sztywną pianę,stopniowo dodając cukier. W momencie kiedy białka będą sztywne i błyszczące ,dodajemy cukier .Miksujemy do rozpuszczenia cukru ,dodając kolejno żółtka. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nia powstałą mase . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 170 C około 16-20 minut(...)Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Ciasto wstawić do lodówki. skladanie od dołu ciasto orzechowe z jabłkami i bezą dżem porzeczkowy na to ciasto kokosowe następnie krem i ciasto orzechowe z bezą na wierz
w mojej kuchniGotowanie podoba się Jaśkowi coraz bardziej, co mnie cieszy bo w szarobure dni mamy wspólne zajęcie. Dziś pokusiłam się o przepis z użyciem blendera. Tak coś
Mama z miastajajek szklanka cukru szklanka mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto makowo-kokosowe: 6 białek szklanka cukru 200g wiórków kokosowych pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki suchego maku Składniki na krem: 6 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej pół litra mleka 250g masła szklanka cukru mała torebka cukru waniliowego Składniki(...)doprowadź do zagotowania. Odłóż do wystudzenia. Utrzyj miękkie masło i powoli dodawaj przestudzony budyń. Warstwy ciasta od dołu: 1. biszkopt 2. połowa kremu budyniowego 3. ciasto makowo-kokosowe 4. połowa kremu budyniowego 5. delicje zalane galaretką Wykonanie galaretkowego wierzchu ciasta: Przygotuj dwie galaretki wg przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość wody o 1/3-1/4. Odłóż by galaretka zaczęła tężeć
Mania WypiekaniaUczciwie mówiąc pierwszy raz gdy usłyszałam o istnieniu ciasta o niechlubnej nazwie "Pijak" miałam mieszane uczucia i nie znając tego wypieku z góry się do niego
Słodka Stronaszaleństwa ciąg dalszy :) Dzisiaj kolejna zupa krem, którą wymyśliłam w 5 minut - a okazała się przepyszna - słodko-pikantna - idealna na jesienną aurę :) SKŁADNIKI (na 4 porcje- 1 porcja 163 kcal) 1 średni por 3 ząbki czosnku 700 ml bulionu 1 szklanka puree dyniowego (przepis TU KLIK! ) 160 ml mleczka kokosowego (mała puszeczka) 1 łyżeczka kurkumy(...)część), czosnek siekamy. Przesmażamy razem na oliwie przez około 10 minut, zalewamy bulionem i dodajemy puree dyniowe. Doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mleczko kokosowe i całość gotujemy razem jeszcze przez 7-10 minut. Miksujemy na krem. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np grzankami, pestkami - możemy posypać świeżą kolendrą :) Smacznego! 1 porcja bez dodatków - tylko 163 kcal: - białko - 3,8 g - tłuszcze
Moje Kuchenne RewelacjeJajka – 3 szt Cukier – 7 łyżek Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – 5 łyżek Mąka ziemniaczana – 4 łyżki Proszek do pieczenia –1 łyżeczka Kakao – 2 łyżeczki KREM: Wiórki kokosowe – 20 dag Cukier waniliowy – 1 op Masło – 25 dag Cukier – ¾ szkl Mleko – ½ litra Mąka pszenna – 1 łyżka Budyń waniliowy – 2 pełne łyżki Żółtka – 2 szt MASA: cukier puder(...)zagotować z pozostałym cukrem i wlać zmiksowaną masę.Gotować aż zgęstnieje mieszając.Ostudzić.Masło zmiksować, dodając po łyżce masy budyniowej, wsypać wiórki kokosowej (dla wersji dorosłych dodaje kieliszek alkoholu). Biszkopt przecinam na 3 krążki i przekładam kremem i wkładam do lodówki. Następnie ozdobić masą plastyczną i ozdobami cukierniczymi MASA: W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, dodać glukozę i mieszać
Camilla w kuchniMamy weekend a u mnie musi być ciasto jak już wiecie, tym razem zapraszam na makowe ze słodką bezą kokosową, puszystym kremem budyniowym, cała słodycz przełamana kwaskowymi jabłkami z galaretką, tworzą duet idealny. Znakomicie sprawdzi się jako i deser do kawy czy na udekoruje świąteczny stół...... Składniki Blaszka o wym 24/42 cm Ciasto makowe: 6 jajek(...)gotującego się mleka i ugotować budyń.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, przygotować krem. 5. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat ciasta makowego wysmarować masą budyniową przykryć drugą warstwą makową wylać tężejące jabłka z galaretką przykryć ciastem kokosowym rozsmarować puszkę kajmaku posypać wiórkami
Wanilia i Kardamonbiałka, czyli coś specjalnie dla nas 😍 Czy są dobre? Zdradzimy tylko tyle, że warto przeczytać recenzję 😉 bez certyfikatu Nazwa: Krem orzechowo-czekoladowy Firma: Sport Definition Skład: Orzeszki ziemne 55%, ksylitol (substancja słodząca), wiórki kokosowe, kakao, aromaty, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca). Masa netto: 250g Wartości odżywcze: 100g/ 613 kcal, tłuszcz – 38,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone(...)wymienić na orzechy laskowe byłaby to zacna wersja znanego kremu na N. Dodatkowo użycie ksylitolu i stewii to kolejny plus, dla którego warto sięgnąć po taką wersję kremu śniadaniowego. Lodowe batoniki kokosowe z mango i kremem orzechowo-czekoladowym Sport Definition ( przepis ) Ocena: 6 pand __________________________________ Nazwa: Poduszki proteinowe z nadzieniem arachidowym o smaku czekoladowym / Baton proteinowy
Candy Pandasmąki 3 żółtka 25 dkg margaryny (Palma, Kasia) 1 cukier waniliowy Lukier do słoneczek: 2 białka 30 dkg cukru pudru Krem: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru kryształu Dodatkowo: wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Słoneczka: Mąkę, żółtka, margarynę oraz cukier waniliowy siekamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce min. 30 minut(...)jednolitej konsystencji. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych. Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 2,5 szklani mleka 3 bułki 1 opakowanie wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru … Czytaj dalej Rafaello Babci Marysi
czarrna od kuchnilnianego 3 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 200 g daktyli bez pestek 1,5 szklanki mleka roślinnego (ja dałam ryżowe) 4 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 łyżki agawy Dodatkowo: dżem wiśniowy do przełożenia spodu wiórki kokosowe do udekorowania ciasta Kruchy spód: Siemie(...)gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam Kruchy spód wysmarowałam dżemem wiśniowym, bardzo cieniutko. Na dżem wyłożyłam krem. Na krem czekoladę. Ciasto udekorowałam wiórkami kokosowymi. Pierwszego dnia spód jest dość twardy. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia:) Tortownica o średnicy
nietadietamarchewkowe i oczywiście zdrowe! Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem mąki orkiszowej z opcją wykonania go z pysznym kremem cynamonowym. Składniki na ciasto: – ok. 200g marchewki (2 spore sztuki) – 90g wiórków kokosowych – 60g orzechów pekan – 50g orzechów włoskich – 3 jajka – 2 łyżki masła orzechowego – 2-4 łyżki miodu/syropu klonowego(...)mnie o wymiarach 21 x 11 x 7), umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. W międzyczasie możemy przygotować polewę. Wiórki mielimy na krem (masło kokosowe), dodajemy roztopione masło/olej kokosowy i miód. Ciasto studzimy, nakładamy na wierzch polewę i resztę pekanów (całych lub posiekanych na kawałki). Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem
Be Fit Be StrongZupa szpinakowa z mlekiem kokosowym Wiosna to czas gdy wszystko kwitnie i się zieleni. Z tego też powodu również w mojej kuchni zrobiło się zielono. Od
Codzienne Gotowanieziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je Sam