krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:59/203)

Brownie i gruszki w miodowo-migdałowym kremie 183

sitku pod bieżącą wodą, a następnie przekładamy do miseczki. Banana obieramy i kroimy na mniejsze plasterki. Oba składniki umieszczamy w malakserze, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, odrobinę wody i dokładnie blendujemy na gładki krem. Jeśli nie macie malaksera możecie to zrobić przy użyciu blendera ręcznego.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. W dużej misce rozbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli(...)mieszamy je z masłem orzechowym i przekładamy do malaksera lub blendera. Blendujemy na gładki krem dodając odrobinę wody by ułatwić sobie zadanie, a krem nie stał się zbyt gęsty i zbity. gruszki w miodzie łyżeczka oleju kokosowego 2 łyżeczki płynnego miodu 1 duża gruszka lub 1 i pół mniejszej gruszki Gruszki (obrane lub ze skórką) kroimy na pół, wykrawamy gniazda

Kuchnia Ellie
Czekoladowy deser jaglany z sosem malinowym 281

goryczki. Mleko zagotować i dodać kaszę. Gotować na małym ogniu przez około 10-15 min, aż będzie bardzo miękka. Jeszcze gorącą zmiksować dokładnie mocnym blenderem na gładki krem razem z olejem kokosowym i cukrem. Dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się połączy z kaszą na jednolitą masę. Czekolada powinna się rozpuścić, gdyż kasza jest jeszcze ciepła. Czekoladową kaszę przełożyć

https:KKuchniaMniam
Ciasto bounty 254

Lubię wszystko, co kokosowe :) zatem w tym cieście zwłaszcza krem przypadł mi do smaku :)  Mam nadzieję, że i wśród Was znajdą się miłośnicy kokosowo-hawajskich smaków. Puszysty i delikatny biszkopt przełożony słodką masą w polewie czekoladowej. Kto się skusi? :) Składniki na biszkopt: 6 jaj, 180 g mąki tortowej, 15 g kakao (ok. 3 łyżek) 1 łyżka octu, 3 łyżki(...)wysokości 50 cm. Jesli się boicie, nie musicie tego robić :) Wystarczy, że będziecie studzić biszkopt w lekko uchylonym piekarniku. Studzimy na kratce. Krem: 3 szklanki mleka, 1 budyń śmietankowy, 1/2 szklanka cukru, 200 g wiórek kokosowych, 1 cukier waniliowy, 250g masła, W 1/2 szklanki mleka wymieszać budyń. Pozostałą część mleka zagotować razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórki

Delicious Titbits
Tajska zupa krem z dyni piżmowej 209

pestek, pokrojonej w małą kostkę dyni piżmowej; 1 mała cebula; 2 ząbki czosnku; 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru; 1 i 1/2 łyżki tajskiej, czerwonej pasty curry; 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml); 1 łyżka oleju; 2 szklanki bulionu drobiowego (u mnie 2 szklanki gorącej, przegotowanej wody + 1/2 łyżki vegety); Sok wyciśnięty z 1/2 limonki; 2 czubate łyżki kremowego masła orzechowego(...)stanie się miękka. Zdjąć z ognia. Odstawić na 20 minut do lekkiego przestygnięcia, dodać masło orzechowe i zblendować na gładki krem. Ponownie postawić zupę na średnim ogniu i podgrzać, od czasu do czasu mieszając. Do ciepłej zupy wlać mleczko kokosowe, sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia. Zupę podawać ciepłą, oprószoną kolendrą i drobno posiekanymi

Gospodyni Miejska
Kora dębu 186

brzoskwini.  Składniki: ciasto: 8 białek 3 żółtka 200 g cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek krem: 2 budynie śmietankowe 300 ml wody syrop z dużej puszki po brzoskwiniach (ok. 400 ml) 5 łyżek cukru 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 300 g masła dodatkowo(...)pieczenie opadną. Orzechy włoskie przekładamy do foliowego woreczka i kilka razy wałkujemy wałkiem do ciasta, aby uzyskać dość sypką konsystencję. Składniki suche mieszamy ze sobą: orzechy włoskie, rodzynki, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i mąkę. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy piana będzie sztywna, dodajemy po 1 łyżce cukier, ciągle miksując. Musi powstać lśniąca, sztywna piana. Pod koniec

na moim stole...
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 222

cukier waniliowy 6 jajek 250 g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 łyżka likieru kokosowego 1 margaryna   Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej(...)Pieczemy 35 min. w 180 stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto odwracamy, smarujemy kremem. Truskawki kroimy na połówki, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Tężejącą wylewamy na truskawki

słodki bratek
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 186

przykładzie sprawdziłam, że ten tort trafia w gusta niemal każdego gościa :) Tort składa się z warstw czekoladowych biszkoptów, nasączonych likierem Malibu. Przełożony jest niezawodnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Wierzch to warstwa wiórków kokosowych i połówek truskawek. Taki właśnie tort uświetnił moje 18 urodziny :) Dekoracja tortu dla Mamy Mój tort urodzinowy był piętrowy - na zdjęciu kawałek z małego(...)kokosowe do obsypania pralinki Raffaello Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy kokosowej z wiórkami. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu z wiórkami, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki wody i likieru. Boki i wierzch tortu wysmarować masą, którą odłożyliśmy

