Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy wybredziuch, znajdzie coś dla siebie. Ale co z dziećmi? Nie dla nich nieporęczne trójkąty, wszystko brudzące i lepiące kremy. Zjedzą łyżeczkę, może dwie i grzecznie podziękują, albo po prostu uciekną się bawić. Czym więc zadowolić wybredne podniebienia małych smakoszy? Odpowiedź jest, wbrew pozorom, prosta: babeczkami . Najlepiej w wersji mini(...)już niemal miesiąc temu, ale znów - jakoś nie było okazji o nich napisać. Szkoda, żeby przepały w czeluściach dysku, bo są naprawdę urocze i pyszne. Intensywnie kokosowa babeczka z delikatnie truskawkowym, bezowym kremem, który smakuje jak ciepłe lody . Dzieciaki je uwielbiają, a dorośli z rozrzewnieniem wspominają dawne czasy. Spróbujecie? Mini muffinki kokosowe z bezą truskawkową Składniki: (na 24 sztuki
Pożeraczka, czyli raz adobrzenałożyć 1/3 masy. Na masę jeszcze raz warstwę herbatników i kolejną porcję masy. Na końcu resztę herbatników, a na wierzch wyłożyć krem i całość ozdobić wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryte folią odstawić do lodówki na kilka godzin. Krok po kroku: 1. Wymieszać mąki i żółtka w mleku 2. Rozpuścić cukier
KuchniaWeDwoje.plbezglutenowe i wegańskie szaleństwo 😍 Składniki (2 duże lub 4 małe porcje): 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g kaszy jaglanej 2 łyżki cukru kokosowego kilka kropel aromatu waniliowego 2 łyżki kremu orzechowo-kakaowego ( Super Krówka ) Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Następnie podprażaj ją w garnku przez kilka minut, co chwilę mieszając. Kolejno zalej mlekiem(...)kokosowym, dodaj aromat i cukier kokosowy. Gotuj od momentu zagotowania na małym ogniu, pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie przełóż ugotowaną kaszę do malaksera/miksera, dodaj krem krówkowy i dokładnie zblenduj na w miarę możliwości bezgrudkową masę. Przełóż do miseczek. Na wierzchu możesz ułożyć kilka kawałków pokrojonych krówek
Zdrowie na języku :Pzwiększycie proporcje (spód x1/3, krem x1/2) i zrobicie w tortownicy, to otrzymacie popisowy torcik! 😊 4 porcje Spód: * suszone daktyle- 160 g* * płatki migdałowe- 80 g* Krem: * orzechy nerkowca- 300 g* * mleko kokosowe- 200 ml * liofilizowane borówki- 15 g * płynny olej kokosowy- 2 łyżki * miód- 1 łyżka (ewentualnie dosłodzić) * limonka- 1 szt. (sok i skórka) Dodatkowo: * świeże borówki- do ozdobienia wierzchu(...)folią aluminiową/spożywczą wyłożyć porcję masy, docisnąć dłonią, wyrównać i wstawić do lodówki na czas przygotowywania kremu. Krem: Nerkowce zalać wodą i odstawić- najlepiej na noc, a następnie odcedzić, przełożyć do blendera i zmiksować z dodatkiem mleka oraz oleju kokosowego, liofilizowanych borówek, miodu oraz wyciśniętego soku i startej skórki z limonki. Masę przełożyć na bakaliowy spód, wyrównać i wstawić
Kraina Miodem PłynącaSiostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto(...)Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy Serniki Sernik "Krówka" Sernik
Słodka Stronajest znany od wieków. To szybkie i łatwe w przygotowaniu dania, dzięki którym możemy dostarczyć sobie cennych składników odżywczych ukrytych w warzywach i owocach. Dziś popularne są zupy-kremy, które uchodzą za potrawy eleganckie i bogate w walory smakowe. Kuszą one intensywnym kolorem i delikatną konsystencją. Świetnie rozgrzewają w czasie chłodnych dni, a podane na zimno orzeźwią w środku gorącego(...)żywności – powstała na bazie cennych składników, takich jak woda kokosowa, nasiona chia oraz migdały. Wszystkie te produkty można kupić w sklepie cosdlazdrowia.pl Zdrowy krem z nasionami chia, migdałami i wodą kokosową od ViVio – wypróbuj przepis! Składniki 800 g brokułu 500 g groszku mrożonego 1l bulionu z warzyw 1l wody kokosowej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 pokrojona
Tradycyjna KuchniaMasz ochotę na ciasto z makiem, kokosowe, kakaowe czy kisielowe? Już nie musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt(...)jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao kisiel truskawkowy Krem budyniowy: 250g masła 3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: frużelina wiśniowa
