krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:50/203)

PYSZNE ORZECHOWE CIASTO bez pieczenia (wegańskie, bezglutenowe) 281

produktów. Zapraszam do obejrzenia przepisu oraz skorzystania z oferty sklepu BioIndygo //   Składniki – spód: 150 g płatków jaglanych (BioIndygo) 200 g daktyli (BioIndygo) 50 g oleju kokosowego (BioIndygo) Składniki – krem: 120 g płatków jaglanych (BioIndygo) 170 g masła orzechowego (BioIndygo) 500 ml wody 50 g cukru 1 budyń (jeśli Twoje ciasto ma być bezglutenowe, użyj bezglutenowego) 2 łyżeczki(...)spód daktyle zalej gorącą wodą. Po 15 minutach odsącz je i połącz z płatkami jaglanymi oraz roztopionym olejem kokosowym. Ze składników tych wyrób ciasto. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub ręki. Powstałą masę wyłóż na spód formy. Składniki na krem daj do garnka, a następnie dokładnie zblenduj na gładką masę. Teraz całość podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając. Gotowy

Via Gusto
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 135

Takim efektownym tortem można podbić nie tylko serca dzieci. Bezglutenowy tort RENIFER Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki kilka kostek czekoladybiszkopt7 dużych

CoolinarniePL
Tartaletki z truskawkowym kremem 190

mojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia 2 łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku, w zależności o słodkości truskawek) Dodatkowo: kilka truskawek do dekoracji bezy Wszystkie składniki

moj przepis na
Zupa krem z brokułów i groszku z mlekiem kokosowym 222

jest gęsta – za to cudnie rozgrzewa i syci. Polecam fanom nietypowych połączeń i ostrych dań. Zupa krem z brokułów i groszku: 2 średnie główki brokułów (2 x 500 g) 1 szklanka mrożonego groszku + do dekoracji 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 duża cebula 1 duża czerwona lub zielona papryczka chili (można dać dwie) 3-4 ząbki czosnku(...)należy je gotować przez 3 minuty we wrzątku i przelać zimną wodą). Ja lubię ostre potrawy dlatego dodatkowo posypałam zupę świeżym chili i kolendrą. Post Zupa krem z brokułów i groszku z mlekiem kokosowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Rozgrzewający krem curry 187

usunąć, aby uzyskać nieco łagodniejszą wersję) i pastę curry, które łagodzi mleczko kokosowe. Smak papryki przełamany jest kwaśną limonką i aromatycznymi przyprawami. Zupa podana z makaronem ryżowym syci na długo; drugie danie jest zupełnie zbędne. Jeśli więc jesteście takimi zmarzluchami jak ja, koniecznie musicie wpisać ten krem do Waszego jesiennego menu. Tajski krem curry Składniki: (na 4-6 porcji(...)minuty. Dodać upieczone papryki.  Całość zalać wodą, gotować 10-15 minut, aż jabłka będą miękkie. Zdjąć zupę z palnika, wyjąć listki kafiru. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać mleko kokosowe, sok z limonki i sos sojowy, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Makaron ryżowy przygotować według opisu na opakowaniu. Zupę przed podaniem podgrzać (ale nie gotować). Podawać z makaronem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa krem z batatów 129

wrzuć do garnka z rozgrzanym masłem. Przez chwilę podsmaż warzywa. Następnie do garnka wlej litr wody. Zupę gotuj aż warzywa zmiękną. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Dodaj trzy łyżki mleczka kokosowego i jeszcze raz dokładnie zmiksuj. Krem gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Zupę podawaj posypaną płatkami migdałów. Wiem co jem Bataty to warzywa, które warto włączyć

Fit&Fast Kitchen
516. Marchewkowo-kokosowy. 97

Omlet marchewkowo – kokosowy podany z kremem spectalucus, ricottą i bananem Czy u was tez jest tak przerażająco zimno? :O  Przepis:( inspiracja)  20g mąki kokosowej15 mąki pełonoziarnistejłyżka wiórek kokosowych2 jajkaew. mleko do konsystencjistarta mała marchewkacoś do posłodzeniaJedno jajko i żółtko miksujemy z reszta składników. Białko ubijam z szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łącze z resztą składników

More food, love and dreams
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 207

Dzisiaj mój sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę krem z dyni, idealną na ponure jesienne dni. Piękny żółty kolor rozjaśni troszkę jesienną szarość na zewnątrz! Składniki: 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego: 3 marchewki, 3 pietruszki, por, seler, cebula, kawałek kapusty, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego puszka mleczka kokosowego kawałeczek imbiru świeżego (wielkości kciuka(...)dynia będzie miękka (nie ma problemu jeśli się rozgotuje). Miękką dynię przekładamy do osobnego garnka razem z marchewką i pietruszką z bulionu oraz mleczkiem kokosowym. Blendujemy, stopniowo dolewając bulion do uzyskania pożądaniej przez nas konsystencji kremu. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy starty na małych oczkach imbir, sól, pieprz i blendujemy przez 30 sek. aby zmieszać składniki. Pestki dyni prażymy