Chocolate Muffin Blog
Ananasowiec z kokosową bezą. 268

Ananasowiec to jedno z tych ciast, które z powodzeniem sprawdzi się zarówno na większych imprezach, jak i na popołudniowych podwieczorkach w gronie najbliższych. Puszysty, kakaowy biszkopt, aksamitny krem, orzeźwiające ananasy oraz chrupiąca, kokosowa, słodka beza to połączenie idealne. Bardzo polecam! Składniki: na formę 24x40 cm BISZKOPT: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mąki tortowej(...)Masło ubijamy dodając po łyżce chłodny budyń (masło i budyń powinny mieć tę samą temperaturę), do tak przygotowanego kremu dodajemy pokrojone ananasy i dokładnie mieszamy. BEZA: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 5 łyżek wiórków kokosowych      Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, następnie partiami dodajemy cukier za każdym razem dokładnie go miksując. Na końcu dodajemy

Rozpustne gotowanie
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 170

blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych 1opakowanie śmietan fix 50ml likieru o smaku toffi Ponadto: 1 mleczna czekolada 30ml mleka 2 garści orzechów ziemnych 30g płatków białej czekolady Sposób przygotowania: 1. Przygotowaną formę wykładamy folią spożywczą(...)mascarpone i dzielimy na 2 części. Do pierwszej części dodajemy masę krówkową i wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami

Kuchnia w czekoladzie
TORT RAFFAELLO 224

szklanki mąki 6 jaj 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka tłuszczu (masła lub margaryny) Składniki na krem Raffaello: 500 ml słodkiej śmietany kremówki 30% 2 bite śmietany Śnieżki 100 g wiórków kokosowych 1 duży wafelek typu "Grześ" Sposób przygotowania biszkoptu: Żółtka wybić do misy. Białka wybić do większej misy i wstawić do lodówki, po schłodzeniu(...)końcu dodać rozpuszczony schłodzony tłuszcz, wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną srebrem. Piec w temperaturze 160-180 stopni Celsjusza. Wymiary blachy: okrągła o średnicy Sposób przygotowania kremu: Śmietanę zmiksować ze Śnieżką, dodać wiórki kokosowe i starty na tarce o grubych oczkach wafelek, wymieszać ręcznie.   Sposób przygotowania tortu: Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu i równomiernie

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ananasek bez pieczenia 301

znalazły się pod wodą i odstawić do wystudzenia. Biszkopty rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz wiórkami kokosowymi. Daktyle odsączyć z wody i zmiksować blenderem razem z miodem do uzyskania gładkiego kremu. Połączyć razem z biszkoptami i wylepić dno formy o średnicy 20 cm. Ananasa pokroić w małą kostkę. Proszek budyniowy rozprowadzić w pół szklanki napoju(...)wodą, ale wszystkiego ma być 1 1/2 szklanki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu Tagged: ananas , budyń , daktyle , kremówka , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Ekspresowy placek z wiśniami. 188

opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych, 1-2 garście wiórków kokosowych. Przygotowanie :  Na biszkopt wyłożyć krem oraz gęsto poukładać wiśnie. Gdy biszkopt jest gruby, można go nasączyć sokiem z wiśni lub wodą z cytryną i cukrem. Poukładać rodzynki. Obsypać orzechami.  Po wierzchu

W kuchni u Moniki
Domowe Raffaello bez pieczenia 910

lubicie to połączenie :D Domowe Raffaello bez pieczenia  Składniki : około 380g herbatników 900 ml mleka 2 puddingi śmietankowe 2 żółtka 4 łyżki cukru 200 - 280 g wiórków kokosowych  300-340 g masła Przygotowanie : Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając(...)aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami.   Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.  Wstawiam na minimum 3h do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto kokosowe 360

octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki tortowej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej Na masę kokosową: 800 ml mleka 270 g kokosu 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego (530 g) pół laski wanilli 150 ml wódki marmolada wieloowocowa lub inna Na krem budyniowy:   1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru(...)Czekoladę i śmietankę umieścić w garnuszku. Rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Wykonanie: Gotowy biszkopt przekroić na pół, posmarować marmoladą. Na dolny wyłożyć równomiernie masę kokosową. Nałożyć górny biszkopt. Górny biszkopt wysmarować kremem budyniowym, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie posmarować delikatnie czekoladą i udekorować według uznania. Zdjęcia z etapów robienia ciasta Ubijanie białek Wymieszane żółtka i ubite białka

Passions hobbies life
Zupa marchewkowa krem 189

efekt końcowy… sami spróbujcie i się przekonajcie. Połączenie tahini i marchewki to dla mnie nowość, którą na pewno jeszcze powtórzę. Z czym podawać? Ja najczęściej zupy krem serwuję z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni lub, tak jak w tym przypadku, słonecznika. Bardzo fajnie sprawdzi się również kruszonka z chleba lub grzanki. Wszystko to kwestia gustu oraz możliwości(...)związku dominą a po prostu świetną i dopasowaną do reszty partnerką. Zachęcam do wypróbowania zupy na własnej skórze… tfu, we własnej buzi oczywiście Artykuł Zupa marchewkowa krem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman