krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:77/203)

KOKOSOWY Tort 134

żółtka,osobno ubite, dodać  stopniowo, mieszając drewniana łyżka , następnie stopniowo dodajemy mąkę przesiewajac  przez sitko.  Piec około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie  -mleko kokosowe 80 procent  3 puszki  -szklanka daktyli  -2 limonki  -cytryna  -3 banany  -kilka malin  -kokos  -żurawina liofilizowana do dekoracji  Daktyle namoczyć przez(...)rozgniecionymi widelcem bananami,malinami, połowa daktyli. Włożyć do lodówki.   Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować  pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem.   Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy kokosem

Szkrab Je Sam
Krem z kalafiora, jarmużu na mleczku kokosowym z serkiem kremowym 97

Krem z kalafiora i jarmużu jest aromatyczny, a kolor ma apetyczny. Zioła, przyprawy charakter podkreśliły, a mleczko kokosowe i serek Apetina całość złagodziły. Białe z zielonym ze sobą kontrastują, ale smakiem idealnie do siebie pasują. Taki krem w mniej niż 30 min się gotuje i zapewniam bardzo dobrze smakuje. Składniki: serek kremowy naturalny Apetina. 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku(...)wodą. Jarmuż pozostawiamy na cedzaku do odcieknięcia, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Jarmuż dodajemy do uduszonych warzyw, dolewamy mleczka kokosowego i całość miksujemy za pomocą blendera do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krem podajemy z serkiem kremowym, świeżym tymiankiem i doprawiamy pieprzem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Omlet kokosowy z kremem jagodowym 106

osób, które ograniczają węglowodany w diecie lub też unikają pszenicy z przyczyn zdrowotnych. Dla zainteresowanych - mąkę kokosową można przygotować w domu mieląc wiórki kokosowe na pył w młynku do kawy lub blenderze. Ćwiartki omleta przełożyłam kremem z serka homogenizowanego i jagód. Całość smakuje i wygląda jak najlepsze ciasto! Omlet: 2 jajka 1 łyżeczka mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Chocolate Muffin Blog
Zupa bananowa na ostro. Tajska kuchnia 186

mnie po prostu domowy rosół )  0,5 litra wody  2 banany ( obrane ze skórki )  200 gram czerwonej pasty curry  1 trawa cytrynowa 250 ml mleka kokosowego  sok z 1 limonki 2 łyżki sosu ostro słodkiego chilli  2 łyżki sosu sojowego  1 łyżka brązowego cukru 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru(...)liście kafiru i ostatni składnik czyli papryczkę chili. Wszystko razem gotowałam przez około 15 minut. Potem wyjęłam z zupy trawę cytrynową, a resztę zmiksowałam na krem i dopiero wtedy dodałam mleko kokosowe, całość jeszcze raz podgrzałam i podałam z ugotowanym makaronem. Zdradzę Wam, że rodzina zupą się zachwyciła i cała zupa znikła w całości od razu :) A tak naprawdę

Kuchnia na wzgórzu
Sernik Oreo (wegański!) 143

większej miski przesiać mąkę i zmielone płatki jaglane, dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, kakao oraz puree bananowe. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową(...)Kaszę jaglaną wcześniej uprażyć w garnuszku i ugotować do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, przedtem odrobinę posolić. Jeszcze ciepłą zmiksować na gładki krem, dodając wodę w razie potrzeby. W większej misce przelać roztopiony olej kokosowy z ksylitolem, stopniowo dodając kaszę jaglaną i miksując ją z pozostałymi składnikami. Pod koniec wsypać odrobinę płatków jaglanych i mąki do zagęszczenia masy. Piekarnik

Kuchnia Ellie
Tiramisu kokosowe 109

sztywno dodając cukier puder i 1 łyżkę wiórek kokosowych oraz 3 łyżki mleczka kokosowego. Oddzielamy wodę kokosową od śmietanki kokosowej. Zamaczamy 3 biszkopty w wodzie kokosowej i układamy na dnie pucharka, następnie przekładamy kremem śmietanowym, posypujemy startą czekoladą. Z drugą warstwą postępujemy tak samo ( trzy biszkopty, śmietana, starta czekolada) tylko posypujemy jeszcze wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę

noteskulinarnyfiga
Zupa cukiniowo-paprykowa z zieloną soczewicą 105

zimowa. Jest tu marchew, pietruszka, seler, cukinia, a w zasadzie sporo cukinii oraz pieczonej żółtej papryki. Dodatek zielonej soczewicy wspaniale zagęszcza zupę, sprawiając, że powstaje pyszny krem. Wszystkie jarzyny podsmażam na oleju kokosowym, aby zyskały na smaku, następnie gotuję i miksuję. Całość wspaniale smakuje z podprażonym słonecznikiem. Spróbujcie, bo to bardzo prosta, gęsta zupa. W sam raz na zimę. Składniki(...)michy) kostka na zupę 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 duża marchew 1 duża pietruszka 1/4 selera 2 cukinie 2 żółte papryki 2 – 3 łodygi selera naciowego 1 szklanka zielonej soczewicy 1 liść laurowy 2 ziarnka ziele angielskiego 1-2 ziarna jałowca szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz szczypta cząbru i estragonu garść ziaren słonecznika 2 łyżeczki śmietanki kremowej Wykonanie Jarzyny

Raj dla Podniebienia
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 97

Krem z batatów to lekko słodkawa, przyjemna zupa. Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem czosnku, chilli, mlekiem kokosowym i pierożkami. Myślę że wersji na podanie tego kremu jest dużo. Dzisiaj podałam ją ze struklij, śmietanką i papryką

Kulinarne Fantazje Marioli
Aksamitna zupa z porów 161

soli, przykryj garnek pokrywką i gotuj aż warzywa zmiękną, czyli jakieś 15-20 minut. Część warzyw możesz odłożyć do dekoracji, powiedzmy łyżkę na porcję, dodaj mleko kokosowe i zblenduj całość na gładki krem. Doprowadź ponownie do wrzenia i zupa gotowa. Smacznego!             Artykuł Aksamitna zupa z porów pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
WEGAŃSKA BEZGLUTENOWA tarta jaglana z granatem i mlekiem orzechowym! 197

mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy) 100 g oleju kokosowego 80 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Krem: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie w jaki sposób je zrobić) 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki cukru żelującego

Via Gusto
Cycki murzynki 22268

pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również krem karpatkowy) 2 szkl. mleka (do przygotowania budyniu) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (dodać do proszku budyniowego(...)margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto piec ok. 30-35 min. w temp. 180°C. Krem. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z 0,5 szkl. cukru. Plasterki ananasów pokroić w drobną kostkę. Masło utrzeć z cukrem, dodać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowe babeczki z kremem na bazie mascarpone 199

babeczek) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 pełne łyżki ciemnego kakao 1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 jajko M 1/2 szklanki mleka Na krem: 250 g mascarpone 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej śmietanki 30% Dodatkowo: cukrowe niedźwiadki z sercem oraz jadalne cukrowe(...)olej kokosowy. Następnie łączymy obie miski, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy łyżką masę (do około 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół). Czas pieczenia zależny od piekarnika – około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Babeczki odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy krem: W misce

Słodkie okruszki
Śmietanowo - malinowy tort z okazji drugich urodzin Maksia i trzeciej rocznicy naszego ślubu 149

łyżek wiórków kokosowych kilka łyżeczek czekolady w wiórkach Składniki na ponch do nasączenia: 50 ml syropu z brzoskwiń 30 ml wody sok z cytryny do smaku 2 krople esencji migdałowej Przygotowanie: Biszkopt: Biszkopt upiekłam dzień wcześniej, żeby się lepiej kroił. Opisałam go też w osobnym wpisie. Zapraszam po przepis. Kroimy ostrym, dużym nożem na trzy równe części. Krem: Schłodzoną śmietanę(...)uznania i umieszczamy napis. My do jego wykonania użyliśmy kupnych pisaków cukrowych. Tort smakował wszystkim. Wyszedł pyszny. Nie za słodki. Wilgotny. Piękny. Delikatny śmietanowy krem doskonale skomponował się z lekko kwaskowymi malinami, czekoladą i wiórkami kokosowymi. A dla jubilata i jego najważniejszych gości najlepsze okazały się borówki, które nie doczekały nawet zdmuchnięcia świeczki ;) Kolejny temat oswojony ;) Polecam samodzielne przygotowywanie tortów

Kuchnia po mojemu
Łabędzi puch 575

pół. Na pierwszej połowie rozsmarować dżem i wyłożyć połowę masy (ja wyłożyłam samą masę, a dżemem posmarowałam drugi biszkopt). Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć resztę kremu. Wierzch ciasta posypać posypką z wiórków kokosowych i delikatnie przyklepać ręką, aby wiórka nie sypały się podczas krojenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie