Zupa krem rozgrzewająca z marchwi na mleku kokosowym Alternatywa na długie i chłodne, jesienne wieczory. Zapraszam. Składniki: 8 średnich młodych marchwi 4 ziemniaczki 1 por 5 ząbków czosnku 1/2 cytryny albo limonki 1 litr wody 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1 szczypta pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy
Wino Francja Kuchniakokosowe* "bułeczki" z konfiturą miętowe jabłuszko , domową czekowiśnią i kremem czekoladowym~ *z mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~2 jajka ~40g mąki kokosowej ~łyżka oleju kokosowego, rozpuszczonego i ostudzonego ~mleko (sojowe) do odpowiedniej konsystencji - trudno mi określić ilość, bo ciagle dolewałam, najlepiej dodać ok. 5 łyżek i jeśli dalej będzie za gęste dodać jeszcze ze 2-3 łyżki. ~6 pastylek stevii
breakfast of dreamsPijak czyli ciasto z procentami na spodzie makowo-kokosowym przełożone kremem budyniowym, dżemem oraz biszkoptami nasączonymi alkoholem i oblane polane czekoladą to przepyszny smakołyk, który polecam na święta, domowe imprezy a także inne okazje. składniki na formę(...)całość energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Gorący budyń miksujemy z miękkim masłem na gładki krem. Gotową masę budyniową starannie rozprowadzamy na warstwie dżemu. Biszkopty nasączamy alkoholem i układamy na masie budyniowej. Na wierzchu ciasta dokładnie rozprowadzamy polewę czekoladową. Opcjonalnie ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi a następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Smakowite Daniamargin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Drugi z zaległych świątecznych przepisów. Tym razem na mazurka kokosowego. Przepis pochodzi z tej strony. Ja zrobiłam z podwójnej ilości na dużą blachę. Polecam :-) Składniki na kruche ciasto: 385g mąki krupczatki 50 g cukru pudru 2 łyżki kwaśnej(...)śmietany kremówki 30 – 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: ½ słoiczka konfitury z malin pralinki Rafaello 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania kremu śmietankowego: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie zmiksować. Wystudzone ciasto posmarować konfiturą z malin, na to wyłożyć krem
Na słodko lub wytrawnieprzysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;)Robiłam już dla Was Rafaello na zimnoi Rafaello z białą czekoladą.Dziś mam dla Was kolejny przepis na moje ulubione ciacho!Delikatny krem z mleka kokosowego … przełożony chrupiącymi słonymi krakersami i dużą ilością prażonych płatków migdałowych wprost zachwyca podniebienie!Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek Rafaello jak i ciast na zimno będą(...)zachwyceni!PS. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień , gdy się „przegryzie” , więc już dziś bierz się do roboty ;)SKŁADNIKI:( keksówka )KREM:- mleko 2% – 250 ml- mleko kokosowe – 400 ml- mąka ziemniaczana – 2 łyżki- mąka pszenna – 2 łyżki- cukier waniliowy – 1 szt- cukier – 0,5 szklanki- masło – 0,5 kostki- wiórki kokosowe
Ostra na Słodkowiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort migdałowy
królestwo garówszukacie przepisu na lekki krem który robi się w mgnieniu oka? Już nie musicie się martwić i dalej szukać. Znaleźliście idealny krem do ciast i deserów. Krem patissiere (waniliowy) z mleka kokosowego z malinami, jest wariacją tradycyjnego kremu patissiere do którego dodaje się tylko mleko krowie (bez kokosowego) i pomija się maliny. Sposób przygotowania się niczym nie różni. Dlaczego(...)mówię? Bo nie każdy ma schowaną w spiżarni puszkę mleka kokosowego, a przecież i tak oba warianty są pyszne, kwestia dodatków, do których zamierzacie dodać owe kremy. Warto przepis zapamiętać, albo dodać go do zakładki, bo tak jak mówię, krem patissiere pasuje praktycznie do wszystkiego!Składniki4 żółtka80 g cukru2 łyżki cukru z ziarenkami waniliiłyżeczka ekstraktu waniliowegołyżka mąki pszennejłyżka mąki ziemniaczanej150
Słodkie Przyjemnościdobrej margaryny 150 g czekolady, najlepiej gorzkiej lub pół na pół z mleczną 2-3 łyżki wiórków kokosowych 2,5 wafla kwadratowego cukrowa posypka i wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Masło na krem wyjmij 2-3 godziny wcześniej, aby było bardzo miękkie. Mleko wymieszaj w garnku z cukrami i zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Powinno być letnie. Miękkie masło utrzyj mikserem(...)rozprowadź połowę kremu mlecznego, aż po brzegi, równo. Przykryj trzecim waflem grubym wzorem do dołu. Ten znów posmaruj cienko czekoladą i przyklej kolejnym wafelkiem. Do reszty kremu mlecznego wsyp wiórki kokosowe i dobrze wymieszaj. Wyłóż na wafle i wyrównaj. Przykryj ostatnim waflem. Pokrój przekładańca ostrym długim nożem w kostkę lub w trójkąty. Każdy kawałek polej lejącą czekoladą. Jeśli już
