Kruche ciasto z kremem i truskawkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa/ksylitol Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) agawa Truskawki Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy(...)wodą. Przesypałam do garnka, zalałam wodą i ugotowałam do miękkości. Kaszę należy często mieszać. Do ugotowanej i wystudzonej kaszy dodałam mleko kokosowe i agawę. Wszystkie składniki za pomocą blendera zmiksowałam na gładką masę. Truskawki pokroiłam w plasterki. Krem wyłożyłam na upieczony i wystudzony spód, na krem wyłożyłam truskawki i ciasto gotowe
nietadietaEkspresowa zupa idealna na kolację. Zupa krem z marchewki i batatów, doprawiona ostrym curry i zabielona mleczkiem kokosowym. Gęsta, sycąca i kolorowa. Warto sięgnąć po słodkie, pomarańczowe ziemniaki, gdyż mają znacznie więcej wartości odżywczych niż tradycyjne. Są bogactwem witamin z grupy B, witaminy C, E oraz wapnia, fosforu, żelaza, jodu. W połączeniu z marchewką tworzą nie tylko smaczne danie(...)talarki. Ząbek czosnku drobno siekamy. W większym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy wszystkie warzywa kilka minut. Wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Zupę miksujemy na krem, dodajemy mleczko kokosowe, pastę curry i przyprawiamy do smaku kurkumą, kolendrą, ewentualnie solą i pieprzem. Podgrzewamy całość kilka minut, aż smaki się połączą. Podajemy z prażonymi pestkami słonecznika i dyni
Smak mojej kuchnimorela i pomarańcza oraz Płynem do kąpieli-migdał i kokos stworzyłam na potrzeby konkursu „Apart: Kosmetyczne inspiracje – kulinarne akrobacje!” przepis na torcik egzotyczny z kremem ryżowym. Torcik składa się z dwóch warstw biszkoptu: kokosowego na dole i migdałowego na górze. Między nimi znajdują się dwie warstwy kremu ryżowego przedzielone konfiturą morelowo-pomarańczową. Wszystkie składniki doskonale się tu komponują(...)krem od razu będzie luźniejszy, a dodatek wanilii, soku owocowego lub likieru pozwoli uzyskać pożądany smak. Zachęcam gorąco do wypróbowania.” Egzotyczny torcik z kremem ryżowym (przepis autorski) Składniki na 8 szt. Biszkopt kokosowy: 2 jajka 2 łyżki cukru 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt migdałowy
Wiem co jemłyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, Na biszkopt makowo - kokosowy: 4 jajka, 1/2 szklanki suchego maku, 1/2 szklanki wiórek kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru Na krem: 0,5 l mleka + 200 ml, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru, 3/4 szklanki cukru, 250 g miękkiego masła Na polewę: 3 łyżki mleka(...)śliwki i wymieszać. Przełożyć ciasto. Na ciemny biszkopt wyłożyć powidła i równomiernie rozsmarować na całej powierzchni. Następnie wyłożyć krem bez dodatku śliwek. Przykryć biszkoptem makowo - kokosowym. Na ten biszkopt wyłożyć krem ze śliwką i równo rozsmarować. Biszkopty maczać w wódce i układać w równych rzędach na kremie ze śliwką. Przygotować polewę. Składniki na polewę przełożyć do małego
Nie tylko w kuchniekstraktu z wanilii 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej KREM 300ml śmietanki 30% 300g mascarpone 4 łyżki domowego cukru waniliowego 1-2 garści wiórków kokosowych Wykonanie: - składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej, na krem - schłodzone - herbatniki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem - masę ciasteczkową wyłożyć na dno każdej papilotki, ugnieść ją łyżeczką, tworząc spód - twaróg zemleć dwukrotnie(...)misce umieścić zimną śmietankę 30%, zimne mascarpone oraz domowy cukier waniliowy - wszystko ubić na gęsty krem - krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką, udekorować wierzch serniczków - krem posypać wiórkami kokosowymi - tak przygotowane serniczki schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej przez całą noc - przechowywać pod przykryciem w lodówce
Smakołyki BerenikiWitajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego od firmy Skworcu . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata . Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)szklanki posiekanych orzechów pistacjowych 1/2 szklanki posiekanych migdałów 1/2 szklanki orzechów nerkowca 2 łyżeczki proszku do pieczenia 230 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego ja użyłam od Skworcu Krem : 5 00 g kwaśnej śmietany 250 g serka mascarpone 3 łyżki cytrynek w miodzie z Ogr ó dka Dziadunia 2 cukry waniliowe 4 łyż
Sama słodycz i szczypta chiliwysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 35 minut w temp. 175 st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 2 czerstwe bułki, 250g masła, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 100g wiórków kokosowych, dowolny dżem. Bułki namoczyć w 2 szklankach mleka, rozgnieść na papkę, wymieszać z wiórkami kokosowymi. Resztę mleka zagotować(...)ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości. Miksując na średnich obrotach dodawać po łyżce masy z bułki. Pierwszy blat ciasta posmarować warstwą dżemu, rozsmarować krem. Przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić. Wierzch: 100g wiórków kokosowych, 80g masła, łyżka cukru, 200g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietany. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietaną. Przestudzić
Z miłości do słodkościmistrzyni cukiernictwa). Pierwszy raz robiłam bezę włoską. Lubię, kiedy wszystko udaje się za pierwszym razem. I tak było w tym przypadku. Tarta jest wspaniała w smaku. Krem zrobiłam na bazie mleczka kokosowego ze skórką cytryny. Ciasto: pół szklanki mąki bezglutenowej uniwersalnej(...)szklanki mąki kukurydzianej 1/2 kostki zimnego masła łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki zimnej wody Zagnieść ze składników ciasto. Schłodzić. Upiec w 180 stopniach /30 minut. Krem: 250 ml mleczka kokosowego skórka z jednej cytryny 200 ml wody 2 zółtka łyżka cukru trzcinowego płaska łyzka mąki ziemniaczanej Zagotować mleczko ze skórką cytryny. W naczyniu rozpuscić wodę z żołtkami, cukrem
AZgotuj!Wczoraj nie miałam za bardzo pomysłu na ciasto, więc stwierdziłam, że wrócę do sprawdzonego biszkoptu kokosowego i wymyślę jakiś krem, bo ciasto na niedzielę do kawy zawsze się przydaje ;) Jednak po otwarciu szafki z mąkami przypomniałam sobie o mące kasztanowej, z którą powstały niedawno ciasteczka i połączyłam ją w przepisie z mąką kokosową. Stąd też kolejny pomysł na bezglutenowy spód
FitKotdeser - truskawki w occie balsamicznym z dodatkiem waniliowego kremu z nerkowców Author: www.cookingforemily.pl Serves: 3 Ingredients 2 szklanki truskawek 2 łyżki kremu z octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru kokosowego lub trzcinowego KREM ¾ szklanki nerkowców łyżeczka miodu albo syropu klonowego ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soku z cytryny trochę skórki z cytryny do posypania Instructions Nerkowce namoczyć w wodzie
Cooking for Emilymiarę czyste sumienie. Przepis jest jak zwykle banalnie prosty i szybki (ale zaskoczenie ). Pewnie większość składników macie już w domu. Składniki na nadzienie: 200g wiórków kokosowych ⅓ szklanki mleka kokosowego (najlepiej tego kremu z góry puszki) 2 łyżki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu Składniki na polewę 1 duża gorzka czekolada 3 łyżki oleju koksowego 2-3 łyżki mleka kokosowego
PaleoLifeIdealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód: 2 szklanki płatków(...)zimną wodą i mleczkiem kokosowym, dodać cukier. Od momentu zagotowania się, gotować około 20 minut (do miękkości kaszy). Ugotowaną kaszę wystudzić i blenderem rozdrobnić ją z olejem kokosowym do postaci gęstego kremu. Masę jaglaną wyłożyć na schłodzony spód z płatków i wstawić na około 20 minut do lodówki. galaretka: Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i osuszyć na sitku. Przekroić truskawki
Kuchcik gotujeastmą, osteoporozą, wzmacniają odporność.” ( http://kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Slodkie-ziemniaki-zdrowsze-od-zwyklych,wid,16107041,wiadomosc.html ) Jedzmy więc słodkie ziemniaki kiedy tylko możemy :)! I róbmy takie pyszne potrawy, jak ta zupa krem z batatów Zupa krem z batatów z mleczkiem kokosowym i limonką Składniki: 1 kg batatów (słodkich ziemniaków) 2 cebule 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru lub pół łyżeczki mielonego 1 mleko kokosowe 400ml 1 limonka (zetrzeć(...)ogniu aż bataty zrobią się miękkie. Zmiksować blenderem. Podawać skropione oliwą z dodatkiem grzanek lub świeżego pieczywa. Smacznego Inspiracja: 200 Light vegetarian dishes, Hamlyn Post Zupa krem z batatów z mleczkiem kokosowym i limonką pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plsmakołyk Serves: 10 Ingredients ½ szklanki nerkowców – na mleko CIASTO: 2 puszki czerwonej fasoli 25 miękich daktyli ⅓ szklanki mleka z nerkowców 3 łyżki oleju kokosowego szczypta soli 6 łyżek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM Z NERKOWCÓW ¾ szklanki nerkowców uprzednio namoczonych ⅓ szklanki mleka z nerkowców 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy albo klonowego 1 łyżka(...)gładki krem. Na wierzch zimnego ciasta wyłożyć krem i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem udekorować jagodami/borówkami i wiórkami kokosowymi. Pozostałości przechowywać w lodówce. 3.5.3226 The post Czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców appeared first on Cooking for Emily
Cooking for EmilySkładniki: 1 duża główka kalafiora; 4 duże marchewki; 1 średnia cebula; 2 łyżki drobno posiekanego, świeżego imbiru; 3 ząbki czosnku; 400 ml mleczka kokosowego; 3 łyżeczki oleju; 1 łyżeczka kurkumy; 1 czubata łyżka czerwonej pasty curry; 1 łyżeczka soli morskiej; 1,25 ml bulionu (u mnie 1,25 l wrzątku + 1 łyżka vegety); Sól; Opcjonalnie - do ozdoby - plastry chili, świeżego(...)będzie upieczony. Upieczone kawałki kalafiora wrzucić do zupy (kilka różyczek można pozostawić do ozdobienia talerza z zupą), wymieszać i zestawić z ognia. Tak przygotowaną zupę zblendować na gładki krem. Dodać mleczko kokosowe i dokładnie wymieszać. Zupę przyprawić solą do smaku. Krem podawać na ciepło, opcjonalnie przyozdobiony różyczkami kalafiora, plastrami chili i imbiru. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi
Gospodyni Miejska