Pyszności Słodkościcukru pudru 3-4 łyżeczki mleczka kokosowego 1 zagęstnik do śmietany + wiórki kokosowe kokosowe pralinki lub wafelki Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mleczko kokosowe, zagęstnik do śmietany i cukier. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać go na wystudzone babeczki. Udekorować wiórkami kokosowymi i pralinkami. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyherbata migdałowa (która smakowała jak marcepan!)... i mamy śniadanie idealne ;-) *** GOFRY Z SERKA WIEDEŃSKIEGO /przepis autorski/ 100 g serka wiedeńskiego 50 g ekologicznego kremu z orzechów włoskich 35 g mąki pszennej pełnoziarnistej 15 g mąki kokosowej(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżeczka syropu klonowego szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia małe jajko ekologiczna horchata do rozrzedzenia masy (lub inny roślinny napój) olej kokosowy do natłuszczenia patelni Serek wiedeński i krem zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać obie mąki, sól i proszek do pieczenia. Dodać tyle horchaty, by ciasto było gęste, ale swobodnie spływało
Poranek na słodkokarobowy krem ryżowy z masłem orzechowym i płatkami kokosowymi~ No to kierunek -> Warszawa! :) Cały dzień poza domem, powrót grubo po północy, jutro od rana sesja zdjęciowa, szkolne obowiązki...Jak ja to ogarne - nie wiem :D Na razie o tym nie myślę - najważniejsze dzisiaj będzie dla mnie nie zgubienie się w stolicy, bo sama po Warszawie jeszcze nie podróżowałam... Wege
breakfast of dreamsUch! Jak dawno mnie tu nie było! Mam nadzieję, że nie wyszłam z wprawy w pisaniu postów, a zarazem, że ta rozłąka spowodowała, iż zatęskniliście
Be Fit Be StrongPrzepis na intensywną w kolorze i smaku zupę krem z pieczonej papryki czerwonej i batatów, zabieloną mleczkiem kokosowym. Zamiast makaronu, pieczone warzywa pokrojone w cienkie słupki. Pyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na długie zimowe wieczory. Zimą chętniej sięgamy po zupy. Kiedy na dworze jest mroźno i przemarzniemy, najszybciej ogrzeje nas miseczka aromatycznego wywaru. Bezkonkurencyjny jest oczywiście rosół, ale świetnie też(...)przykryciem, po czym warzywa dokładnie zblendować przy pomocy blendera ręcznego. Jeśli potrzeba, dolać trochę wody dla osiągnięcia odpowiedniej konsystencji kremu (u mnie jest dosyć gęsta). Zupę skosztować i doprawić do smaku solą, pieprzem i dodać gęste mleko kokosowe (z puszki). Zupę podawać gorącą od razu po przygotowaniu, dekorując pieczonymi, cienkimi słupkami warzyw. 1 porcja to ok. 265 kcal , węglowodany
Dietologpapieru do pieczenia, wysypujemy na niego np groch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić. Krem patisserie 400 ml mleczka kokosowego 4 żółtka 4 łyżki ksylitolu 35 g mąki ziemniaczanej 10 g masła ponad to 250 g świeżej żurawiny (na małą foremkę) 1 łyżka ksylitolu do posypania ciasta(...)Mleczko kokosowe lekko podgrzewamy. Żółtka ubijamy mikserem razem z ksylitolem. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i nadal ubijamy aż uzyskamy jednolitą masę. Cieple mleczko wlewamy do masy jajecznej cały czas obijając mikserem. Następnie miksturę przelewamy do garnka w którym gotowało się mleczko, dodajemy masło, stawiamy na małym ogniu i cały czas energicznie mieszamy aż uzyskamy konsystencje budyniu. Ściągamy z ognia. Krem rozprowadzamy
Przysmaki Karolkiszklanka, masło 15 dag, mąka tortowa 1,1/4 szklanki, sól - szczypta, proszek do pieczenia - szczypta, jajka 6 sztuk KREM: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, cukier 3 łyżki, masło 1/2 łyżeczki, śmietana 30 % 200 ml, wiórki kokosowe 100 gram, cukier puder - ile potrzeba zagotować wodę, szybko wsypać mąkę z solą, proszkiem do pieczenia i mieszając(...)zagęstnienia budyniu, wystudzić do zimnego budyniu, śmietanę zimną 30% ubić na sztywno i porcjami dodawać do zimnego budyniu ubijając mikserem na średnich obrotach cały krem rozsmarować na jednej części karpatki, posypać wiórkami kokosowymi i nakryć drugą karpatką, lekko przycisnąć, schować do lodówki na kilka godzin, przed podaniem posypać pudrem cukrem - karpatka jest delikatna, krem nie jest za tłusty
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczki sody 22 dag masła lub margaryny 4 duże jabłka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Krem: kostka masła lub margaryny 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 50 ml wódki Blat kokosowy: 6-7 białek niepełna szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Ciasto: Tłuszcz rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne(...)całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki puch. Dodawać partiami zimny budyń. Na końcu wlać wódkę. Na ciasto orzechowo - jabłkowe wyłożyć krem i równomiernie go rozprowadzić. Przykryć blatem kokosowym. Życzę Wam miłego dnia
My simple kitchen