Anioszek w kuchnideser. Słodki, ale jednocześnie odżywczy, szczególnie dzięki kwasom omega-9 z awokado (obniżają poziom „złego” cholesterolu LDL). Bez wyrzutów sumienia. Krem możecie uzupełnić ulubionymi owocami, wiórkami kokosowymi czy musli. Krem czekoladowy z awokado, banana i serka 2018-01-17 13:21:27 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas przygotowania 5 min Składniki(...)miąższ i zblenduj ze wszystkimi składnikami. Przełóż do miseczek, opcjonalnie dodaj ulubione owoce lub inne dodatki (mandarynki, granat, musli, wiórki kokosowe itd) Wskazówki Użyj dojrzałego awokado i bananów z ciemną skórką (są słodsze). powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Krem czekoladowy z awokado, banana i serka pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom niełyżki kakao - 2-3 łyżki słodzika lub cukru - 2,5 szklanki wody lub mleka roślinnego/zwykłego Dodatkowo - 50 g gorzkiej czekolady - 1,5 łyżki oleju kokosowego - gotowy krem czekoladowy do dekoracji Wykonanie Spód Daktyle odsączmy z wody. Dodajemy do nich kakao i chwilę blendujemy. Następnie wsypujemy płatki owsiane. Ponownie blendujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na tortownicę i chowamy(...)przez chwilę a następnie wykładamy na daktylowy spód. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Polewa W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Chwilę studzimy i polewamy ciasto. Aby ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe ozdobiłam je różyczkami z gotowego kremu czekoladowego ( użyłam kremu z gorzkiej czekolady Enerbio dostępnego w Rossmannie). Smacznego
Health-Fit-Lifepory nie miałam okazji tego używać. upiekłam więc czekoladowe ciasto z dodatkiem tego właśnie oleju kokosowego. Żeby ciasto było jeszcze bardziej kokosowe, na czekoladowym spodzie ułożyłam kokosowe kopczyki. Całość pokrywa delikatny maślany krem... Ciasto czekoladowe: 3 jajka, szklanka cukru, szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 2 łyżki cukru waniliowego(...)200g wiórków kokosowych. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Łyżką kłaść kleksy na czekoladowym cieście tak, by powstały kopczyki. Piec około 40-45 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 500ml mleka, 2 żółtka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej
Z miłości do słodkościciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych Kruchy spód: Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wyrobiłam na jednolitą masę. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, nakłułam w kliku miejscach(...)wypłukałam pod wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem wstawiłam do lodówki. Na kruchy spód wyłożyłam krem i wstawiłam do lodówki
nietadietaPyszna zupa krem o bardzo ciekawym smaku...czuć kalafior, kokos, ale też nutę czosnku, a dodatek czarnuszki idealnie tu pasuje, gdyż dodaje aromatu i podkręca smak zupy 😉 Pomysł na zupę zaczerpnięty z pewnej książki (w sumie już nie pamiętam jakiej - gdzie tylko mogę przeglądam książki kucharskie i zapisuję inspiracje 😁), a wykonanie to już moja inwencja twórcza. Nie byłabym też sobą(...)Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą, w ilości takiej, by cały kalafior znalazł się pod wodą. Gotujemy do momentu aż kalafior będzie miękki. Następnie całość blendujemy na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe oraz przyprawy curry, gałkę muszkatołową, sos sojowy oraz sól i pieprz. Zagotowujemy zupę i trzymamy jeszcze na ogniu przez 2 min. Wlewamy na talerz, posypujemy czarnuszką i podajemy
Kuchnia MagdaLenywczorajszy śnieg. Śnieżna kula to bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto-torcik, biszkopt z wiórkami kokosowymi przełożony warstwą dżemu wiśniowego oraz bitą śmietana, a wszystko oprószone wiórkami kokosowymi. Nic dodać nic ująć, tylko się zajadać. Przepis pochodzi z książki "Domowe wypieki".SKŁADNIKICiasto125 g masła125 g cukru*1 opakowanie cukru waniliowego4 jajka100 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia60 g wiórków(...)kokosowychszczypta soliKrem500 ml śmietany kremówki1 opakowanie cukru waniliowegoOraz6 łyżek dżemu wiśniowego**30 g wiórków kokosowychcukier puderMasło, cukier, cukier waniliowy, 4 żółtka oraz szczyptę soli dokładnie zmiksować na jasny, gładki krem. Następnie zmniejszyć obroty miksera i stopniowo wsypywać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi.Białka ubić na bardzo sztywną pianę i połączyć delikatnie z przygotowanym ciastem.Przygotować tortownicę
Złote przepisymnie Radix-Bis ) 5 łyżek oleju kokosowego (roztopionego lub półpłynnego) 2 łyżki dowolnego syropu/melasy (u mnie melasa z trzciny cukrowej Radix-Bis ) 1 szczypta soli (solidna) Krem: 1/3 szklanki mleka kokosowego (u mnie Radix-Bis ) 150g czekolady mlecznej (*) 1 łyżka kakao (płaska) Opcjonalnie do dekoracji: płatki i wiórki kokosowe płatki migdałów listki mięty Przygotować spód. Mąkę migdałową/mielone(...)przypominać mokry piasek.) Powstałym ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut, aż się przyrumieni. Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w mleku kokosowym i przelać na ostudzony spód. Kiedy lekko przestygnie ozdobić według uznania. Tartą najlepiej przechowywać w lodówce. (*) Można użyć czekolady gorzkiej i wtedy nie dodawać kakao
Di gotuje