PastelFood
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 235

Dzisiaj mój sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę krem z dyni, idealną na ponure jesienne dni. Piękny żółty kolor rozjaśni troszkę jesienną szarość na zewnątrz!   Składniki: 2 kg dyni 1l bulionu warzywnego: 3 marchewki, 3 pietruszki, por, seler, cebula, kawałek kapusty, 3 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego puszka mleczka kokosowego kawałeczek imbiru świeżego (wielkości kciuka(...)dynia będzie miękka (nie ma problemu jeśli się rozgotuje). Miękką dynię przekładamy do osobnego garnka razem z marchewką i pietruszką z bulionu oraz mleczkiem kokosowym. Blendujemy, stopniowo dolewając bulion do uzyskania pożądaniej przez nas konsystencji kremu. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy starty na małych oczkach imbir, sól, pieprz i blendujemy przez 30 sek. aby zmieszać składniki. Pestki dyni prażymy

PastelFood
Na życzenie dzieci- zupa pełna słońca 142

podkręciłam dodając imbir i mini klopsiki w stylu marokańskim. Spróbujcie i oceńcie jak smakuje. Krem z marchewki z klopsikami w stylu marokańskim składniki: 800 g marchwi 2 ziemniaki 1 duża cebula lub 2 małe 2 ząbki czosnku 2 szczypty mielonego imbiru  200 ml mleczka kokosowego limonka 250 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego  1 jajko(...)ziemniaki, dodajemy też cebulę z czosnkiem i imbir. Gotujemy do chwili aż warzywa zmiękną. Odstawiamy do przestygnięcia, a gdy zupa nie będzie już tak gorąca miksujemy ją na krem, dodajemy mleczko kokosowe oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Do mięsa mielonego dodajemy pozostałą cebulę, koncentrat pomidorowy, jajko, połowę posiekanej kolendry oraz przyprawy - kmin rzymski, pieprz ziołowy

Przysmaki Karolki
Torcik naleśnikowy 118

torcik na słodkie śniadanie. Polecam Składniki: 3 szkl maślanki 1/4 szkl oleju 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 puszka mleczka kokosowego 200 g ricotty 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki wiórków kokosowych+ do dekoracja gotowa polewa Przegotowanie: Do dużej miski wlewamy serwatkę, olej oraz dodajemy mąkę, jajka, kakao(...)proszek do pieczenia. Miksujemy, aż nie będzie grudek i odstawiamy na 15 minut. Schłodzone ( 2 doby w lodówce) mleczko kokosowe przekładamy do drugiej miski (tylko stałą, białą część), dodajemy pozostałe składniki kremu i miksujemy razem. Odstawiamy krem do lodówki. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcję ciasta, rozprowadzamy na całej patelni i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki schładzamy. Na talerzu układamy jeden naleśnik

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zupa krem z dyni 166

garnka rozgrzewamy olej i smażymy warzywa około 10 minut, często mieszając.Następnie usmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości około 30 minut. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko kokosowe, curry, sól i biały pieprz

Smakowity Blog Kulinarny
Kokosowy krem jaglany z malinami i granatem 108

Jestem ogromną fanką kremów na bazie kaszy jaglanej. Swego czasu z uporem maniaka męczyłam czekoladowy krem jaglany na sposobów multum. Ten, zdecydowanie delikatniejszy niż czekoladowy, jest równie smaczny, jeżeli nawet nie smaczniejszy. Gotowana na mleczku kokosowym kasza jaglana, zmiksowana z bananem i wodą z kokosa smakuje bezbłędnie w towarzystwie kwaśnych owoców oraz równie kwaśnego soku z Jeżyn marki Oleofarm, który(...)Jeżyn 100% Oleofarm do dekoracji  Kaszę jaglaną gotuję do miękkości w mleku kokosowym. Ugotowaną kaszę studzę a następnie miksuję z bananem, miodem i wodą kokosową na gładki krem. Podaję z granatem, malinami. Przed podaniem polewam sokiem z jeżyn. Można zjeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdyż na zimno smakuje równie dobrze. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kokosanki - pycha 157

jaja 100 g cukru 200 g wiorków kokosowych szczypta soli cukier wanilinowy 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania : Jaja zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na krem. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Za pomocą dwóch łyżek formować ciastka. Piec w temp. 170 C na zloty kolor. Polać rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej . Smacznego

Różne smaki w kuchni
MIGDAŁOWE TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM 153

łyżkę), kakao i mąkę kokosową. Wymieszałam, a następnie zblendowałam. Powinien powstać w miarę gęsty krem - jeśli uważasz, że jest zbyt rzadki dodaj więcej kakao lub mąki kokosowej. 5. Wystudzone tartaletki napełnij kremem czekoladowym. Polecam na dno tartaletek dodać owoce albo dżem - moim zdaniem świetnie będą smakować wiśnie albo dżem śliwkowy :) SMACZNEGO ! Wartość odżywcza 1 tartaletki: 127 kcal

Vroblewska-fitlife