
KREM Z DYNI NA OSTRO 87

pieprzem, papryczką chili oraz utartym imbirem ( wystarczy po szczypcie resztę doprawimy na końcu). Wszystko gotujemy 15 minut pod przykryciem. Jak warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia, wlewamy mleczko kokosowe. Wszystko blendujemy na gładki krem. Pomarańczę należy sparzyć wrzątkiem. Ścieramy połowę skórki z pomarańczy  i wyciskamy sok z całości, dodajemy do zupy. Smakujemy i w razie konieczności doprawiamy. Jeśli lubisz gęsty

KuchcikoweLove
Kokosowy puch 121

Niecodzienny krem, ale efekt rewelacyjny   Składniki na biszkopt jajka, 5 sztuk cukier, 5 łyżek mąka pszenna,5 łyżek Składniki na krem kajzerki, 2 sztuki wiórki kokosowe, 100g mleko, 3 szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka

Gotowanie moimi oczami
ZUPA Z DYNI NA MLEKU 128

powyższych składników  np. kaszkę albo kluski lane. Ja osobiście wolę zupę trochę posłodzić i pożywne śniadanie gotowe. Smacznego!   Polecam inne dania z dyni: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM    KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ LECZO WEGETARIAŃSKIE

potrawyregionalne
ZUPA KREM Z DYNI 142

śmietany do smaku  i  można już zajadać się zdrową, pyszną i sycącą zupką.   Polecam do niej jeszcze grzanki. Smacznego!   Polecam również:   ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM

potrawyregionalne
ZUPA KALAFIOROWA 163

Ugotowane mięso ze skrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku.   Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną.   SMACZNEGO! Polecam również  ZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM

potrawyregionalne
DYNIA MARYNOWANA 132

wystygły. Dynia marynowana  idealnie pasuje do mięs,wędlin  a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE  PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ ZUPA Z DYNI NA MLEKU

potrawyregionalne
ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM 177

wykorzystywać w naprawdę wielu postaciach. Ja osobiście bardzo ją lubię i często gości na moim stole. Prawda,że piękna? Proponuję dziś pyszną i pomarańczową   zupę krem z dyni z mleczkiem kokosowym  z dodatkiem świeżego imbiru. Jest sycąca, lekka i naprawdę pyszna. Składniki: 500 g kawałka dyni puszka  mleczka kokosowego 2 szt. marchewek średni seler 1 większy ziemniak

potrawyregionalne
Słoki krem z ciecierzycy. 145

Dyniowy krem z ciecierzycy  z mleczkiem kokosowym*; i malinami  *zmiksowany, i trochę na wierzchu  Coś innego, aby nie było, że ciągle ten hummus z tej ciecierzycy :D Walczę z robieniem zdjęć o 12 w nocy (zakup jakiegoś sprzętu coraz bardziej chodzi mi po głowie, swoją drogą) , bo rano na godzinę O, najlepsza, najukochańsza

More food, love and dreams
Torcik lekko kokosowy 176

Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao parę kropel aromatu migdałowego + herbata do nasączenia Masa: 200ml zagęszczonego mleka w puszce 100g wiórek kokosowych 100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada  Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę

Kolizje Smaków
Rafaello na kakaowym cieście bez pieczenia 138

dalej. Formę wykładam papierem do pieczenia, wykładam nań warstwę herbatników. Na nie nakładam 1/3 kremu. Znowu herbatniki i 1/3 kremu. Kolejna (trzecia) warstwa herbatników i reszta kremu. Całość wygładzam i obsypuję resztą wiórków kokosowych. Ciasto wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc, aby herbatniki zmiękły. Dopiero po tym czasie kroję i podaję

Kuchnia co dnia
Korzenne chmurki dyniowe z czerwonym słodkim sosem! Zdrowa słodycz na piknik! 130

zupy krem z buraka od Marwit. Zaskakująco smaczne połączenie! Do dzieła! SKŁADNIKI: sos: - 1/2 butelki świeżego soku z jabłek i owoców granatu Marwit - 100 ml zupy krem z buraczków Marwit - 2 łyżki oleju kokosowego - kilka ziaren kardamonu,  - laska cynamonu - odrobina imbiru - płaska łyżka mąki ryżowej Postaw rondel na ogniu, dodaj olej i przyprawy, świeży sok. Zagotuj. Zmniejsz ognień. Gotuj(...)minuty. Wyłóż łyżką cedzakową wyjmij przyprawy. Dodaj krem z buraków. Zagotuj. Łyżkę mąki rozpuść w zimnej wodzie, dodaj do masy. Masa zagęści się i nabierze formę słodkiego sosu. CHMURKI DYNIOWE: - 300 g dyni piżmowej - 2 łyżki mąki ryżowej - 1 jajo - cukier brązowy dla smaku - łyżka oleju kokosowego - przyprawy korzenne i rozmaryn Dynię ułoż na blaszce i upiecz, około 25 minut

SMYKWKUCHNI
Zupa krem z groszku, cukinii i mleczka kokosowego 150

Zielono mi, a co póki lato trwa... Dzisiaj proponuję krem z zielonego groszku, cukinii z orientalną nutą mleczka kokosowego. Nielubiany przeze mnie groszek w tej postaci jest pyszny, a słodko-kwaśny smak jest tutaj idealny. Do zupy wykorzystałam mrożony groszek firmy Poltino , który idealnie nadaje się do przygotowania groszkowych zup kremów. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki 104

kokosowego WYKONANIE Migdały zmielić na drobny proszek. Awokado obrać ze skórki i wyjąć pestkę. Do misy blendera wrzucić awokado, dodać zmielone migdały, kakao, miód i olej kokosowy. Całość zmiksować na gładki, jednolity krem. Można w tym celu skorzystać również z blendera ręcznego. Krem przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce do kilku dni.  Zapraszam na zakupy do sklepu AGNEX

Passions hobbies life